سودان که با فشارهای آمریکا و لابی صهیونیستی به توافق ابراهیم کشانده شده بود، حالا در پی بحران داخلی و جنگ قدرت، راه دیگری در پیش گرفته است؛ راهی که به سوی تهران ختم می‌شود.

ایران می‌تواند با توسعه نفوذ در سودان و حاشیه دریای سرخ عرصه را بر رژیم صهیونیستی تنگ‌تر کند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

تنها یک سال پس از شو تبلیغاتی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل، جایی که بنیامین نتانیاهو با نمایش نقشه‌ای جعلی، سودان را در کنار چند کشور عربی دیگر، عضوی از آنچه «محور برکت» می‌نامید، معرفی کرد - محوری که قرار بود در برابر محور مقاومت با محوریت ایران قد علم کند – حال به نظر روند تحولات میدانی، چیزی دقیقاً مخالف این خیال‌پردازی صهیونیست‌ها در جریان است. سودان که با فشارهای آمریکا و لابی صهیونیستی به توافق ابراهیم کشانده شده بود، حالا در پی بحران داخلی و جنگ قدرت، راه دیگری در پیش گرفته است؛ راهی که به سوی تهران ختم می‌شود. احیای روابط دیپلماتیک خارطوم با جمهوری اسلامی در ابتدای ۲۰۲۴، نقطه عطفی در این چرخش راهبردی بود، موضوعی که نگرانی جدی تل‌آویو را به دنبال داشته است.
ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با قدس، با اشاره به همین نگرانی رژیم، سیاست‌های تجزیه‌طلبانه صهیونیست‌ها و آمریکا در منطقه شمال آفریقا را در این مسئله مهم دانسته و گفت: محور غربی - عبری به دنبال تجزیه و فروپاشی کشورهای اسلامی هستند. همان طور که سودان جنوبی را از سودان جدا کردند و اکنون این کشور تبدیل به پایگاه اسرائیل شده و منابع نفتی، گازی و طلای آن را غارت می‌کنند.
ظهره‌وند در ارتباط با درخواست خارطوم از ایران برای کمک‌های نظامی و دیپلماتیک، خاطرنشان کرد: دولت قانونی سودان به رهبری عبدالفتاح البرهان از ایران کمک خواست. تهران هم با پذیرش این مسئله توانست از فروپاشی پایتخت سودان جلوگیری کند و موجب شد دولت البرهان در این کشور دوباره به حکومت خود ادامه دهد. جمهوری اسلامی ایران با این تصمیم استراتژیک حتی از تأثیرات منفی آن بر مصر نیز ممانعت به عمل آورد.
وی در ادامه با اشاره به موقعیت استراتژیک سودان در آفریقا، گفت: سودان به ‌عنوان سومین کشور بزرگ آفریقا، از موقعیت جغرافیایی مهمی برخوردار است. این کشور هم‌مرز با کشورهای مصر، اریتره، اتیوپی، سودان جنوبی، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد و لیبی است و امنیت آن تأثیر زیادی بر امنیت منطقه شمال آفریقا و دریای سرخ دارد. جمهوری اسلامی در همکاری با این کشور نه تنها راهی برای گسترش در دیگر نقاط قاره بکر آفریقا خواهد یافت و می‌تواند بازاری برای محصولات خود پیدا کند، بلکه می‌تواند با توسعه نفوذ در حاشیه دریای سرخ عرصه را بر رژیم صهیونیستی تنگ‌تر کند و همین مسائل است که صهیونیست‌ها را از نزدیکی تهران و خارطوم خشمگین کرده است.

خبرنگار: حسینی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha