تحولات منطقه

فرمانده یگان‌های انتظامی حفاظتی فراجا از دستگیری قاچاقچیان و حفاران غیر مجاز که در محدوده باستانی تخت جمشید قصد سرقت اشیای تاریخی را داشتند، خبر داد.

درگیری پلیس با قاچاقچیان و سارقان کتیبه‌های تاریخی در محدوده تخت جمشید
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

سردار رضا بنی اسدی فر در این باره گفت: مأموران یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس با رصد تحرکات قاچاقچیان اشیاء تاریخی متوجه فعالیت یک گروه از این افراد در فاصله ۸ کیلومتری محدوده تخت جمشید می شوند.

وی گفت: این قاچاقچیان قصد سرقتِ یکی از کتیبه‌های تاریخی که گفته می‌شود مربوط به دوران ساسانی است را در حریم تخت جمشید داشتند که با توجه به شناسایی تحرکات قبلی نسبت به سرقت و تخریب این کتیبه، نیروهای یگان حفاظت در آن منطقه کمین کرده بودند.

این مقام ارشد انتظامی در ادامه بیان کرد: با توجه به درگیری و مقاومت قاچاقچیان، مأموران یگان حفاظت با استفاده از قانون به کارگیری سلاح و شلیک تیر هوایی قاچاقچیانی که قصد فرار داشتند را زمین گیر و دستگیر کرده و آلات و ادوات حفاری آنان کشف و ضبط شد.

وی تصریح کرد: در جریان این عملیات، یک نفر از نیروهای یگان حفاظت بر اثر اصابت ضربات چاقو، مجروح شد. ضارب نیز که قصدِ سرقت و تخریب کتیبه تاریخی در حریم تخت جمشید را داشت، هم‌اکنون به مراجع انتظامی و قضایی برای تشکیل پرونده، تحویل داده شده است.

وی تأکید کرد: این نخستین بار نیست که قاچاقچیان با نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی در این منطقه درگیر می‌شوند.

به گفته سردار بنی اسدی فر، نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی مسئولیت حفاظت از بیش از ۳۰۰ موزه، بیش از ۳۰ هزار اثر ثبت ملی شده و بیش از یک ‌میلیون اثر شناسایی شده در نوبت ثبت و ۲۸ اثر ثبت جهانی شده را دارند.

این مقام ارشد انتظامی در پایان حفظ و حراست از اموال و اشیاء تاریخی و میراث گرانبهای گذشتگان را یک وظیفه همگانی دانست و بیان کرد: مقابله با سود جویان و قاچاقچیان تاریخ کشور از اولویت های فرماندهی یگان های انتظامی حفاظتی می باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha