تحولات منطقه

۲۵ شهریور ۱۴۰۴ - ۰۵:۰۸
کد خبر: ۱۰۹۵۹۶۹

پشه آئدس یا «ببر آسیایی» با گسترش در استان‌های کشور و موج شدید در هرمزگان، به دلیل تشخیص دیرهنگام خطر مرگبار دارد.

«جنگ جمعی» با «تب دنگی» 
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

پشه آئدس ملقب به «ببر آسیایی» که متأسفانه تشخیص دیرهنگام آن منجر به مرگ خواهد شد بسیاری از استان‌های کشور را درگیر کرده و بنا بر اظهارات رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان این بیماری با موج بزرگی در این استان همراه شده که کارشناسان حوزه درمان آن را خطرناک می‌دانند.
پشه آئدس بومی ایران نیست و از کشورهایی مثل اندونزی، مالزی، پاکستان و تایلند وارد ایران شده است.
این پشه همراه چمدان مسافران، وسایل مهاجران پاکستانی و همچنین ورود قاچاقی و بدون کنترل گیاه بامبو از کشورهای جنوب شرقی آسیا وارد ایران شده است. همچنین کالاهایی که از طریق کشتی‌ وارد کشور می‌شوند نیز می‌توانند حامل پشه آئدس و یا تخم این پشه باشند زیرا کشتی‌هایی که در سواحل کشورهای آلوده به آئدس برای بارگذاری و یا بارگیری پهلو می‌گیرند محیط مناسبی برای تخم‌گذاری این پشه و انتقال آن‌ به دیگر کشورها هستند.

استان‌های آلوده

در همین ارتباط رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با قدس با بیان اینکه بیماری‌های متعددی از طریق ناقلان منتقل می‌شود و معروف‌ترین آن‌ها مالاریاست، اظهار کرد: ‌آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس پشه‌هایی از جنس خانواده پشه آئدس بوده که ناقل ویروس بروز بیماری‌های تب دانگ، زیکا، چیکونگونیا و تب زرد هستند.
قباد مرادی با بیان اینکه نخستین گزارش صید پشه آئدس اجیپتی اسفند ۱۳۹۸ در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان گزارش ‌شد، افزود: در حال حاضر وجود پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و فارس و وجود آئدس آلبوپیکتوس در همه نقاط استان گیلان و همچنین برخی از شهرهای استان‌های مازندران، اردبیل و آذربایجان شرقی گزارش‌ شده است.
دکتر مرادی اضافه کرد: در حال حاضر شاهد استقرار پشه آئدس مهاجم و انتقال محلی بیماری تب دنگی به‌ صورت گسترده در شهرستان چابهار هستیم که می‌تواند دروازه ورودی بیماری به سراسر کشور باشد. این منطقه نیاز به توجه ویژه به بهسازی محیط، تأمین آب آشامیدنی بهداشتی و سالم، تأمین امکانات تشخیص و درمان بیماران و… دارد که مستلزم مشارکت جدی تمامی سازمان‌های مربوط است.

تب کشنده

بنا بر گفته متخصصان، یکی از ویژگی‌های پشه آئدس این است که همه‌گیری‌های انفجاری ایجاد می‌کند؛ یعنی اگر این پشه در جامعه وجود داشته باشد می‌تواند جمعیت زیادی را در مدت کوتاهی آلوده کند.
این بیماری با علائمی همچون تب همراه با سردرد، خستگی، درد شدید در مفاصل و عضلات بروز می‌کند، اما در مواردی که تب دانگ موجب افت پلاکت‌های خون شود موجب خونریزی شدید از بینی یا لثه‌ها، خونریزی دستگاه گوارش، افت فشار خون، کما و حتی مرگ افراد می‌شود.

وضعیت نگران‌کننده در هرمزگان

در همین حال رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با هشدار نسبت به روند صعودی ابتلا به بیماری تب دنگی در استان گفت: آمار مبتلایان رو به افزایش بوده و شواهد نشان می‌دهد چرخه انتقال این بیماری در بندرعباس فعال شده است.پژمان شاهرخی با بیان اینکه گسترش بیماری تب دنگی ناشی از گزش پشه آئدس در استان به مرحله خطرناکی رسیده است، اظهار کرد: آمار مبتلایان رو به افزایش است و نشان از یک همه‌گیری دارد؛ به‌ گونه‌ای که هر دو هفته یک موج جدید ابتلا در استان مشاهده می‌شود.
وی با اشاره به شناسایی ۲۹ بیمار مبتلا به تب دنگی در هرمزگان افزود: با توجه به نهفتگی علائم در برخی افراد، تعداد واقعی مبتلایان دست‌کم سه برابر این رقم برآورد می‌شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: مدیریت پسماندها و رواناب‌ها، جمع‌آوری منظم زباله، جلوگیری از ایجاد آب‌های راکد، تقویت بهداشت محیطی و اجرای منظم عملیات سم‌پاشی از جمله اقدام‌های اساسی برای مهار این بیماری به شمار می‌رود.
شاهرخی گسترش بیماری تب دنگی را «یک جنگ جمعی» توصیف کرد و افزود: مقابله با این بیماری نیازمند همکاری و همراهی همه مردم و دستگاه‌های اجرایی است.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha