تحولات منطقه

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان‌شمالی گفت: تاکنون ۱۵ هزار تُن گندم وارداتی به استان وارد شده است تا کیفیت آرد و نان تولیدی ارتقا یابد.

واردات ۱۵ هزار تُنی گندم برای ارتقای کیفیت آرد در خراسان‌شمالی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس، نعمان یزدانی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان‌شمالی در این خصوص اظهار کرد: تاکنون ۱۵ هزار تُن گندم وارداتی در ۲ مرحله به استان وارد شده است تا کیفیت آرد و نان تولیدی ارتقا یابد.

وی گفت: برای حفظ کیفیت آرد از گندم‌های ذخیره شده در سیلوها و مراکز ذخیره سال گذشته استفاده می‌شود و گندم‌های وارداتی نیز با گندم‌های استان ترکیب می‌شوند تا سطح کیفی آرد به حد مطلوب برسد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان‌شمالی افزود: در حال حاضر کیفیت آرد تولیدی در استان در حد استاندارد و قابل‌قبول است و میزان ذخیره گندم در سیلوها پاسخگوی نیاز نانوایی‌ها است.

وی با اشاره به مصرف بالای آرد و نان در خراسان‌شمالی تصریح کرد: هر واحد نانوایی به طور میانگین روزانه ۸ تا ۱۰ کیسه آرد معادل حداکثر ۴۰۰ کیلوگرم مصرف دارد و خوشبختانه مشکلی در تأمین آرد موردنیاز نانوایی‌ها وجود ندارد.

یزدانی درباره کیفیت نان نیز گفت: کیفیت نان بستگی به عوامل مختلف دارد که مهم‌ترین آن کیفیت آرد است و گندم تازه قبل از تبدیل‌شدن به آرد باید دوره خواب خود را سپری کند به همین دلیل برای تهیه آرد از گندم‌های ذخیره شده سال گذشته استفاده شد و همچنین گندم‌های وارداتی با گندم داخلی ترکیب شده‌اند.

وی همچنین بر نقش نیروی انسانی ماهر در نانوایی‌ها تأکید کرد و افزود: در سال‌های اخیر بسیاری از کارگران باتجربه و توانمند نانوایی‌ها به دلیل پایین‌بودن دستمزد و مهاجرت به سایر استان‌ها، از استان خارج شدند.

مدیرکل غله استان باتوجه‌ به افزایش قیمت نان، آموزش و ارتقای مهارت نیروهای انسانی در دستور کار قرار گرفته و دوره‌های آموزشی به‌زودی اجرا می‌شود.

وی با اشاره به تنوع نان‌های سنتی استان یادآور شد: تاکنون ۱۳ نوع نان سنتی استان در فهرست آثار ملی ثبت شده و تلاش داریم چند نوع نان دیگر نیز ثبت ملی شود.

یزدانی ادامه داد: نان سنتی پنجه‌کش که با آتش هیزم پخت می‌شود، کیفیت و ماندگاری بالایی دارد و پیگیری‌های لازم برای ثبت ملی آن در جریان است، این نان در جشنواره ملی نان مهرماه در کرمان معرفی خواهد شد.

وی گفت: اکنون یک هزار و ۳۲۹ واحد نانوایی یارانه‌ای در استان فعال است که نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده و به‌ازای هر ۷۰۰ نفر یک واحد نانوایی وجود دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha