تحولات منطقه

حجت الاسلام والمسلمین نظافت با تأکید بر اینکه محبت به امامزادگان راه نجات انسان است، گفت: امامزادگان آمده‌اند تا دست ما را بگیرند؛ با تمام لغزش‌ها و خطاهایمان باز ما را دوست دارند، چون می‌دانند گناه ما از سر لجاجت نیست بلکه از ضعف و لغزش است.

استاد حوزه علمیه: محبت به امامزادگان راه نجات انسان است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
حجت‌الاسلام والمسلمین نظافت، استاد حوزه علمیه، در برنامه تلویزیونی «سمت خدا» با بیان اینکه هر کاری باید عارفانه باشد، گفت: وقتی به زیارت می‌رویم، باید بتوانیم از باور خود دفاع کنیم. ممکن است کسانی با نیت‌های مختلف ـ چه از سر عناد و چه از سر پرسشگری ـ بپرسند که چرا زیارت یا امامزاده اهمیت دارد. پاسخ روشن است: اهمیت امامزاده‌ها به خاطر انتسابشان به خدای متعال و اولیا است. هر کس منتسب به خدا باشد، جزو حزب‌الله است و ارزشمند است.

وی افزود: خداوند در قرآن فرمود: «وَمِنَ النّاسِ مَن یَتَّخِذُ مِن دُونِ اللهِ أَندادًا یُحِبُّونَهُم کَحُبِّ اللهِ وَالَّذِینَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلّهِ»؛ یعنی بعضی از مردم برای خدا شریک می‌گیرند و غیر خدا را همانند او دوست دارند، اما مؤمن، خدا را بیش از همه دوست دارد. علامت صداقت در این محبت آن است که هر کس را که خدا دوست دارد، ما نیز دوست بداریم. در زیارت امین‌الله نیز می‌خوانیم: «اللهم اجعلنی محباً لأولیائک»؛ خدایا مرا عاشق برگزیدگانت قرار ده.

حجت‌الاسلام والمسلمین نظافت ادامه داد: کسی که خدا را دوست دارد، برگزیدگان او را، یعنی پیامبران، اهل‌بیت و فرزندان آنان را هم دوست دارد. پیامبر اعظم(ص) فرمودند: اهل‌بیت مرا دوست بدارید. پیامبر برای نجات ما رنج فراوان کشید اما فرمود: من اجری نمی‌خواهم، فقط می‌خواهم نزدیکانم را دوست داشته باشید.

استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه محبت به امامزادگان راه نجات انسان است، گفت: امامزادگان آمده‌اند تا دست ما را بگیرند؛ با تمام لغزش‌ها و خطاهایمان باز ما را دوست دارند، چون می‌دانند گناه ما از سر لجاجت نیست بلکه از ضعف و لغزش است.

وی با اشاره به داستان شیطان گفت: شیطان شش‌هزار سال خدا را عبادت کرد اما در امتحان محبت شکست خورد. وقتی مأمور به سجده بر آدم شد، گفت: خدایا، تو را دوست دارم اما صفیّ‌الله را دوست ندارم. یعنی خدا را قبول داشت اما برگزیده خدا را نپذیرفت. ما باید از این لغزش دوری کنیم و بگوییم: خدایا، تو را، پیامبرت را و همه فرزندان و ذریه او را دوست داریم.

این استاد حوزه علمیه افزود: دیدن یک سید باید در ما احساس محبت ایجاد کند، چون او از نسل پیامبر(ص) است. در روز عید غدیر، مردم از سر عشق به پیامبر(ص) به خانه سادات می‌روند. دوست داشتن سلاله پیامبر(ص)، جلوه‌ای از عشق به خود پیامبر(ص) است و بی‌توجهی به فرزندان و نوادگان رسول خدا، نشانه روحیه شیطانی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین نظافت تأکید کرد: هر کس خدا را می‌پذیرد، باید برگزیدگان خدا و اهل‌بیت(ع) او را نیز بپذیرد. برخی مسلمانان، خدا و پیامبر(ص) را پذیرفتند اما در آزمون محبت به اهل‌بیت(ع) مردود شدند و نسبت به آنان حسادت ورزیدند. حسادت سنت دیرینه‌ای است؛ همان‌گونه که قابیل نتوانست برتری معنوی هابیل را بپذیرد.

وی با اشاره به لزوم احترام به سادات گفت: ما به سادات احترام می‌گذاریم حتی اگر خطایی داشته باشند، نه به خاطر گناهشان بلکه به خاطر انتسابشان به پیامبر(ص). اما همان‌گونه که ما وظیفه داریم احترام بگذاریم، سادات نیز وظیفه دارند زینت اهل‌بیت(ع) باشند. این احترام به معنای برتری بی‌حساب نیست، بلکه طبق حکمت ۹۶ نهج‌البلاغه، نزدیک‌ترین مردم به انبیا کسانی هستند که در علم و معرفت برتر باشند.

این استاد حوزه علمیه در پایان گفت: اگر سید یا مؤمنی گناه کند، در واقع در مسیر دشمنی با پیامبر(ص) گام برداشته است. ما با احترام به سادات رشد می‌کنیم، و اگر سادات بخواهند رشد کنند، باید حق سادات بودن را ادا کنند؛ زیرا هر کس وظیفه‌ و مسئولیتی در برابر جایگاه خود دارد.

منبع: خبرگزاری رسمی حوزه

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha