تحولات منطقه

وزیر امور خارجه گفت: استان ها می توانند بازوان قوی و موثری برای اجرای دیپلماسی عمومی در مناطق همجوار خودشان باشند و بسیاری از مشکلات ما با کشورهای همسایه از طریق امکانات استانی قابل حل و فصل است.

استان‌ها بازوی موثر دیپلماسی منطقه‌ای
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس، سیدعباس عراقچی در آیین افتتاحیه دومین نشست منطقه ای دیپلماسی استانی که ظهر امروز با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دیگر مقامات کشوری و استانی در مشهد برگزار شد، عنوان کرد: این رویداد، دومین همایش دیپلماسی استانی در راستای سیاست های جدید وزارت امور خارجه است و اعتقاد داریم استان‌ها ظرفیت‌هایی دارند که می تواند به سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران کمک کنند و سیاست خارجی یک امر حاکمیتی است که رویکرد آن در مرکز کشور تدوین می شود، اما استان ها می توانند بازوان قوی و موثری برای اجرای دیپلماسی عمومی در مناطق همجوار خودشان باشند.

وی افزود: بسیاری از مشکلات ما با کشورهای همسایه از طریق امکانات استانی قابل حل و فصل است و موضوع بازارچه های مرزی، ترددهای مرزی، مبارزه با قاچاق و جذب گردشگر توسط استان ها بهتر صورت می گیرد. مرزی که از آن کالا و مسافر عبور می کند، مرز صلح است و جای تردد تروریست و قاچاقچی نخواهد بود مناطق مرزی را باید با تعاملات مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی درگیر کنیم و استانداران و نمایندگان می توانند به کشورهای همسایه سفر کنند و حتی با مسئولان آنجا تفاهمنامه‌های تجاری و سیاسی به امضا برسانند.

وزیر امور خارجه در ادامه تصریح کرد: پس از برگزاری اولین نشست دیپلماسی استانی در شیراز، مقام معظم رهبری دیداری با استانداران داشتند و نقش و اهمیت دیپلماسی استانی را یادآور شدند که برای ما هم دلگرمی بود. و به طور کلی در استان‌ها ظرفیت‌های مختلف وجود دارد و خود استان‌ها می توانند آن ظرفی‌ ها را به جهان معرفی کنند.

عراقچی با اشاره به فعالیتش به عنوان سفیر ایران در توکیو گفت: در آن زمان به منظور معرفی زعفران ایران، میان یک شرکت ژاپنی و دانشگاه فردوسی مشهد ارتباط برقرار کردیم و با کمک این دانشگاه از طریق اعزام اساتید، درباره خواص زعفران ایران و صنایع فرآوری و تبدیلی آن سمینارهایی برگزار کردیم و اکنون دانشگاه فردوسی به مرکز زعفران شناسی کشور تبدیل شده است که باید نقش خود را ایفا کند و بایستی از خام فروشی و صادرات فله‌ای این محصول جلوگیری شود و استان های تولیدکننده محصولات خاص خد باید دپیلماسی محصولاتشان را طراحی و برای آن پیوست رسانه‌ای، تجاری، صادراتی و گردشگری تهیه کنند و وزارت امور خارجه آمادگی کمک و همکاری در این زمینه را دارد که باعث ارتقای کشور و رفع نیازهای داخلی می شود. دیپلماسی ایران در شرایط تحریم، کشورهای همسایه، منطقه و بلافصل است؛ به طوری که به یکی از کشورهای همسایه به اندازه کل اروپا صادرات داریم که در این زمینه میشود پیشنهاد یک معاونت امور بین‌الملل در استانداری‌ها ایجاد شود.

منبع: قدس آنلاین

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha