تحولات منطقه

کارشناس اقتصادی گفت: هم‌زمانی ریسک سیاسی نشست شورای حکام، تصفیه‌های ارزی پایان سال میلادی و ورود پول هوشمند به صندوقهای طلا، موتورهای اصلی جهش آینده بازار طلا در ایران را روشن کرده است.

طلا زیر فشار چهار موتور صعود؛ از دلار تا شورای حکام
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

مهدی بنی‌اسدی، کارشناس بازار طلا و ارز در گفت و گو با قدس آنلاین گفت: اکنون بازار طلا در شرایطی قرار دارد که از چهار سمت داخلی، خارجی، رفتار پول بزرگ و سیاست‌های جهانی، همگی سیگنال صعودی دریافت می‌کند.

وی افزود: مهم‌ترین عامل اثرگذار در این روزها نشست شورای حکام است که احتمال صدور قطعنامه علیه ایران را بالا برده؛ صدور قطعنامه ریسک سیاسی را افزایش می‌دهد و این مسئله نخست بر نرخ دلار و سپس بر رشد طلا اثر مستقیم می‌گذارد.در دوره‌های پیشین نیز همین الگو مشاهده شده و پس از اعلام مواضع شورای حکام، قیمت طلا در بازار داخلی با شتاب دوبرابری رشد کرده است.

وی تصریح کرد: عامل دوم، تصفیه‌های ارزی پایان سال میلادی است که طبق روال هر دسامبر، شرکت‌ها و بانک‌ها برای بستن صورت‌های مالی خود تقاضای واقعی دلار را افزایش می‌دهند؛ معمولاً هم‌زمان با این جهش دلار، طلا بدون توقف همراه می‌شود.

این کارشناس بازار با اشاره به شرایط جهانی، گفت: انس جهانی طلا در محدوده ۴۰۰۰ دلار کف‌سازی کرده و با ترکیب عوامل ژئوپلیتیک، تورم و سیاست پولی آمریکا، احتمال آغاز موج جدید رشد بسیار بالاست؛ از این‌رو بازار داخلی که هم‌زمان از انس، دلار و انتظارات تورمی سیگنال می‌گیرد، واکنش سریع‌تری نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: ورود پول هوشمند به صندوق‌های طلا طی روز گذشته، مهم‌ترین نشانه حرکتی بازار به‌سوی صعود است. در پانزده دقیقه پایانی معاملات، حدود ۱۵۰ میلیارد تومان نقدینگی تازه وارد صندوق‌ها شد و مجموع ورود پول هوشمند از هزار میلیارد تومان فراتر رفت، که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران بزرگ مسیر رشد را قطعی می‌دانند.

بنی‌اسدی با اشاره به فشارهای تورمی ناشی از کسری بودجه، رشد نقدینگی و احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی افزود: این مؤلفه‌ها نه‌تنها طلا را تبدیل به دارایی امن، بلکه به ابزار حفظ ارزش پول مردم کرده‌اند؛ از این منظر، ماه‌های دی و بهمن به‌طور سنتی فصل‌های صعود بازار طلا خواهند بود.

این کارشناس تأکید دارد که چند موتور محرکه از ریسک سیاسی تا ورود نقدینگی هوشمند، هم‌زمان بر بازار طلا فشار صعودی وارد کرده‌اند و به‌ویژه نشست شورای حکام و تصفیه‌های ارزی پایان سال میلادی می‌توانند آغازگر موج جدید افزایش قیمت طلا در ایران باشند.

منبع: قدس آنلاین

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha