تحولات منطقه

عضو هیئت مدیره انجمن آسیب‌شناسی، درباره کیفیت تجهیزات و کیت‌های آزمایشگاهی گفت: برخی کیت‌های داخلی و خارجی کیفیت لازم را ندارند که می‌تواند منجر به تشخیص نادرست بیماری شود.

برخی کیت‌های داخلی و خارجی کیفیت لازم را ندارند/خدمات آزمایشگاهی به کالایی لوکس تبدیل شده است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش انجمن آسیب‌شناسی ایران، محمدرضا امینی‌فرد، رئیس انجمن علمی آسیب‌شناسی ایران، در نشست خبری بیست‌وهفتمین همایش سالانه و دهمین همایش بین‌المللی آسیب‌شناسی ایران با تأکید بر نقش کلیدی پاتولوژی در تشخیص و مدیریت درمان‌ها به ویژه در حوزه سرطان گفت: آینده پزشکی دنیا با متخصصان پاتولوژی گره خورده است و بسیاری از گره‌های درمانی حوزه سرطان توسط پاتولوژیست‌ها باز می‌شود.
وی درباره ورود افراد غیرمتخصص به آزمایشگاه‌ها هشدار داد و افزود: پاتولوژی یک رشته تخصصی پزشکی است و نباید در اختیار افراد فاقد صلاحیت قرار گیرد.

در ادامه این نشست خبری، فرید کرمی، عضو هیئت مدیره انجمن آسیب‌شناسی، درباره کیفیت تجهیزات و کیت‌های آزمایشگاهی گفت: برخی کیت‌های داخلی و خارجی کیفیت لازم را ندارند که می‌تواند منجر به تشخیص نادرست بیماری شود. همچنین برخی روش‌های نوین تشخیص تحت پوشش بیمه‌ها قرار نمی‌گیرند و اقتصاد آزمایشگاه‌ها به دلیل وابستگی به بیمه‌ها بیمار است.

وی افزود که با حذف ارز ترجیحی، قیمت کیت‌ها ۱۰ تا ۱۵ برابر افزایش یافته و هزینه تشخیصی حدود ۳۰ درصد رشد کرده است، به‌طوری که بسیاری از بیماران توان پرداخت آن را ندارند.

امینی‌فرد و کرمی هر دو به مشکلات بیمه‌ای تأکید کردند و خواستار پوشش حداقل ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی توسط دولت شدند. کرمی افزود: قطع بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی و تأخیر در پرداخت مطالبات آزمایشگاه‌ها سبب شده خدمات آزمایشگاهی به کالایی لوکس تبدیل شود.

هوش مصنوعی؛ ارتقای کیفیت تشخیص

همچنین هیوا صفار، دبیر علمی همایش، درباره نقش هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی می‌تواند دقت و سرعت تشخیص آزمایش‌ها را افزایش دهد، اما نیازمند آموزش متخصصان و اطلاع‌رسانی مناسب به مردم است.

در این نشست، محمد برومند، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، تأکید کرد که در استفاده از هوش مصنوعی باید دقت و نحوه بهره‌برداری از آن رعایت شود و در تشخیص‌های پیچیده به‌طور کامل جایگزین متخصصان انسانی نشود.

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha