تحولات منطقه

رئیس سازمان آموزش وپرورش استثنایی گفت:علاوه برکمبود نیروهای کاردرمانی وگفتاردرمانی،مدارس استثنایی باکمبودحدود هزارمشاورنیزمواجه هستند که می‌تواند برروند یادگیری وسلامت روان دانش‌آموزان تأثیرگذار است.

کمبود کار و گفتار درمانگر؛ چالش جدی مدارس استثنایی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

سالار قاسمی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مشکلات، کمبود نیروهای کاردرمانگر، گفتاردرمانگر، شنوایی‌سنج و بینایی‌سنج است گفت: در حال حاضر حدود ۵۰۰ معلم و نیروی فعال در حوزه‌های کاردرمانی و گفتاردرمانی در مدارس استثنایی کشور مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه طبق برآوردهای کارشناسی حداقل به ۲۳۰۰ نیروی متخصص در این حوزه‌ها نیاز داریم افزود: حدود ۱۸۰۰ نفر کمبود نیروی کاردرمانگر و گفتاردرمانگر در کشور وجود دارد که قرار است در بحث سند جامع نیروی انسانی در فرآیندی ۴ ساله این نیروها را تامین کنیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه تقریبا همه استان‌ها این کمبود را براساس جمعیت دارند ادامه داد: استان‌هایی مانند تهران، خراسان، اصفهان و تبریز که دانش‌آموزان بیشتری دارند قاعدتا نیاز بیشتری نیز دارند.

قاسمی با بیان اینکه بخش مهمی از فرآیند یادگیری دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، وابسته به خدمات توانبخشی مستمر و تخصصی است گفت: نبود یا کمبود این خدمات باعث می‌شود بسیاری از دانش‌آموزان به سطح مطلوبی از استقلال فردی، مهارت‌های ارتباطی و توانمندی‌های اجتماعی دست پیدا نکنند.

وی با بیان اینکه علاوه بر نیروهای توانبخشی، در حوزه مشاوره نیز با کمبود جدی نیرو مواجه هستیم افزود: بر اساس برآوردهای انجام‌شده، حدود ۱۰۰۰ مشاور در مدارس استثنایی کشور کمبود داریم در حالی است که دانش‌آموزان با نیازهای ویژه و خانواده‌های آنها، بیش از سایر گروه‌ها به خدمات مشاوره‌ای، روان‌شناختی و حمایتی نیاز دارند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه بر اساس بخشنامه ارزشیابی پایانی نوبت اول و آزمون نهایی دی ماه ۱۴۰۴ ارسالی از سوی وزارت آموزش و پرورش امکان اختصاص منشی به دانش آموزان با نیازهای ویژه وجود دارد و ادارات آموزش و پرورش استثنایی مکلف هستند دانش آموزان نیازمند به منشی را شناسایی کرده، اسامی آنها و منشی مورد نظر را به مناطق معرفی کنند تا مراحل قانونی آن انجام شود اظهار کرد: در راستای عدالت آموزشی، مناسب سازی امتحانات نهایی به صورت بریل برای دانش آموزان نابینا که سال گذشته فقط برای پایه دوازدهم و تمامی دروس امتحان نهایی در رشته ادبیات و علوم انسانی در استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، خراسال رضوی و فارس انجام شده بود که امسال در پایه یازدهم و دوازدهم و در ۶ استان دیگر شامل البرز، سیستان و بلوچستان شهرستانهای تهران، کرمان، هرمزگان و یزد نیز اجرا خواهد شد. در مجموع در ۱۱ استان کشور سوالات امتحانی تمامی دروس پایه یازدهم و دوازدهم رشته مذکور بصورت بریل چاپ می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha