تحولات منطقه

۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۴
کد خبر: ۱۱۱۸۷۴۲

یورونیوز نوشت: سال‌ها باور داشتیم رژیم کم‌چربی و محدود کردن لبنیات برای سلامت بدن و مغز مفید است؛ اما تحقیقات جدید سوئدی خلاف این تصور را نشان می‌دهد.

لبنیات پرچرب باعث زوال عقل می‌شود؟
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

سال‌ها باور داشتیم رژیم کم‌چربی و محدود کردن لبنیات برای سلامت بدن و مغز مفید است؛ اما تحقیقات جدید سوئدی خلاف این تصور را نشان می‌دهد. یک مطالعه طولانی‌مدت و گسترده در سوئد نشان می‌دهد که مصرف لبنیات پرچرب می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. این تحقیق شامل ۲۷،۷۰۲ فرد میانسال با میانگین سن ۵۸ بود که در ابتدای مطالعه هیچ‌گونه تشخیص زوال عقل نداشتند و به مدت حدود ۲۵ سال مورد بررسی قرار گرفتند.

در این پژوهش، برنامه غذایی افراد با استفاده از ثبت دقیق هفتگی، پرسشنامه‌ها و مصاحبه حضوری ارزیابی شد و داده‌ها با ثبت‌های ملی سلامت مقایسه گردید. طی این دوره، ۳۲۰۸ مورد زوال عقل ثبت شد.

نتایج نشان داد افرادی که روزانه ۵۰ گرم پنیر پرچرب (با حداقل ۲۰٪ چربی) مصرف می‌کردند (مانند بری، گودا، پارمزان، کرویر و موزارلا)، ۱۳٪ کمتر مبتلا به خطر زوال عقل شدند. جالب این که این اثر پس از تعدیل عوامل مختلف مانند سن، جنس، سطح تحصیلات، شاخص توده بدنی، مصرف انرژی، فعالیت بدنی، وضعیت سیگار و کیفیت کلی رژیم غذایی همچنان ثابت باقی ماند!

علاوه بر این، خطر زوال عروق در مصرف‌کنندگان پنیر پرچرب تا ۲۹٪ کاهش یافت. همچنین، مصرف ۲۰ گرم خامه پرچرب در روز با کاهش ۱٪ خطر زوال عقل همراه بود.

پژوهشگران تأکید کرده‌اند که طبق این یافته‌ها ترکیب‌های زیستی خاص موجود در پنیر و خامه پرچرب یا فرآیندهای مرتبط با تولید و هضم آن‌ها، در مسیرهای عروقی یا عصبی نقش محافظت کننده دارند . به نوعی مانع پیر شدن مغز و بدن می‌شوند!

ترجمه: فاطمه رضائیان

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha