تحولات منطقه

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی تأکید کرد: اگر محبت امیرالمؤمنین علی(ع) در دل ما رو به فزونی است، نشانه سلامت و فعلیت یافتن فطرت ماست و اگر این محبت کمرنگ می‌شود، باید نگران حجاب‌دار شدن فطرت باشیم.

استاد حوزه علمیه: محبت امیرالمؤمنین علی(ع) ریشه در فطرت انسان دارد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
حجت‌الاسلام والمسلمین عابدینی، استاد حوزه علمیه، روز شنبه در برنامه تلویزیونی «سمت خدا» با تبیین جایگاه زمان‌ها در سلوک الی‌الله و نسبت ویژه ولادت امیرالمؤمنین علی(ع) با توحید، تأکید کرد: محبت و ولایت امیرالمؤمنین علی(ع) امری فطری است و رابطه انسان با امام، رابطه‌ای زنده، مستمر و لحظه‌به‌لحظه است، نه صرفاً تاریخی یا تشریفاتی.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به نقش زمان‌ها در مسیر معنوی انسان گفت: زمان‌ها منازل سلوک الی‌الله هستند و هر مقطع زمانی ویژگی خاصی دارد که می‌تواند انسان را به خداوند نزدیک‌تر کند. در رأس این منازل، ایامی قرار دارند که با اولیای الهی پیوند ویژه‌ای دارند و در این میان، جایگاه امیرالمؤمنین علی(ع) ممتاز و بی‌نظیر است.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به ولادت امیرالمؤمنین علی(ع) در کعبه اظهار داشت: ولادت حضرت علی(ع) در خانه خدا، انتخابی و آگاهانه بود تا نشان دهد این شخصیت، خاص و بی‌نظیر است. تولد در کعبه، نسبت وجودی امیرالمؤمنین(ع) با خدای سبحان را آشکار می‌کند و همین ویژگی، در سلوک ما به سوی توحید نیز نقش محوری دارد. این ولادت، انسان را به قبله حقیقی که حقیقت کعبه و مقصد نهایی همه دل‌هاست، متصل می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدینی با بیان اینکه شناخت حقیقت امیرالمؤمنین(ع) فراتر از توان فهم عادی بشر است، افزود: ما اگرچه از درک حقیقت وجودی حضرت ناتوانیم، اما می‌توانیم از طریق یاران و شاگردان ایشان، پرتویی از شخصیت امیرالمؤمنین(ع) را مشاهده کنیم. تاریخ نشان می‌دهد که ابوذر، سلمان، مقداد و عمار، با درخشش خود، جلوه‌ای از عظمت ولایت را نمایان کردند.

وی ادامه داد: در دوران معاصر نیز شاهد ظهور چهره‌هایی هستیم که با پیوند وجودی با مکتب امیرالمؤمنین علی(ع)، این حقیقت را در زمانه ما زنده کردند. در عرصه علمی و فکری، شخصیت‌هایی همچون علامه مصباح یزدی و شهید مطهری جلوه‌ای از این مسیر بودند و در عرصه مقاومت و کنش اجتماعی، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نمونه‌ای برجسته از تجلی عدالت‌خواهی، ظلم‌ستیزی، محبت و مظلوم‌نوازی امیرالمؤمنین علی(ع) بود.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی تصریح کرد: حاج قاسم، حقیقت ولایت امیرالمؤمنین(ع) را به عرصه جهانی کشاند و نشان داد کسی که عاشق مولاست، با تمام وجود عاشق است؛ با قلبش، با زبانش و با عملش. او در دورانی که جهان از قهرمان و اسطوره تهی شده بود، در قله انسانیت درخشید و نگاه‌ها را به خود جلب کرد.

وی افزود: درخشش شهدا، غالباً پس از شهادت آن‌ها آشکارتر می‌شود. همان‌گونه که پس از شهادت شهید مطهری، بهره‌مندی از معارف او آغاز شد، پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی نیز ترس دشمنان از نام و راه او فراگیرتر شد. این تأثیر، ریشه در محبت حقیقی دارد که از عشق به امیرالمؤمنین علی(ع) نشأت می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی با بیان نمونه‌هایی از رفتار متواضعانه و در عین حال مقتدرانه شهید سلیمانی گفت: او در برابر خانواده‌های شهدا نهایت تواضع را داشت، اما در برابر استکبار جهانی و گروه‌های تروریستی با صلابت می‌ایستاد. این همان توازن ولایی است که از مکتب امیرالمؤمنین علی(ع) سرچشمه می‌گیرد؛ تواضع در برابر حق و ایستادگی در برابر باطل.

وی در ادامه با اشاره به فطری بودن رابطه انسان با ولایت اظهار داشت: رابطه امام با دل‌ها، رابطه‌ای فطری است. در روایات آمده است که در پیمان «الست»، علاوه بر توحید و نبوت، میثاق ولایت امیرالمؤمنین علی(ع) نیز از همه انسان‌ها گرفته شده است. این پیمان، در طول تاریخ استمرار داشته و در پایان تاریخ نیز همه امت‌ها با پیامبر اکرم(ص) و امیرالمؤمنین علی(ع) وارد بهشت می‌شوند.

این استاد حوزه علمیه افزود: انبیا و اوصیای الهی در طول تاریخ، هر یک به اندازه ظرفیت مردم زمان خود، جلوه‌ای از حقیقت پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) را آشکار کردند تا بشر را به سوی خاتم‌الانبیاء و خاتم‌الاوصیاء هدایت کنند.

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی با نقل روایتی از پیامبر اکرم(ص) درباره شناسایی وصی پس از ایشان گفت: پیامبر(ص) وصی خود را با معرفی ظاهری مشخص نکردند، بلکه معیار فطرت را مطرح کردند. گروهی از یمنی‌ها با دل‌های پاک خود، بدون معرفی مستقیم، امیرالمؤمنین علی(ع) را شناختند و این نشان می‌دهد که فطرت سالم، با ولایت الهی انس ذاتی دارد.

وی در پایان تأکید کرد: اگر محبت امیرالمؤمنین علی(ع) در دل ما رو به فزونی است، نشانه سلامت و فعلیت یافتن فطرت ماست و اگر این محبت کمرنگ می‌شود، باید نگران حجاب‌دار شدن فطرت باشیم. رابطه ما با امیرالمؤمنین علی(ع)، رابطه‌ای زنده و دائمی است که باید در همه لحظات زندگی ما جلوه داشته باشد.

منبع: خبرگزاری رسمی حوزه

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha