تحولات منطقه

بارندگی‌های سال آبی جاری در خراسان جنوبی رشدی ۹۳ درصدی نسبت به سال گذشته و ۲۸ درصدی نسبت به بلندمدت داشته است.

افزایش ۹۳ درصدی بارش‌ها در خراسان جنوبی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس، بارش‌های سال آبی جاری در خراسان جنوبی نه‌تنها رکوردهای بی‌سابقه‌ای را در برخی نقاط این استان خشک و کویری ثبت کرده، بلکه امید تازه‌ای در دل کشاورزان، دامداران و فعالان بخش منابع طبیعی زنده کرده است.

آمار ارائه شده شده از سوی هواشناسی خراسان جنوبی نشان می‌دهد سال آبی جاری برای این استان خشک و کم‌بارش، سالی استثنایی بوده است، به گونه‌ای که میانگین ۱۲۴.۴ میلی‌متری ثبت‌شده در مراکز شهرستان‌ها نه‌تنها نسبت به سال گذشته جهشی نزدیک به ۲ برابر داشته بلکه نسبت به میانگین بلندمدت نیز ۲۸ درصد بیشتر است؛ موضوعی که نشان از بازگشت رطوبت به جو منطقه دارد.

بررسی شهرستان‌ها نشان می‌دهد افزایش بارندگی یک پدیده فراگیر در سراسر استان بوده، اما شدت رشد در نقاط مختلف متفاوت است.

نهبندان با ۱۸۴.۳ میلی‌متر، رکورددار استان است؛ منطقه‌ای که بارش آن نسبت به سال گذشته ۳۱۳ درصد افزایش داشته و این جهش می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر منابع آب زیرزمینی و پوشش گیاهی آن منطقه کویری داشته باشد.

اما طبس با ۷۱.۲ میلی‌متر کمترین بارش را ثبت کرده اما همین مقدار نیز نسبت به سال قبل ۱۵۹ درصد بیشتر شده است؛ نشانه‌ای از این‌که حتی خشک‌ترین نقاط استان نیز از این فاز ترسالی بی‌نصیب نمانده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha