تحولات منطقه

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: امسال هیچ داوطلبی با سهمیه فرزند شهید یا همسر جانباز در این دانشکده پذیرفته نشد و مجموع پذیرفته‌شدگان سهمیه‌های ایثارگری ۱۲ نفر از ۴۳۱ ورودی نیم‌سال اول بود.

رئیس دانشکده پزشکی علوم پزشکی تهران: امسال هیچ فرزند شهیدی با سهمیه پذیرش نشد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

علیرضا استقامتی، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفت‌وگو با ایلنا با تشریح آمار سهمیه‌های پذیرش دانشجویان پزشکی در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: برخلاف برخی تصورات، امسال هیچ دانشجویی با سهمیه فرزند شهید یا همسر جانباز در این دانشکده پذیرفته نشده است.

وی با اشاره به تنوع سهمیه‌های پذیرش در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: سهمیه‌هایی مانند مناطق یک، دو و سه، ایثارگران، خانواده شهدا، فرزند جانباز، دانشجویان استعدادهای درخشان، پذیرش از مقطع کارشناسی پزشکی و مهمان در فرآیند پذیرش وجود دارد که بیشترین سهم مربوط به سهمیه‌های مناطق است.

استقامتی با ارائه آمار ورودی‌های سال جاری افزود: از میان پذیرفته‌شدگان، ۱۰۰ نفر با سهمیه منطقه یک، ۲۹ نفر منطقه دو، ۱۷ نفر منطقه سه، چهار نفر به‌صورت مهمان، ۶۴ نفر از مسیر کارشناسی به پزشکی و ۵۴ نفر نیز با سهمیه ایثارگران وارد دانشگاه شده‌اند. همچنین تنها دو نفر با سهمیه فرزند جانباز ۲۵ درصد و هفت نفر با سهمیه خانواده شهدا پذیرش شده‌اند.

به گفته رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مجموع استفاده‌کنندگان از سهمیه‌های خانواده شهدا، فرزند جانباز، جانباز ۲۵ درصد و شهید در نیم‌سال نخست تنها ۱۲ نفر از مجموع ۴۳۱ دانشجوی پذیرفته‌شده بوده‌اند و این آمار نشان می‌دهد سهم این گروه‌ها از کل ظرفیت، محدود است.

وی با تأکید بر اینکه اجرای سهمیه‌ها بر اساس قوانین مصوب انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: بخش عمده سهمیه‌ها به مناطق اختصاص دارد تا داوطلبان مناطق کمتر برخوردار نیز فرصت حضور در دانشگاه‌های برتر را داشته باشند و عدالت آموزشی تا حدی محقق شود.

استقامتی همچنین از بررسی طرح ساماندهی سهمیه‌های کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: کمیته‌های تخصصی در حال بررسی این موضوع هستند و هدف، کاهش تعدد سهمیه‌ها و تجمیع آن‌ها در چند گروه اصلی است.

وی افزود: ساماندهی سهمیه‌ها می‌تواند انگیزه داوطلبان را افزایش دهد، اما این تصور که بخش عمده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران از طریق سهمیه‌های خاص پذیرفته می‌شوند، با واقعیت آماری مطابقت ندارد.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان با اشاره به ضرورت حفظ عدالت آموزشی و کیفیت آموزش پزشکی اظهار کرد: اصلاح ساختار سهمیه‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که هم فرصت برای دانش‌آموزان مناطق محروم حفظ شود و هم پذیرش دانشجویان بر پایه شایستگی و رقابت علمی انجام گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha