تحولات منطقه

جانشین مدیریت بحران پزشکی قانونی از پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک با کمیته بین‌المللی صلیب سرخ برای تقویت همکاری‌ها در شناسایی، مستندسازی و انتقال پیکر قربانیان حوادث خبر داد.

همکاری پزشکی قانونی و صلیب سرخ برای شناسایی قربانیان / تشکیل کارگروه مشترک در دستور کار
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

مهدی فروزش در نشست مشترک با نمایندگان کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با اشاره به ماهیت بشردوستانه فعالیت‌های این نهاد، گفت: با توجه به مسئولیت‌های پزشکی قانونی در زمان بحران و حوادث و ضرورت مدیریت پیکرهای به‌جامانده از بلایا، حمایت‌ها و کمک‌های بشردوستانه صلیب سرخ می‌تواند نقش مهمی در افزایش آمادگی و توانمندی کشور داشته باشد.

وی با تأکید بر ضرورت توسعه همکاری‌های صلیب سرخ با کشورهای منطقه افزود: سازمان پزشکی قانونی جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از نیروهای متخصص، به‌ویژه در حوزه تعیین هویت و شناسایی قربانیان حوادث و بحران‌ها، آمادگی دارد همکاری‌های خود را با این نهاد بین‌المللی گسترش دهد.

فروزش برگزاری کارگاه‌ها و مانورهای مشترک با کشورهای منطقه را از دیگر زمینه‌های همکاری عنوان کرد و گفت این برنامه‌ها علاوه بر تبادل تجربه، می‌تواند آمادگی کشورها برای مواجهه با بحران‌های احتمالی، از جمله نحوه انتقال پیکرها در حوادث فرامرزی، را افزایش دهد.

جانشین مدیریت بحران پزشکی قانونی با اشاره به تجربه این سازمان در مدیریت حوادث و تجمعات گسترده، از جمله مراسم پیاده‌روی اربعین، اظهار کرد: همکاری بیشتر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌تواند به تدوین سازوکارهای مشخص و از پیش تعیین‌شده برای شناسایی، مستندسازی و انتقال پیکرها در حوادث احتمالی تجمعات فرامرزی کمک کند و روند بازگرداندن اجساد به خانواده‌ها را سرعت بخشد.

وی همچنین به مشکلات پزشکی قانونی در تأمین برخی اقلام مصرفی آزمایشگاهی اشاره کرد و گفت: محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها، تأمین این اقلام را با چالش‌هایی مواجه کرده است و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌تواند با ایجاد یک مسیر امن، شفاف و قابل نظارت، در کاهش این مشکلات به سازمان پزشکی قانونی کمک کند.

فروزش در پایان خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک کارشناسی میان سازمان پزشکی قانونی و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ شد و گفت این کارگروه می‌تواند با هدف استمرار و نظام‌مند شدن همکاری‌ها و همچنین شناسایی نیازهای سازمان فعالیت کند.

در حاشیه این نشست نیز کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تعدادی از اقلام تخصصی مورد استفاده در حوزه شناسایی و تعیین هویت پیکرها را به سازمان پزشکی قانونی اهدا کرد.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha