تحولات منطقه

سخنگوی ستاد مردمی پویش جان‌فدا با تأکید بر اینکه آموزش رسمی نظامی یا آموزش کار با سلاح به کودکان و نوجوانان زیر سن قانونی ارائه نمی‌شود، گفت: برای گروه‌های سنی پایین‌تر، محتوای فرهنگی، تربیتی، امدادی و آشنایی‌محور متناسب با سن آنها طراحی خواهد شد.

توضیح سخنگوی پویش جان‌فدا /  آموزش نظامی به کودکان زیر سن قانونی ارائه نمی‌شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

ساسان زارع درباره حضور کودکان و نوجوانان در پویش جان‌فدا اظهار کرد: افرادی که در این پویش ثبت‌نام کرده‌اند، بیش از ۱۵ سال سن دارند و بانوان شرکت‌کننده نیز بالای ۱۸ سال هستند. با این حال، برای سایر گروه‌های سنی، محتوایی متناسب با سطح آشنایی و توانایی آنها در نظر گرفته شده است.

وی افزود: اصل سازماندهی پویش بر مبنای افراد ۱۸ ساله خواهد بود؛ سنی که در حوزه نظامی، سن مشمولیت خدمت سربازی محسوب می‌شود.

زارع درباره نحوه آموزش به افراد زیر ۱۵ سال نیز گفت: برای این گروه نباید آموزش‌های تخصصی نظامی در نظر گرفته شود، بلکه محتوای آشنایی‌محور و متناسب با سن آنها باید طراحی شود. این محتوا می‌تواند موضوعاتی مانند وطن‌دوستی، مسئولیت‌پذیری، مشارکت اجتماعی، امدادرسانی و اصول ایمنی را دربر بگیرد.

سخنگوی پویش جان‌فدا ادامه داد: امروزه بسیاری از کودکان و نوجوانان از طریق فضای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای با مفاهیم مرتبط با سلاح و مسائل نظامی مواجه می‌شوند، اما این موضوع نباید با آموزش رسمی نظامی یا آموزش نحوه استفاده از سلاح اشتباه گرفته شود.

وی درباره احتمال به‌کارگیری نوجوانان در ایست‌های بازرسی نیز گفت: اطلاعات دقیقی درباره نحوه اجرای این موضوع ندارد، چراکه ایستگاه‌های بازرسی تحت مسئولیت مجموعه‌های انتظامی و امنیتی شهر هستند و در نهایت یگان مسئول درباره استفاده از نیروهای مردمی تصمیم‌گیری خواهد کرد.

زارع با اشاره به حضور کودکان زیر ۱۸ سال در این پویش اظهار کرد: هدف اصلی درباره کودکان و نوجوانان، آشنایی آنها با مفاهیمی مانند همبستگی ملی، وطن‌دوستی و مسئولیت‌پذیری است و فعالیت‌های فرهنگی می‌تواند در این زمینه نقش داشته باشد.

وی با اشاره به تولید و اجرای سرود «جان‌فدا» در جریان جنگ گفت: این سرود توسط بیش از ۲۰۰ گروه در کنار زیرساخت‌های اصلی کشور اجرا شد و حضور کودکان و نوجوانان در چنین برنامه‌هایی می‌تواند نمونه‌ای از مشارکت فرهنگی و اجتماعی نسل جدید باشد.

سخنگوی پویش جان‌فدا تأکید کرد: فعالیت‌های مربوط به کودکان و نوجوانان باید با رعایت کامل ملاحظات ایمنی و حقوق کودکان و متناسب با سن آنها طراحی شود. هدف باید آشنایی با مفاهیمی همچون مسئولیت‌پذیری، همبستگی ملی، وطن‌دوستی، مشارکت اجتماعی و امدادرسانی باشد، نه آموزش نظامی یا نحوه استفاده از سلاح.

زارع در پایان گفت: آموزش فرهنگی و آشنایی با اصول امدادرسانی و حفظ آرامش در شرایط بحرانی با آموزش نظامی تفاوت دارد. ممکن است در آینده بحران‌هایی رخ دهد و آشنایی کودکان و نوجوانان با نحوه مسئولیت‌پذیری و کمک‌رسانی مفید باشد، اما این آموزش‌ها باید ماهیتی فرهنگی، تربیتی و متناسب با سن آنان داشته باشد.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha