4دستاورد تحقیقاتی صنعت پتروشیمی کشور با حضور وزیر نفت در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران رونمایی شد.
دکتر صاحب دلفر رئیس گروه پژوهش های کاتالیست شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت : محققان مستقر در مرکز رشد این پژوهشگاه موفق شدند این کاتالیست ها را که در زمره کالاهای تحریمی محسوب می شد ، تولید و بومی کنند .
وی افزود: کاتالیست هیدروژن زدایی پارافین های سبک و سنگین یکی از این دستاوردها است که قراراست تا سه سال آینده ، در 2واحد PDH پتروشیمی سلمان دربندر امام و مهر پتروکیمیا درعسلویه مورداستفاده قرارگیرد.
دکتر دلفر افزود : با بهره گیری از این کاتالیست در کشور سالانه 4 میلیون دلار صرفه جویی ارزی خواهد داشت .
دکتر غافله باشی رئیس گروه پژوهش های پلیمری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز گفت:کاتالیست Abc یکی دیگراز این دستاوردها است که با تولید آن درداخل کشورسالانه 100 میلیون دلار صرفه جویی ارزی می شود .
وی گفت : از 6 ماه پیش به علت تحریم ها ، امکان واردات این نوع کاتالیست به کشور ممکن نبود .
غافله باشی افزود : این کاتالیست نخستین بار در واحد 300 هزار تنی پلی اتیلن پتروشیمی جم تولید و آزمایش شد .
به نوشته واحد مرکزی خبر، وی افزود : با تولید این محصول ، از قطع فرایند تولید پلی اتیلن در این واحد پتروشیمی جلوگیری شد .
غلامرضا جوکار مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز افزود: کاتالیست ایران سوپر اکتیو محصول دیگری است ، که برای نخستین باردرکشور در مقیاس صنعتی و در واحد پلی اتیلن سنگین پتروشیمی مارون با ظرفیت 300 هزار تن در سال تولید آزمایشی شد .
وی گفت : با تولید این کاتالیست ها علاوه بر قطع وابستگی به شرکت های خارجی در مجموع حدود 400 میلیون دلاردر سال صرفه جویی ارزی می شود.
نظر شما