به گزارش سرویس بهداشت و سلامت قدس آنلاین، توجه به نیازهای جنین به معنی غذا خوردن به اندازه دو نفر نیست؛ بلکه بیشتر به کیفیت غذای مادر ربط دارد. افزایش مصرف برخی از مواد معدنی، ویتامین ها و امگا 3 در دوران بارداری ضروری است. آهن، کلسیم، ویتامین د ، اسید فولیک و اسیدهای چرب ضروری، موادی هستند که در استفاده آنها دراین دوران نباید به هیچ وجه غفلت کرد.
نیاز بیشتر به آهن
ازآنجا که در شش ماهه آخر دوران بارداری حجم خونی مادر و جنین افزایش می یابد، استفاده از آهن بیشتر در برنامه غذایی امری ضروری و غیر قابل اجتناب است. هر نوع کمبود آهن در این دوران، احتمال تولد نوزاد زودرس و یا با وزن پایین را افزایش می دهد. در صورتی که در ابتدای بارداری تشخیص داده شود که مادر کمبود وزن دارد، پزشک با تجویز دارو این کمبود را جبران می کند. و گرنه مواد سرشار از آهن مانند گوشت گاو و گوسفند، ماهی، تخم مرغ، اسفناج و میوه های خشک و روغنی باید در رژیم غذایی روزانه مادر حتما وجود داشته باشد.
مصرف ماهی در زنان باردار
زنان باردار در برنامه غذایی خود باید 3 تا 4 دفعه ماهی در هفته مصرف کنند. امگا 3 نقش مهمی در رشد مغزجنین دارد. مادران آینده باید از منابع غنی امگا 3 برای رشد مطلوب جنینشان استفاده کنند. درواقع عملکرد بهتر مغز کودک منوط به استفاده زیاد مادر از این منابع است. از این رو توصیه به مادران در مصرف ماهی؛ که غنی ترین منبع امگا 3 است کاملا منطقی و معقول به نظر می رسد. اما گفته می شود ماهی ها حاوی موادی هستند که باعث تغلیظ جیوه شده که این ماده در سیستم عصبی باقی می ماند و رشد آن را مختل می کند. در واقع به نظر می رسد که تاثیرات امگا 3 روی رشد مغزی جنین بسیاربیشتر از مضراتی است که بعضی از ماهی ها بر سیستم عصبی دارند.
امگا 3 ؛ ضد مواد سمی مضر برای اعصاب
به منظور ارزیابی فواید امگا 3 که ضد مواد سمی مضر برای اعصاب است، گروهی از محققان وضعیت 12000 زن باردار که در دوران بارداری از فراورده های دریایی استفاده کرده بودند، بررسی کردند. آنها همچنین کودکان آنها را نیز تا سن هشت سالگی مورد ارزیابی قرار دادند. این کودکان که مادران آنها در زمان بارداری بیش از 340 گرم ماهی در هفته مصرف کرده اند، در مقایسه با کودکان مادرانی که دراین دوران ازمقدار ماهی کمتری استفاده کرده اند، ضریب هوشی بالاتری دارند، در رفتار و روابط اجتماعی موفق ترند، مهارت های ظریف را فرا می گیرند و به پیشرفت و ترقی می رسند.
در کل هر چه مصرف ماهی در دوران بارداری بیشتر باشد، رشد مغزی جنین بهتر خواهد بود.
توجه به مسمومیت های غذایی
بعضی عفونت های سمی غذایی می توانند مشکلات بسیار جدی برای مادر باردار به وجود آورند. از بین بیماری های مسری توسط مواد غذایی می توان به توکسوپلاسموز اشاره کرد که بسیار خطر ناک است. برای پیشگیری از ابتلا به آن باید:
- گوشت کاملا پخته شده باشد.
- از مصرف بعضی خوراکی های خام مانند ماهی دودی، شیر خام و پنیر تهیه شده از شیر خام اجتناب کرد.
- لایه روی پنیر قبل از مصرف جدا شود.
در تمام شرایط سعی کنید احتیاط های بهداشتی جدی برای نگهداری و تهیه مواد غذایی را به کار گیرید.
دانه های کوچک قهوه
بهتر است در مصرف قهوه در دوران بارداری افراط نشود. به نظر می رسد نوشیدن خیلی زیاد قهوه با سقط جنین خود به خود یا تولد نوزادان کم وزن در ارتباط است. البته هنوز در تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
رژیم غذایی خیلی سنگین و چرب
طی دوران بارداری نباید خیلی از غذاهای پرکالری استفاده کرد. در واقع، چاقی مادر مشکلات متعددی را هم برای مادر و هم برای جنین در پی دارد که از جمله می توان به افزایش فشار خون، مسمومیت بارداری، دیابت، عفونت های ادراری و مشکلات عروق خونی اشاره کرد. خطرات زایمان نیز تشدید و احتمال سزارین بیشتر می شود. اضافه وزن در دوران بارداری باید منظم و متناسب با نظر پزشک باشد.
منبع: www.Doctissimo.fr
۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۳
کد خبر: ۱۲۷۲۴۷
قدس آنلاین- مریم سادات کاظمی: در دوران بارداری تغذیه باید کاملا مورد توجه قرار گیرد. در واقع، رشد مطلوب جنین و سلامت مادر تا حد زیادی به این امر بستگی دارد. البته در کنار مصرف خوراکی های مختلف باید توجه کرد که برخی عفونت ها ممکن است تاثیرات سویی در پی داشته باشند و خوردن بعضی از مواد غذایی را باید کنار گذاشت.
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
نظر شما