تحولات منطقه

قدس انلاین_مصطفی لعل شاطری: مهمان نوازی بی شک اخلاقی انسانی و اسلامی می باشد به نحوی که بنا بر روایات دینی مهمان نوازی از صفات نیکوی یک مومن شمرده شده است چنانچه امام رضا (ع) در عصر خود سرآمد این امر بودند و شاید اشاره نمودن تنها به دو مورد از آن خود گواهی آشکار باشد.

گوشه ای از آداب مهمان نوازی در سیره ی ثامن الحجج (ع)
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

در باب مهمان نوازی امام رضا (ع) آمده است، وقتی مهمانی به نزد ایشان می آمد با برخوردی بسیار گرم و صمیمی از او پذیرایی می فرمودند به نحوی که احمدبن ابی نصر بزنطی در این باره می گوید: امام رضا (ع) برای من مرکبی فرستاد و من بر آن سوار شده و به خدمت ایشان رفتم و تا شب هنگام در خدمت امام (ع) بود. آن گاه که امام می خواست برخیزد، به من فرمود: «نمی بینم که شب بتوانی راهیِ مدینه شوی». گفتم: آری، فدایت شوم. فرمود: «پس امشب را نزد ما بمان و سپیده دَمان راه را در پیش گیر و برو». گفتم: فدایت شوم، چنین می کنم. پس به خدمتکار خود فرمود: «رختخواب مرا برای او بگستران، و روانداز مرا بر رویش بیفکن و بالش مرا زیر سرش بگذار...».

برخورد امام با مهمان این گونه بود که حتی رختخواب خویش را برای او می گستراند. امام رضا (ع) در برخوردی دیگر به دستوری بزرگ اشاره می کند که همیشه شایسته است، آسایش و راحتی مهمان را در نظر گرفت و از او انتظار کار و خدمتی نداشت، به نحوی که آمده است:

روزی مهمانی بر امام رضا (ع) وارد شد، و تا پاسی از شب، نزد آن حضرت نشسته بود و سخن می گفت، در این میان چراغ رو به خاموشی گذاشت. مرد مهمان دست دراز کرد تا آن را رو به راه کند، امام (ع) او را از این کار بازداشت، و خود به درست کردن چراغ پرداخت، و سپس فرمود: «إنّا قَومٌ لانَستَخدِمُ أضیافَنا؛ ما گروهی هستیم که هرگز مهمان را به کار وانمی داریم».

منابع:
1- عیون اخبارالرضا، ج2: 212.
2- بحارالانوار، ج49: 36، 102.
3- امیرمهدی حکیمی. سیره ی امام رضا (ع): 5، 6.

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پناهنده IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۵
    2 0
    السلام عليک يا علي بن موسي الرضا(ع). التماس دعا.