به گزارش قدس آنلاین به نقل ازایسنا – دکتر سیدمحمد علوی با تاکید بر مطلب فوق اظهار کرد: شهروندان به گزارشها و توصیههای سازمان هواشناسی و حفاظت محیط زیست و مراکز بهداشتی مرتبا توجه کنند.
وی افزود: اگر به علایمی مانند سوزش چشم، تنگی نفس یا سنگینی قفسه سینه دچار شدید، خود را از هوای آلوده دور نگه دارید و تا جایی که ممکن است سعی کنید در روزهایی که آلودگی هوا وجود دارد از منزل خارج نشوید زیرا غلظت آلودگی هوا در منزل به مراتب از هوای بیرون کمتر است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اگر مجبور به خروج از منزل هستید صبح زود یا غروب از منزل خارج شوید زیرا تولید اُزن در اثر تابش نور خورشید در این زمان بیشتر است. از ورزش و فعالیت در هوای آلوده اجتناب کنید زیرا تنفس زیاد و سریع، آلودگی بیشتری را به ریهها وارد میکند.
وی ادامه داد: اگر از داروهای ضد آسم و تنگینفس قبلا استفاده کردهاید، در هوای آلوده نیز حتما مصرف آنها را فراموش نکنید.
علوی توصیه کرد: اگر مبتلا به بیماریهای مزمن قلبی و یا ریوی هستید حتما به پزشک خود مراجعه نموده یا از وی مشاوره بخواهید. همچنین اگر تاکنون مبتلا به علایم تنفسی نشدهاید تصور نکنید که آلودگی هوا بر شما اثر ندارد بلکه آثار آلودگی هوا در افراد مختلف واکنشی متفاوت دارد و برخی دیرتر ممکن است دچار علایم شوند.
رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: کودکان به آلودگی هوا حساستر هستند و ممکن است دچار علایمی چون برونشیت و گوشدرد شوند بنابراین از خروج آنها از منزل در مواقع غیرضروری اجتناب کنید. با کاهش آلودگی هوا افراد بدون زمینه مشکلات تنفسی از مشکلات تنفسی رها میشوند ولی افراد دارای بیماری زمینهای ریوی همچون آسم، تنگی نفس، برونشیت مزمن و بیماریهای قلبی و عروقی باشند ممکن است تا مدتها از مشکلات تنفسی ناشی از آلودگی رنج ببرند.
علوی عنوان کرد: در مورد قطع داروهای خود حتما با پزشکان خود مشاوره کنید. اگر در روزهای بعد از شروع تنگی نفس یا سرفه ناشی از آلودگی هوا، دچار تب یا خلط چرکی یا لرز داشتید، از خوددرمانی اجتناب و حتما به پزشک مراجعه کنید.
نظر شما