بنابراین گزارش حالا با افشای تخلفات برخی از به اصطلاح تولیدکنندگان توسط سازمان استاندارد این موضوع باردیگر درکانون توجه جامعه قرارگرفت .
البته دو سال پیش نیز اداره کل استاندارد استان تهران که کارنامه درخشانی در کشف برنجهای آلوده و سمی از خود به یادگار گذاشته است، اقدام به نمونه برداری سوسیس، کالباس و همبرگر از مراکز عرضه و فروشگاه های زنجیره ای کرده و این نمونه ها را از نظر منشأ بافت گوشتی مورد آزمون قرار داده بود که از 20 نمونه سوسیس و کالباس 18 مورد نامنطبق بودند. در آن زمان مشخص شد برخی از تولیدکنندگان در تولید محصولات خود از همه چیز جز گوشت مرغوب -یعنی از چربی موجود در دستگاه گوارش و لابه لای روده ها، غضروف شفاف مربوط به دستگاه تنفسی و ریه، عروق، رگ و اعصاب و بافت پیوندی (پوست، رگ و پی و چربی ضایعات گوشتی) و بافتهایی خاص که عضله نیستند و تولیدکنندگان طبق استاندارد ملی مجاز به استفاده از این بخش از لاشه دام در تولید فراورده های گوشتی نیستند، -استفاده کرده اند.در هر صورت برای خیلی ها باورکردنی نبود که از 20 نمونه سوسیس وکالباس 18 مورد با استانداردهای تعریف شده مطابقت نداشت و تنها دو نمونه استاندارد بود. درآن زمان سازمان استاندارد اسامی 18 محصول غیر استاندارد را اعلام کرد تا پرونده این موضوع بسته شود، اما حالا پس از دوسال سوسیس و کالباس باز هم جنجال ساز شد.
استفاده از ضایعات چندش آور
بنابراین گزارش این معضل دوباره سر بازکرده است و مسؤولان باز هم از تخلفات در این حوزه خبر می دهند که بار دیگر از اعتماد مردم سوءاستفاده شده است.
در این باره یک مقام مسؤول در سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به کشف موارد تازه ای از تخلفات تولید کننده های سوسیس و کالباس گفت: استفاده از خمیر مرغ در تولید انواع فراورده های گوشتی ممنوع شده است.معاون اداره کل نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران توضیح داد: تاکنون در تولید انواع فراورده های گوشتی مانند همبرگر، ژامبون، کباب لقمه و ناگت مرغ از خمیر مرغ استفاده می شد که به دلیل مورد قبول نبودن استاندارد این محصول، این استاندارد مورد تجدیدنظر قرار گرفت و قرار شد استفاده از خمیر مرغ در تولید انواع فراورده های گوشتی ممنوع شود.
جعفری با اشاره به تخلف تعدادی از تولیدکنندگان فراورده های گوشتی در استانهای مختلف کشور اظهار داشت: آزمونهای انجام شده توسط سازمان استاندارد نشان داد بعضی از تولیدکنندگان از آشغال گوشت و مرغهای ناسالم در تولید سوسیس و کالباس استفاده می کردند. شیوه کار این تولیدکنندگان این است که مواد اولیه را از دستگاهی به نام بادر عبور داده که استخوان را از گوشت جدا کرده و باقی مانده را به خمیر مرغ تبدیل می کنند. متأسفانه حتی مشاهده شده بعضاً بدون پاک کردن امحا و احشای درون مرغ از آن در تولید سوسیس و کالباس استفاده شده که بسیار ناسالم است.
به گفته این مقام مسؤول خمیر مرغ عمدتاً در تولید سوسیس و کالباسهای 40 تا 60 درصد که بیشترین مصرف را در بازار دارند، استفاده شده است.معاون اداره کل نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در گفتگو با ایسنا اضافه کرد: به دلیل مخلوط کردن با آشغال گوشت ظاهر خمیر مرغ بیشتر شبیه گوشت چرخ کرده بوده که این نشانه غیراستاندارد بودن آن است.
رابطه معکوس قیمت گوشت وسوسیس و کالباس
از اظهارات تکان دهنده این مقام مسؤول که بگذریم مردم نیز معتقدند سوسیس و کالباس در بهترین حالت، فراورده گوشتی درجه چندم محسوب می شود، گرچه بسیاری از سر ناچاری به این غذاهای به اصطلاح آماده روی می آورند.شاید گفتنی های یک کارگر با تجربه در این راستا مفید باشد. او می گوید: کسانی که در برخی شرکتهایی موادغذایی مشغول کار هستند، معمولاً باتوجه به اینکه ازنزدیک فرایند تولید را مشاهده می کنند، از این فراورده ها استفاده نمی کنند .وی به طعنه می گوید، قبل از خوردن هر فراورده غذایی چند روزی درشرکت تولیدکننده ناظر تولید باشید پس از آن استفاده کنید!
به هر حال خیلی از تولیدات زیر ذره بین نگاه مردم قراردارند. آنها معتقدند یک کیلو کالباس و سوسیس و حتی همبرگربا احتساب سود که در محدوده قیمتی 2000 تا 3000 تومان قراردارد چگونه با گوشت مرغ 3200 تومانی و گوشت گوساله 13 هزار تومانی تولید و روانه بازار می شود؟ پاسخ به این پرسش جز این نیست که از فراورده های گوشتی بی کیفیت وهمچنین به زعم مسؤولان از آشغال گوشتها استفاده می شود که به گفته کارشناسان ارزش غذایی این فراورده های غذایی بسیار ناچیز است. آنان معتقدند، در بیشتر این محصولات همه چیز پیدا می شود، جز گوشت و پروتئین! کارشناسان نیز بر این باورند که فراورده های گوشتی بی کیفیت در کارگاه های بی نام و نشان وبا ضایعات گوشتی تولید می شود که در مواردی از چشم ناظران بهداشتی پنهان است.گذشته از مسائل بهداشتی پول مردم در خرید آشغال گوشتهایی هزینه می شود که در بهترین حالت دارای ارزش غذایی ناچیز و البته حاوی نیترات زیاد است که گفته می شود ارمغانی جز سرطان ندارد.شاید خیلی ازشما شنیده اید که اگر کسی شم اقتصادی داشته باشد نباید ضایعات هر کالایی را نادیده بگیرد، بلکه با ورود دوباره آن به چرخه تولید می توان کسب درآمد کرد و باز شنیده اید که اگر هزار تومان دارید 100 تومان آن را صرف تولید کالا 900 بقیه را صرف تبلیغات کنید، البته این رویکرد نباید درهمه جا به کار گرفته شود، بخصوص وقتی که با سلامت و جیب مردم سر و کار دارد.



نظر شما