به گزارش قدس آنلاین،وی در گفتگویی که با پایگاه اطلاع رسانی سازمان اقتصادی رضوی که به مناسبت پنجم اسفندماه،«روز مهندسی» انجام داده برخی از پروژه ها و طرحهای انجام شده و در دست اجرا توسط این دفتر را تشریح کرد.
«مهندس جمشیدمیرشاهی» با اشاره به اینکه رسالت اصلی شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی طراحی، نظارت و اجراء پروژه های توسعه حریم حرم مطهر حضرت رضا(ع) می باشداظهار داشت:
علاوه بر انجام این وظیفه، این شرکت با تلاش و همت مدیران،کارشناسان ،مهندسان و متخصصان مربوطه در پروژه ها و طرح های گوناگون عمرانی و ساختمانی و در زمینه های مختلف طراحی، نظارت و اجراء حضور فعال دارد.
«مقاوم سازی اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی(ع)»
وی در این ارتباط افزود:طرح ارزیابی آسیب پذیری و مقاوم سازی اماکن متبرکه حرم مطهر حضرت رضا(ع) درمرحله اول و به ترتیب از سر در ساعت،سردر نقار خانه و سردر باب السلام زیرنظرمستقیم مهندس عزیزیان، مدیرعامل وقت سازمان عمران و توسعه حریم حرم حضرت رضا(ع) و بوسیله واحد امانی (در آن زمان) در سال 1379 آغاز و پس از انجام بررسی های مربوط به شناسائی مشخصات مصالح، نتایج جهت تحلیل و مدلسازی این سردرها مورد استفاده قرار گرفته و در سال1382 عملیاتی شدند.
وی یادآور شد:انجام این بررسی ها و آزمایشات درحرم مطهر رضوی(ع)، جزو اولین بررسی های انجام شده در بناهای تاریخی در کشور می باشد که با انجام مدلسازی و در نظر گرفتن خواسته های کارفرما و با توجه به خاص بودن این سردرها نسبت به ارائه راهکارهای بهسازی سردرها اقدام شد.
میرشاهی طرح ارزیابی و بهسازی رواق داراالسیاره در سال 1383 را از دیگر طرحهای مقاوم سازی مجموعه اماکن موجود در حرم مطهر حضرت رضا(ع)، ذکر کرد و اظهار داشت:طرح بهسازی و مقاوم سازی رواق جمهوری اسلامی نیز ازدیگر پروژه های شرکت مهندسان مشاورمعماری و شهرسازی آستان قدس رضوی (دفتر تهران) می باشد که در هم اکنون در حال بررسی و طراحی می باشد.
وی تصریح کرد:از سال 1382 در گنبد حرم مطهر رضوی(ع) و سردرهای مذکور تجهیزات و ابزار دقیق جهت کنترل تغییر مکان ها و ثبت اطلاعات مورد نظر طی چندین مرحله نصب گردیده است که اطلاعات ثبت شده آن به صورت دوره ای اخذ و توسط شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
«پروژه شرکت سامان داروی هشتم»
سرپرست دفتر نمایندگی مشهد در ادامه سخنان خود به پروژه شرکت سامان داروی هشتم اشاره کرد و افزود:این پروژه به منظور خود کفائی کشور در تولید فاکتور هشت نو ترکیب انسانی که در درمان بیماری هموفیلی (نوع A) مورد استفاده قرار می گیرد احداث می شود و درحال حاضر تولید این محصول حیاتی در انحصار شرکتهای خاص بوده که پس از بهره برداری از این پروژه ، ایران چهارمین تولیدکننده این محصول حیاتی در جهان خواهد بود.
وی بیان داشت:با استفاده از تکنولوژی روز جهان و بکارگیری مشاورین و متخصصین مطرح دنیا، این پروژه کاملاً منطبق با استانداردهای جهانی و تحت نظارت عالیه و کارگاهی شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی(دفتر مشهد) با پیش بینی ظرفیت تولیدی بالغ بر 300 میلیون یونیت(واحد تولید) در حال اجرا می باشد.
میرشاهی در ارتباط با این پروژه افزود:انجام این پروژه در مساحتی بالغ بر 8100 متر مربع از سال 1390 آغاز و هم اکنون از 70 درصد پیشرفت ساختمانی و 30 درصد پیشرفت تاسیساتی برخوردار است و پیش بینی می شود در صورت فراهم بودن شرایط لازم در نیمه دوم سال آینده (1393) به اتمام می رسد.
وی یادآور شد:اجرای سازه و شبکه ساختمانی این پروژه طبق استانداردهای جهانی و معیارهای سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور پایان یافته و طراحی و اجرای نما در دست اقدام بوده و تجهیزات و دستگاه های مربوطه پس از خرید و تهیه آماده اتصال به مراکز تاسیساتی و بهره برداری خواهد بود.
وی در ارتباط با صرفه جویی ارزی صورت گرفته در احداث این پروژه اظهارداشت:آمارو ارقام و سوابق موجود نشان دهنده این است که انجام این پروژه ،در مقایسه با موارد مشابه خارجی، همراه با صرفه جویی قابل توجهی از نظر ارزی و ریالی برای کشور خواهد بود.
«پروژه بهسازی کارخانه قند چناران و امکان سنجی تغییر کاربری اراضی»
طرح ارزیابی آسیب پذیری و ارائه راهکارهای بهسازی کارخانه قند چناران از دیگر پروژه های مطرح شده از سوی مهندس میرشاهی بود که در این باره گفت:این طرح در سال 1390 توسط دفتر نمایندگی مشهد به انجام رسید و با مدلسازی طرح، گزارش راه کار بهسازی به کارفرما ارسال و پس از مشخص شدن کلیات روش اجرایی نسبت به ارائه طرح بهسازی اقدام شد.
وی بیان داشت:در این طرح، مقاوم سازی ساختمان صنعتی به مساحت بیش از 2 هزار متر مربع و زیربنایی حدود 6 هزار متر مربع انجام شده است و با توجه به اولویت انجام شده از طرف کارفرما مرحله اول بهسازی طی سه ماه انجام گرفت و هم اکنون 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و مرحله دوم بهسازی نیز پس از تامین اعتبارات لازم اجرا خواهد شد.
وی همچنین به امکان سنجی تغییر کاربری اراضی کارخانه قند چناران(فاز مطالعاتی) نیز اشاره کرد و افزود:این طرح مربوط به اراضی حاشیه جاده کارخانه قند چناران به مساحت حدود 3 هزار متر مربع و زمین 13 هکتاری واقع در ابتدای شهرک صنعتی چناران می باشد که در سال 1391 آغاز و پس از بررسی های صورت گرفته( توسط دفتر نمایندگی مشهد)، مطالعات و گزارشهای مربوطه توسط واحد شهرسازی دفتر مرکزی این شرکت در تهران در سالجاری تهیه و ارسال شده است.
میرشاهی افزود:طرح 13 هکتاری اراضی مزبور نیز توسط کارفرما در دست بررسی است که پس از پایان بررسیهای لازم برای آن تصمیم گیری خواهد شد.
«نظارت حقوقی در پروژه های ساختمانی و عمرانی»
مهندس میرشاهی در ارتباط با این موضوع اظهار داشت:اخذ مجوزهای رسمی و قانونی(در ارتباط با پروژه های عمرانی و ساختمانی) از سازمان نظام مهندسی ساختمان و سایر مراجع ذیربط از دیگر فعالیتهای شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی در این زمینه می باشد.
وی در این مورد به پروژه های ذیل به اختصار اشاره کرد:1- «پروژه مشهد مال»: با داشتن زیر بنایی حدود 415000 متر مربع و مساحت عرصه زمین حدود 70 هزار متر مربع با کاربری های تجاری،پارکینگ، مسجد، هتل، برج های هتل و برج اداری که در اجراء به 13 بلوک اجرایی تقسیم بندی شده است. تاریخ آغاز این پروژه سال 1391 بوده و در صورت فراهم بودن شرایط لازم پیش بینی می شود در سال 1396 به اتمام برسد. درصد پیشرفت فیزیکی آن حدود 98 درصد (در بحث تحکیم و خاکبرداری پروژه) می باشد و 90 درصد اجرای فوندانسیون ها که در بخش اسکلت و ساخت هم 11بلوک در حال ساخت و نصب بوده و یک بلوک هم در حال اجرای سقف می باشد.
2- «پروژه احداث بلوکهای ساختمانی با کاربری مسکونی واقع در منطقه فرامرز عباسی مشهد»: با متراژ 12 هزار متر مربع شامل 6 بلوک مسکونی با زیربنای حدود 2 هزار متر مربع در 5 طبقه که شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی در این پروژه بعنوان ناظر حقوقی در سال 1392 بوده است و درصد پیشرفت فیزیکی آن حدود 45 درصد مربوط به 6 بلوک می باشد و 6 بلوک دیگر هنوز اجرایی نشده است و پیش بینی می شود در صورت فراهم بودن شرایط لازم تا پایان سال 1393 این پروژه به اتمام رسد.
3- «پروژه مجتمع تجاری- اقامتی آستان قدس رضوی در خیابان شهید هاشمی نژاد مشهد»: این پروژه دارای زیر بنای 21780 متر مربع شامل سه بخش: پارکینگ( در چهار طبقه زیر زمین به مساحت 7850 متر مربع)، بخش تجاری( یک طبقه زیرزمین و 2 طبقه بالای زمین به مساحت 4850 متر مربع) و بخش اقامتی(در 8 طبقه به مساحت 9080 متر مربع )که تحویل این زمین از ابتدای بهمن ماه سال 1392 انجام شده است و پیش بینی می شود در مدت 30 ماه اجرای آن به اتمام برسد. در این پروژه شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی علاوه بر اینکه ناظر حقوقی می باشد در زمینه اخذ مجوزهای رسمی و قانونی از شهرداری، سازمان نظام مهندسی ساختمان و سایر مراجع ذیربط نیز فعالیت می کند.
«برخی از پروژه های منطقه ویژه اقتصادی سرخس»
مهندس میرشاهی در ادامه سخنانش به برخی از پروژه های اجرایی توسط این شرکت در منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیز اشاره کرد و یادآور شد:شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی از مهرماه سال 1385 در منطقه ویژه اقتصادی سرخس بعنوان مدیریت طرح در برخی از پروژه های مربوطه حضور یافت.
وی ادامه داد:به عنوان نمونه می توان در این زمینه به پروژه حفاظت هوایی سپاه در فرودگاه سرخس به وسعت 6 هزار متر مربع و زیر بنای 1000 متر مربع اشاره کرد که در سال جاری در حال انجام بوده و با 95 درصد پیشرفت فیزیکی پیش بینی می شود در سه ماهه ابتدایی سال 1393 انجام آن به اتمام رسد.
پروژه خط انتقال آب به طول حدود 13 کیلومتر از منطقه دولت آباد شهرستان سرخس به منطقه ویژه اقتصادی سرخس از دیگر پروژه هایی بود که میرشاهی به آن اشاره کرد و اظهار داشت:انجام این پروژه به منظور افزایش میزان آب استحصالی جهت سرمایه گذاران موجود در منطقه ویژه اقتصادی سرخس می باشد که پیش بینی می شود در اردیبهشت ماه سال1393 انجام آن آغازشود و در صورت فراهم بودن شرایط لازم در اواخر آذرماه سال آینده نیز به اتمام و بهره برداری رسد.
«دریافت کارت حقوقی»
مهندس میرشاهی در این ارتباط اظهار داشت:از جمله اقدامات شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی در سال گذشته ، دریافت کارت حقوقی در ارتباط با فعالیت های عمرانی و ساختمانی می باشد.
وی افزود:شرکتها و موسساتی که دارای دفتر فنی و علمی قوی و با مشخصات واستانداردهای لازم باشند موفق به دریافت این کارت حقوقی از سوی مراجع ذیربط می شون دو دراین میان با توجه به سوابق فعالیت ، پروژه هاو طرح های اجراء شده ، مشخصات و سوابق علمی و عملی مهندسان و متخصصان شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی ، کارت حقوقی مربوطه از سوی مراجع ذیربط صادر و در اختیار این شرکت قرار گرفت.
۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۸
کد مطلب: ۱۹۳۰۳۱
قدس آنلاین :سرپرست دفتر نمایندگی شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی از برنامه های این شرکت در جهت مقاوم سازی اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی خبر داد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه




نظر شما