ضمن اینکه دربحث اقلام آجیل نه تنها هیچ گونه کمبودی وجود ندارد، بلکه فراوان هم میباشد.
علیرضا ارزانی ممقانی در گفتوگو با خبرنگار ما افزود: تنها نگرانی موجود عدم مراجعه به موقع مردم برای خرید آجیل شب عید است که عمدتاً به سه تا چهار روز آخر سال این مسأله را موکول میکنند.
وی با بیان اینکه در آن شرایط قیمتها به طور حبابی و کاذب افزایش مییابد، اضافه کرد: مردم باید نسبت به خرید آجیل مورد نیاز خود اقدام کنند. بویژه اینکه در حال حاضر قیمت انواع اقلام آجیل نسبت به مدت مشابه سال گذشته 35 درصد کاهش قیمت دارد.
وی اضافه کرد: در سه تا چهار روز آخر سال قیمت اقلام آجیل به دلیل افزایش تقاضا با قیمتهای کاذب مواجه میشود و احتمال دارد 30 تا 40 درصد افزایش قیمت داشته باشد.
وی درباره تغییرات قیمتی در نظر گرفته شده برای آجیل عید اظهار داشت: معمولاً آنالیز قیمت توسط کارشناسان اتحادیه صورت میگیرد و در نهایت باید به تأیید مجمع امور صنفی و سازمان صنعت، معدن و تجارت برسد.
بازار آرام پسته
وی با بیان اینکه اتحادیه برای عید امسال هیچگونه افزایش قیمت برای اقلام آجیل درخواست نداشته است، گفت: امسال همانند سالهای گذشته در کنار واحدهای منتخب در نمایشگاه که نسبت به عرضه آجیل اقدام میکنند، بحث فروش فوق العاده هم وجود دارد.
وی که رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار کشور هم هست، درباره قیمت پسته یادآورشد: بازار پسته آرام است و افزایش قیمت ندارد، سال گذشته اتفاقی که افتاد قیمت انواع پسته افزایش یافت که البته رسانهها در این قضیه نقش داشتند و سبب شد مردم مایحتاج ضروری خود مانند روغن و گوشت را فراموش کنند و دنبال پسته و قیمت و لطیفه ساختن برای آن باشند.
ارزانی ادامه داد: ایران دومین کشور تولید کننده پسته و اولین صادرکننده این محصول در دنیاست، دلیلی ندارد با کمبود مواجه شود، میانگین مصرف پسته در ایران 60 گرم است که این میزان در دنیا 40 تا 50 گرم میباشد.
وی ادامه داد:افزایش قیمت این قلم آجیل آنقدر افزایش یافت که معاون اول رئیس جمهور وقت بدون کار کارشناسی برای 18 نوع پسته ای که وجود دارد یک قیمت ثابت اعلام کرد آن هم کیلویی 30 هزار تومان!
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد ادامه داد: با توجه به انواع اقسام پسته که هر یک دارای قیمت مشخصی است، میتوان گفت، در حال حاضر حداقل قیمت پسته در هر کیلو 30 و حداکثر 60 هزارتومان است.
تولید 200 هزار تنی در مقابل مصرف 40 هزار تنی
وی میزان تولید پسته در کشور را 200 هزار تن اعلام کرد و گفت: از این میزان 160 هزار تن صادر میشود و بقیه مصرف داخلی است.
ارزانی با اشاره به اینکه ایران دارای رتبه و جایگاه خاصی در بحث تولید و تأمین آجیل و خشکبار در جهان است، گفت: با وجود این متأسفانه با مقوله واردات در خصوص برخی اقلام آجیل مانند بادام زمینی، تخمه کدوی مرمر و آفتابگردان مواجهیم .
یارانه به کشاورزان خارجی!
وی اضافه کرد: ایران اولین و بهترین تولید کننده اقلام آجیل در دنیاست و طعم و مزه و کیفیت آجیل ایرانی نیز در جهان مطرح و دارای برند است، حال با این ویژگی واردات این محصولات انجام میشود، به عنوان نمونه پنج سال است که به خاطر واردات بادام زمینی، دیگر تولید داخل آن از رونق افتاده و 90 درصد نیاز کشور در این حوزه به خاطر دامپینگ کشور چین از طریق واردات تأمین میشود.
حتی واردات تخمه آفتابگردان نیز انجام میشود، در حالی که تخمه آفتابگردان به عنوان کشت دوم برای کشاورزان از اهمیت خاصی برخوردار است و این یعنی یارانه ای را که باید به کشاورز ایرانی داد با این اقدام در اختیار کشاورز خارجی قرار میگیرد.
وی تعداد واحدهای فروش آجیل تحت پوشش اتحادیه در مشهد را هزار و 200 مورد اعلام کرد و گفت: 200 تا 300 واحد هم غیر مجاز برآورد میشود، ضمن اینکه 470 واحد هم تداخل صنفی دارند، مانند واحدهایی که به کار فروش زعفران مشغولند، اما آجیل هم میفروشند.
به گفته وی، اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد بزرگترین اتحادیه در ایران است.
نظر شما