تحولات لبنان و فلسطین

۲۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۶
کد خبر: 202321

همزمان با بیست و پنجم فروردین ماه ˈروز ملی عطارˈ آرامگاه این شاعر و عارف نامی ایران زمین روز دوشنبه در نیشابور گلباران شد.<BR>

 آرامگاه عطار در نیشابور گلباران شد

در چارچوب این مراسم با حضور مسوولین کشوری، اساتید دانشگاه، عطارشناسان و جمعی از مردم با نثار گل بر آرامگاه عطار مقام وی گرامی داشته شد.

این مراسم از جمله برنامه های جانبی همایش دو روزه علمی پژوهشی بزرگداشت روز ملی عطار است که امروز در نیشابور آغاز شد.

برپایی کارگاه هنری نقاشی با موضوع عطار و آثار وی، شب شعر ویژه عطار و ارائه اشعار 17 نفر از اساتید دانشگاه و عطارشناسان از دیگر برنامه های جانبی این همایش است.

ˈفریدالدین ابوحامد محمدبن ابوبکر ابراهیم بن اسحاق عطار کدکنیˈ مشهور به ˈعطار نیشابوریˈ شاعر و عارف بلندآوازه ادبیات فارسی در پایان سده ششم و آغاز سده هفتم، به سال 540 هجری در ˈکدکنˈ زاده شد.

وی در شعرهایش بیشتر ˈعطارˈ و گاهی نیز ˈفریدˈ تخلص کرده است. او که داروسازی و عرفان آموخته بود به کار عطاری و درمان بیماران می پرداخت.

درباره پشت پا زدن عطار به اموال دنیوی، زهد، گوشه گیری و تقوای وی داستانهای زیادی نقل شده است. با بسیاری از عارفان زمان خویش همسخن بوده و به گردآوری داستانهای صوفیه و اهل سلوک پرداخته است. گفته شده وی 180 اثر عرفانی ادبی خلق کرده که 40 مورد آن شعر و بقیه نثر است. ˈاسرارنامه، الهی نامه، منطق الطیر، مصیبت نامه، مختارنامه، تذکرة الاولیا و دیوان اشعارˈ از آثار این شاعر و عارف نامدار ایران زمین است.

عطار در سال 619 یا 626 در حمله مغول کشته و در نیشابور دفن شد.

مولوی در وصف مقام عرفانی عطار چنین سروده است:

هفت شهر عشق را عطار گشت ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم

شیخ محمود شبستری نیز گفته است:

مرا از شاعری خود عار ناید که تا صد قرن چون عطار ناید
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.