قائم مقام آستان قدس رضوی در دیدار با قائم‌مقام وزیر امور خارجه سوئیس گفت: آستان قدس رضوی، نهادی معنوی و تاثیرگذار در جهان اسلام محسوب می‌شود و ظرفیت‌های بی‌نظیری در این مجموعه وجود دارد که قابل ارائه و بهره برداری است.

آستان قدس رضوی آماده همکاری‌های مشترک فرهنگی و اقتصادی با همه کشورها است

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، مهدی عزیزیان در دیدار با ایو رسیه قائم مقام وزیر امور خارجه سوئیس، اظهار داشت: ارتباطات و تعاملات فرهنگی، هنری، اقتصادی و موزه‌ای و همچنین همکاری‌هایی در زمینه سه دوره کنفرانس اشتراک ادیان در گذشته بین ایران و سوئیس برقرار بوده، اکنون نیز برای همکاری دوجانبه و پرداختن به جاذبه‌های فرهنگی، مذهبی و گردشگری که در مجموعه آستان قدس رضوی وجود دارد، می‌توان سطح تعاملات را افزایش داده و ارتباطات فرهنگی را تقویت کنیم.

عزیزیان ابراز امیدوای کرد که سفر قائم مقام وزارت خارجه سوئیس به مشهد، فصل جدیدی از روابط میان جمهوری اسلامی ایران، استان خراسان و آستان قدس رضوی و کشور سوئیس باشد.

وی گفت: توسعه همه جانبه آستان قدس رضوی به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و با درایت و مدیریت آیت الله واعظ طبسی؛ تولیت آستان قدس رضوی که از مبارزان و پایه گذاران انقلاب اسلامی هستند به وقوع پیوسته و این نهاد فرهنگی و مذهبی موقوفاتی به بزرگترین پایگاه ترویج و نشر معارف اسلامی و تعالیم اهل بیت(ع) تبدیل شده است.

عزیزیان گفت: توسعه حرم مطهر رضوی به بیش از یک میلیون مترمربع و ارائه خدمات متنوع رفاهی به سالانه بیش از 20 میلیون زائر، توسعه فضاهای آموزشی، احداث دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، کتابخانه‌ها و موزه‌ها، ساخت و تجهیز یکی از مجهزترین بیمارستان های کشور و توسعه اقتصادی صورت گرفته در این مجموعه در سالهای پس از پیروزی انقلاب رخ داده است.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به فرصت‌های بی‌نظیری که کشورهای اروپایی برای سرمایه‌گذاری در ایران در سال‌های تحریم از دست داده‌اند، گفت: امیدواریم با نگاه واقع بینانه به توافقات انجام شده، زمینه توسعه و رشد تعاملات فرهنگی و اقتصادی و تبادلات تجاری بین جمهوری اسلامی و سایر کشورها فراهم شود.

وی گفت: شرکت‌های وابسته به آستان قدس رضوی در زمینه تولید اقلام دارویی، توسعه و ساخت نیروگاه‌های حرارتی، محصولات کشاورزی و همچنین اجرای پروژه‌هاى نفت، گاز و ریلى فعالیت دارند که فرصت‌های خوبی برای ارتقای سطح همکاری‌ها در این موارد فراهم است.

عزیزیان تصریح کرد: براساس برآوردهایی که متخصصان و صاحب‌نظران در حوزه اقتصادی انجام داده‌اند، قریب به 500 میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی و به همین میزان در سایر بخش‌های کشاورزی و صنعتی غیره پتانسیل سرمایه‌گذاری در کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه در برنامه استراتژیک اقتصادی آستان قدس رضوی، توسعه بیشتر در تولید کالاهای خاص و طراحی و ساخت ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز کشور و منطقه دیده شده است، خاطرنشان کرد: ظرفیت فوق‌العاده‌ای در استان خراسان و مجموعه آستان قدس رضوی موجود است که شرکت‌های اروپایی می‌توانند به عنوان یک فرصت ویژه به آن نگاه کنند.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی بیان داشت: کشور سوئیس نیز در تولید تجهیزات صنعتی خاص و انواع داروها و همچنین در حوزه فعالیت‌های بانکی و بیمه‌ای تجارب ارزشمندی دارد که امیدواریم زمینه همکاری‌های مشترک برای تبادل اطلاعات علمی و صنعتی با جمهوری اسلامی ایران و آستان قدس رضوی فراهم شود.

وی گفت: در زمینه تبادل فرهنگی نیز این امکان وجود دارد که اشیای موزه‌ای منحصربه فرد موجود در گنجینه‌های آستان قدس رضوی در نمایشگاه‌های مشترک عرضه شود و علاقه‌مندان به فرهنگ و تاریخ اسلامی- ایرانی بتوانند با این میراث فرهنگی و آثار اسلامی بیشتر آشنا شوند.

عزیزیان در ادامه به فعالیت جریان‌های نوظهور و سلفی‌گری در منطقه اشاره و تصریح کرد: آستان قدس رضوی مهمترین وظیفه خود را ارائه و ترویج اسلام ناب و حقیقی می‌داند و امروز طیف عظیمی از زائران بارگاه منور رضوی، مردم همان کشورهایی هستند که جریانات تروریستی و سلفی که هیچ پیوندی با اسلام ندارند، با حمایت بیگانگان در آن ها فعالیت دارند.

وی گفت: این حضور پررنگ و تشرف میلیونی به بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) نیز بدان معنی است که مردم مسلمان، فرق اسلام واقعی و اسلام ساخته دست تروریست‌ها و کشورهایی که حیاتشان در آشوب و فتنه رقم می‌خورد را به‌خوبی درک می‌کنند.

سوئیس خواهان گسترش روابط است

قائم مقام وزیر خارجه سوئیس نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از دیدار با عزیزیان گفت: تحریم‌هایی که در این سال‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران به‌اجرا گذاشته شد، علاوه بر موضوعات اقتصادی بر مباحث فرهنگی و سیاسی نیز تاثیر گذاشت و بایستی نگاه غلطی که نسبت به ایران در غرب وجود دارد، اصلاح شده و برای برطرف کردن این مانع فکری و ذهنی گام برداشت.

وی گفت: امیدوارم با توافق هسته‌ای بین ایران و کشورهای غربی، نوع و سطح روابط بین کشورها عمق پیدا کند و شاهد آشنایی بیشتر مردم اروپا با ایران باشیم.

ایو رسیه در ادامه گفت: آستان قدس رضوی نهادی بزرگ و تاثیرگذار در کشور ایران است و امیدواریم زمینه همکاری‌های مشترک، ارتباطات عمیق‌تر و تعاملات بیشتر با این مجموعه فراهم شود.

وی در پایان از مهمان‌نوازی و پذیرایی مسئولان و کارکنان آستان قدس رضوی قدردانی کرد و گفت: تبادل فرهنگی و ارتباط با مردم ایران اسلامی اثبات می کند ایرانیان مردمانی با اصالت و دارای فرهنگ و تاریخی افتخارآمیز هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.