علائم همراه با بیدار شدن های شبانه
بیدار شدن های نیمه شب و عدم خوابیدن ناراحتی بسیار جدی است که طی مدت طولانی تکرار می شود و ازهمین رو لازم است تا به روش مناسبی درمان گردد.
گرچه درباره این مشکل دلایل زیادی ارائه می شود اما باید توجه داشت که بیدار شدن های شبانه، واکنش مغز به حالت اضطراب شدید است که در یک زمان مشخص احساس می شود. این اضطراب شدید می تواند به تغییر مداوم خواب تبدیل شود که در اینجا مورد بحث است.
البته باید علائمی که با این اختلال خواب همراه است نیز مورد توجه قرار گیرد:
- زمانی که فرد از خواب بیدار می شود، احساس نگرانی شدیدی می کند.
- فرد احساس افزایش ضربان قلب یا خطر می کند.
- به خواب رفتن مجدد غیر ممکن می شود. این مسئله حالت عصبی و افکار منفی را تشدید می کند.
- خواب خیلی سبک است چنانکه هنگام بیدار شدن خستگی احساس می شود.
- این حالت یک یا دو بار در هفته تکرار می شود.
ارتباط بین بی خوابی و اضطراب
اگر طی یک هفته متوجه شدید که معمولا بین ساعت ۳ تا ۴ صبح بیدار می شوید، دقت کنید که چه چیزی شما را نگران می کند، از چه مسئله می ترسید، مسئولیت سنگینی بر عهده دارید یا از یک اختلال هیجانی رنج می برید. همه این عوامل باعث ایجاد اضطراب می شوند که گاه چندان توجهی به آنها نداریم اما مغز طی بیدار شدن های شبانه نسبت به آنها واکنش نشان می دهد. در چنین شرایطی برای خوابیدن مجدد دچار مشکل می شویم و زمانی که موفق شویم، فشار زیاد باعث پریدن از خواب و احساس تهدید می شود.
- اضطراب به طور مستقیم سیستم عصبی مرکزی را دچار اختلال می کند که در این صورت تغییرات جزئی در بیوشیمی بدن و سیستم نوروشیمی عامل ریتم خواب و بیداری، ایجاد می شود. مجموعه این تغییرات به طور مستقیم مراحل خواب را تحت تاثیر قرار می دهد.
- اضطراب باعث می شود خواب تکه تکه باشد و ورود به مرحله عمیق و نیروبخش مشکل خواهد بود. به علاوه، مغز این نگرانی را به شکل تهدیدی تفسیر می کند که سعی می کنیم از آن فرار کنیم. احساس هشدار موجب بیدار شدن ناگهانی پس از چند ساعت خواب می شود.
- بیدار شدن نیمه شب یک واکنش طبیعی بدن در برابر اضطراب است تغییراتی در ناقل های عصبی و سیکل خواب به وجود می آورد.
اقدام مناسب نسبت به بیداری های شبانه
همان طور که اشاره شد منشا تغییرات خواب اضطراب است. برای خواب راحت و نیروبخش، لازم است تا عامل اضطراب روزانه شناخته شود.
- بیدار شدن نیمه شب با احساس ترس یا تهدید نشانه مستقیمی است که مسئله ای خوب پیش نمی رود. از خود بپرسید که چه چیزی در زندگی احساس ناراحتی، بدبختی یا تهدید ایجاد می کند.
- تغییراتی در زندگی ایجاد کنید، اولویت ها را مشخص نمایید و تغییراتی در عادات خود به وجود آورید که محرک مغز باشد و فشارهای عصبی کاهش یابد.
- بهتر است پس از شام به مدت نیم ساعت پیاده روی آرام داشته باشید. نفس عمیق بکشید و دغدغه ها را کنار بگذراید.
- بعد از بازگشت به منزل دوش بگیرید و با آرامش به رختخواب بروید. این فکر را دائم به خود القا کنید که " من باید تمام شب را خوب بخوابم تا فردا سرحال باشم. مغز این تفکر را به عنوان یک الزام می پذیرد.
- توصیه می شود هنگام خواب به هیچ چیز فکر نکنید. می توانید کتاب بخوانید یا به یک داستان فکر کنید؛ نه چیز دیگری.
- بسیار مهم است که اتاق خواب خنک باشد، هوا به خوبی جریان داشته باشد و کاملا راحت باشید. بهترین درجه اتاق خواب ۲۰ درجه سانتی گراد است. اگر این دما ۵ درجه بیشتر باشد بدن احساس راحتی نخواهد داشت.
ترجمه و تنظیم: مریم سادات کاظمی
منبع:www.Ameliore ta santé.fr
نظر شما