تحولات منطقه

۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۴
کد خبر: ۱۰۵۸۸۱

قدس آنلاین- مریم سادات کاظمی:خواب یکی از نیازهای ضروری عملکرد مطلوب مغز و همه دستگاه های بدن است.

با خوابیدن درست ، اضافه وزن خود را کم کنید
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش سرویس بهداشت و سلامت قدس آنلاین،اضافه وزن یکی از پیامدهای کم خوابی است اما این کمبود تنها به چاقی خلاصه نمی شود؛ بلکه رابطه نزدیکی نیز با دیابت و بیماریهای قلبی عروقی دارد.آیا خوب نخوابیدن و کم خوابی در بروز بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون و چاقی تاثیر دارد؟ 

 چرت زدن در طول روز، کاهش موفقیت های اجتماعی و شغلی، تغییر کیفیت زندگی، افسردگی، افزایش میزان حوادث رانندگی و ... از پیامدهای کم خوابی به شمار می آیند که کاملا شناخته شده اند. اما امروزه تحقیقات نشان می دهد که کمبود خواب همچنین تاثیرات سوئی برمتابولیسم و عملکرد قلب نیز دارد.
کاهش زمان خواب : چاقی و دیابت

کاهش زمان خواب در بزرگسالان به نسبت در بروز چاقی مؤثر است. حتی کم کردن مدت زمان کوتاهی از ساعت خواب کودکان نیزهمین مشکل را برای آنها در پی دارد. همه گیر شدن چاقی در جوامع امروز، از پیامدهای کاهش زمان خواب به دلیل مشکلات روزمره است.
کوتاه شدن زمان خواب در بروز دیابت نیز تاثیر دارد. در مردانی که کمتر از پنچ ساعت در شب می خوابند، احتمال بروز این بیماری بیشتر می شود. در تحقیق دیگری مشخص شده است که خواب کمتر از 5-4 ساعت، خطر ابتلا به این بیماری را تا دو برابر افزایش می دهد.

خستگی

خستگی بعد از یک روز کاری یا یک مسابقه ورزشی امری کاملا طبیعی است. اما اگر با خستگی به رختخواب بروید، هنگام بیدار شدن احساس کسالت می کنید و انرژی کافی ندارید و باید وقت بیشتری را برای کارهای روزانه بگذارید.
مهمترین منبع انرژی بدن مواد غذایی سرشار از قندهای متعادل و ضعیف هستند که موادی ضروری برای عملکرد مطلوب مغز، ماهیچه ها و سلول های عصبی محسوب می شوند. هرگز خوردن ماهی های چرب و روغن های گیاهی را از برنامه غذایی روزانه حذف نکنید ، چرا که منابع غنی امگا 3 و اسیدهای چرب خاص هستند که نقش نیروی محرک را در فعالیت های فکری دارند. ویتامین ث، ویتامین های خانواده ب و منیزیم را نیز حتما مصرف کنید. خوردن یک کیوی در روز نیاز روزانه شما به ویتامین ث را برطرف می کند. ویتامین های ب کاملا ضد خستگی به شمار می روند و نه تنها برای جسم که برای روح نیز مفید و سودمند هستند و منیزیم نیز علاوه بر اینکه خاصیت ضد استرس دارد تاثیر مثبتی نیز در اخلاق و رفتار دارد.
استرس، پرخوری و کم تحرکی باعث تجمع مواد سمی ( توکسین ) شده که بدن را ضعیف می کند. سوپ سبزیجات و خصوصا میوه هایی مثل آناناس و انگور و سبزیجاتی مانند کلم، مارچوبه و کنگر فرنگی ( بهترین تصفیه کننده صفرا ) باعث دفع این مواد سمی می شوند. اگر خوردن جوشانده گیاهی با ذائقه شما سازگار است می توانید از جوشانده اکلیل کوهی ( رزماری)، قاصدک یا نعنا استفاده کنید. خوردن آب میوه هایی مثل سیب و گریپ فروت و سبزیجاتی مانند رازیانه، تره فرنگی و پیازنیز در تسریع این عمل بسیار مؤثر است. و بالاخره اینکه نوشیدن یک و نیم لیتر آب معدنی در روز بهترین راه مقابله با تجمع مواد سمی است.

داروهای خواب آور؛ فواید و عوارض

برای استفاده از داروهای خواب آور می بایست حتما با پزشک معالج مشورت کرد تا دارویی مناسب با وضعیت بدن تجویز شود. داروهای خواب آور عوارض جانبی و بعضی از آنها حتی مضراتی دارند. نکته دیگر اینکه نباید مدت زمان طولانی از این داروها استفاده کرد.
انواع مختلفی از داروهای خواب آور در درمان بی خوابی به کار می رود اما همه آنها با یک عملکرد خاص عمل می کنند و فواید و عوارضی دارند.
عملکرد همه داروهای ضد اضطراب، داروهای آرام بخش و بنزودیازپین ها مانند دیازپام، فلورازپام، کلرازپات و ... که اثر ضد اضطراب، شل کنندگی ماهیچه و اثرات تسکین بخش و خواب آور دارند، آرام کردن و ضد تشنج است. این داروها با خاصیت شل کنندگی عضلات و آرام بخش بودن شبیه یک میانجی عمل کرده و اضطراب و نگرانی را کاهش می دهند .
کوتاه تر شدن مدت زمانی که فرد سعی می کند تا بخوابد ، کاهش تعداد دفعات بیدار شدن حین خواب کمتر و افزایش زمان خواب را می توان جز فواید این داروها دانست.
تغییر ساختار خواب ، احتمال آسیب به حافظه ، ایجاد وابستگی و افسردگی به دنبال قطع ناگهانی این داروها به عنوان عوارض آنها شناخته شده است.


منبع: www.Esante.fr

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.