هر چند صحبت کردن در مورد طلاق چندان خوشایند نیست، اما به حکم ضرورت در مورد این مسأله نکاتی را یادآوری میکنیم تا شاید اثری هر چند کوچک داشته باشد
صحبتهای کارشناسان و تجربیات دیگران میتواند درسی برای زن و شوهرها بخصوص زوجهای جوان باشد تا گرفتار این پدیده شوم نشوند.
سمیرا که ازدواجی ناموفق داشته، به خبرنگار ما میگوید: یک سال از ازدواجمان گذشته بود که به خاطر اختلافهای فرهنگی و خانوادگی از هم جدا شدیم.
وی ادامه میدهد: به دلیل اینکه میزان تحصیلات من دکترا بوده و میزان تحصیلات همسرم پایین تر از من بود، همیشه فکر میکرد من تحصیلاتم را به رخ او میکشم.
همچنین با شخص دیگری که مراحل طلاق را طی میکند گفتوگویی داشتهایم.
مریم میگوید: دو سال از مدت ازدواج من و همسرم میگذرد. پیش از ازدواج تحقیقاتی از خانواده همسرم انجام دادیم، ولی تحقیقاتمان ناقص بود.
وی میافزاید: پس از مدتی متوجه شدم همسرم ناراحتی اعصاب دارد. او مرا کتک میزد و فحاشی میکرد.
وی میگوید: خیلی سعی کردم با این موضوع کنار بیایم، ولی دیگر تحمل ندارم و بعد از سه ماه رفتن به خانه خودم از همسرم خواستم جداشویم.
یک جامعه شناس در این خصوص میگوید: وقتی یک پیوند اجتماعی و استوار دچار گسستن شود، طلاق صورت میگیرد.
رحیمی، طلاق پنهانی، آشکار یا قانونی، عاطفی، اقتصادی و اجتماعی را از انواع طلاق ذکر میکند و میافزاید: طلاق پنهان مانند طلاق آشکار ثبت نمیشود که متأسفانه امروزه میزان این نوع طلاق (پنهانی) از طلاق آشکار بیشتر است.
وی یکی از دلایل طلاق را روند گسترش اشتغال زن در جامعه ذکر میکند و میگوید: در گذشته اشتغال، آموزش و... همه در اختیار مردان بود و زنها پایبند خانواده و زندگی بودند، ولی امروزه به دلیل شاغل بودن زنان، برخی از آنان براحتی این پیوند را کنار میزنند و سختیهای زندگی مشترک را تحمل نمیکنند.
وی میافزاید: باید جوانان در دوران تحصیل در دبیرستان و دانشگاهها مهارتهای لازم را برای زندگی آموزش ببینند.
یک استاد حوزه و دانشگاه نیز میگوید: طلاق بیشترین آسیب اجتماعی را به خانواده و جامعه وارد میکند.
نهاوندی با اشاره به طلاق عاطفی در برخی از خانوادهها میافزاید: رفتار پدر و مادر در خانواده باید به گونهای باشد که فرزندان پس از رسیدن به سن بلوغ از ازدواج گریزان نباشند..
این کارشناس خانواده ادامه میدهد: دانشگاههای هاروارد، کالیفرنیا و براون به عنوان سه مرکز علمی معتبر در دنیا طی ٣٢ سال با بررسی در خصوص طلاق به این نتیجه رسیدند که طلاق امری مسری بوده و اگر کسی با خانواده طلاق ارتباط داشته باشد، به او سرایت میکند.
وی اضافه میکند: نتایج این تحقیقات نشان میدهد، اگر در یک خانواده طلاق صورت گیرد، خانواده هایی که با آنها ارتباط دارند، خطر طلاق در آنها بشدت افزایش مییابد.
این استاد دانشگاه معتقد است: با توجه به ناهنجاریهایی که بحث طلاق به دنبال دارد، باید مسؤولان و اندیشمندان در این خصوص فکری کنند تا جامعه آسیب نبیند.
این کارشناس اجتماعی و مشاور خانواده خاطرنشان میکند: مهمترین عامل از هم گسیختگی نهاد خانواده به صورت طلاق قانونی و عاطفی، نبود آموزش است؛ زیرا ما فرزندان خود را بدون آموزش مهارتهای زندگی به عقد هم درمیآوریم و آنها به محض بروز نخستین مشکل سر از دادگاه خانواده در میآورند.
نهاوندی با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور از هر پنج ازدواج یک مورد طلاق ثبت میشود، تأکید میکند: در گذشته وقتی یک فرد طلاق میگرفت، انگشت نمای خاص و عام میشد، ولی امروز با کمال تأسف قبح آن نه تنها از بین رفته، بلکه در کلانشهرها جشن طلاق هم برگزار میشود.
وی به بخشی از مهارتهای زندگی اشاره میکند و ادامه میدهد: زیبا صدا کردن یکدیگر، گذشت و مهربانی، درخواست محترمانه از همسر، ارتباط فردی و مؤثر، پیشی گرفتن در سلام کردن و گوش دادن به سخنان طرف مقابل، مهارت مقابله با استرس و مدیریت هیجان و مهارت تصمیم گیری و تفکر خلاق از جمله مصادیق مهارتهای زندگی است.
مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی نیز در مورد وضعیت طلاق در خراسان شمالی میگوید: از ابتدای سال جاری تا کنون هزار و 288 مورد طلاق در این اداره کل به ثبت رسیده است.
علی زاهدی نیا اظهار میدارد: در مدت مشابه سال گذشته هزار 264 مورد در استان به ثبت رسید که این آمار متأسفانه نشاندهنده (9/1 درصد) رشد است .
وی میافزاید: خوشبختانه خراسان شمالی در ثبت طلاق نسبت به ۲۳ استان رده بالای جدول وضعیت مناسبی دارد.
۹ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۷
کد خبر: 332436
سمانه محمدزاده ثانی: طلاق پدیدهای مذموم است که زشتی آن بر همه افراد در همه جوامع آشکار است، اما متأسفانه رشد فرایند آن در جامعه نگرانیهای زیادی را ایجاد کرده است.
نظر شما