به گزارش قدس آنلاین و به نقل از روابط عمومی اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، محمدحسن واحدی با اعلام اين خبر در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل استانداري خراسان رضوي افزود: بر این مبنا در دستگاه های اجرایی کمیته ارتقای سطح خدمات فعال شده تا از امکانات و ظرفیت های موجود برای ارائه خدمات مناسب به مسافران بهره گیری مناسب شود.
وی اظهار داشت: همچنین به مباحث فرهنگی به ویژه حوزه زیارت توجه ویژه ای شده و امسال برای نخستین بار ایستگاه های فرهنگی هم راه اندازی شده است.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی تشدید نظارت ها در قالب گروه های مختلف تخصصی و عمومی را نیز نسبت به سال قبل دارای رشد قابل توجهی در حوزه های مختلف خدماتی و رفاهی عنوان کرد.
واحدی با بیان اینکه بحث ارتقای فرهنگ میزبانی هم با جدیت پیگیری می شود، با اشاره به راه اندازی سامانه خدمت که بیست و هشتم ماه صفر در استان راه اندازی شد و حدود هفت هزار و 200 نفر در آن ثبت نام کردند، گفت: برنامه ریزی ها بر آن است از این ظرفیت در ایام مختلف سال بهره گرفته شود.
وی عنوان کرد: در این راستا و با هدف تقویت فرهنگ میزبانی و مشارکت مردم و خیران در این حوزه، در هفته جاری همایش خادمان افتخاری فرهنگ میزبانی نیز به منظور قدردانی از یک هزار نفر از این افراد برگزار می شود .
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی در این میان ارتقای سطح خدمات امداد و نجات در محورها و جاده های استان را از دیگر ضروریات این حوزه دانست و افزود: نوروز امسال بر اساس پیش بینی ها خراسان رضوی میزبان هفت میلیون زائر و مسافر خواهد بود که برآورد می شود 4،5 میلیون نفر آنان به مشهد سفر کنند.
واحدی اظهار کرد: با توجه به حجم زیاد زائران، تلاش ها بر خدمات رسانی مناسب و ارتقای سطح این خدمات است چنانکه در بحث بهداشت هرساله تنها 25 درصد ظرفیت بخش خصوصی در ایام نوروز به کار گرفته می شود اما امسال تلاش شده بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان حضور گسترده تری داشته باشد.
بسيج واحدهاي درماني و بهداشتي
وی تصریح کرد: در اطراف حرم 49 داروخانه و پنج درمانگاه به صورت شبانه روزی فعال می شود و31 بیمارستان استان نیز زمان خدمات دهی خود را افزایش داده و تیم های نظارتی بهداشتی و دارویی و 120 تیم بهداشت محیط کار نظارت در این حوزه را انجام می دهند.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی افزود: به منظور ارائه خدمات درمانی دو اتوبوس آمبولانس سیار در اطراف حرم رضوی، دو اتوبوس مربوط به خونگیری هم در اطراف حرم خواهیم داشت.
واحدی عنوان کرد: در بحث تنظیم بازار نیز هم اکنون 23 نمایشگاه عرضه مستقیم در استان دائر شده و برای نظارت پنج پایگاه بازرسی در اطراف حرم مطهر رضوی به صورت ویژه در کنار گروهها و تیم های بازرسی مستقر فعالیت می کنند.
ذخيره سازي و توزيع ميوه
وی ادامه داد: سه هزار و 500 تن پرتقال و یک هزار و 500 تن سیب و 10 هزار تن مرغ و دو هزار تن گوشت قرمز برای توزیع در این ایام به استان وارد و ذخیره سازی شده است.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی خاطر نشان کرد: برای بحث نظارت بر صنوف و تنظیم بازار 250 گروه نظارتی در استان تشکیل شده که 100 گروه آن در اطراف حرم مطهر رضوی فعالیت خواهند کرد.
واحدی با بیان اینکه تشدید نظارت ها از جمله اقدامات مورد توجه است، افزود: 60 نانوایی در اطراف حرم مطهر خدمت رسانی می کنند و به منظور جبران کمبودها در این محدوده دو نانوایی سیار نیز استقرار می یابد.
وی گفت: در حوزه حمل و نقل و تردد مسافران هم پلیس راه استان 150 گروه محسوس و نامحسوس در محورها دارد، 97 گروه راهداری با 587 دستگاه هم در این ایام در جاده ها خدمات رسانی می کنند.
خدمات ترافيكي به زائران
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی افزود: وجود 50 دستگاه دوربین نظارت تصویری و 16 دوربین کنترل سرعت در جاده های استان امکان نظارت بر ترددهای جاده ای را افزایش می دهند.
واحدی ادامه داد: 173 دستگاه آمبولانس نیز در جاده ها در قالب پایگاه های امداد و نجات در طول محورها خدمات می دهند.
وی از دسترسی و خدمات دهی چهار بالگرد در سطح خراسان رضوی و شمالی خبر داد و ادامه داد: ظرفیت حمل و نقلی ناوگان عمومی جاده ای، ریلی و هوایی هم تا حدود 10 درصد برای تسهیل جابه جایی مسافران نوروزی افزایش یافته است.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: برای بازگشت زائران نیز در روزهای پایانی تعطیلات نوروز در بخش جاده ای تمهیدات ویژه ای اندیشیده شده که از جمله آن اختصاص یک هزار و 454 دستگاه اتوبوس جاده ای برای این امر است.
آمادگي اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي
در اين جلسه هم چنين حسين زارع صفت مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي و دبير ستاد اجرايي خدمات سفر استان نيز در سخناني با اشاره به مهمترين برنامه هاي اين اداره كل در نوروز 95 گفت: جذب حداكثر گردشگران و مسافران مهمترين هدف و رويكرد ما در نوروز 95 است.
وي افزود: ضمن اينكه توسعه بوم گردي، افزايش ماندگاري گردشگران، توزيع سفر در استان و نيز تلاش براي ميزباني شايسته از زائران امام هشتم (ع) و گردشگران نوروزي از ديگر اقدامات مهمي است كه اين اداره كل در تعطيلات نوروزي 95 در دستور كار دارد.
وي اضافه كرد: ستاد اجرايي خدمات سفر در تمامي شهرستان ها فعال است و تمامي مجموعه هاي فرهنگي و تاريخي و موزه هاي تحت پوشش اين اداره كل در تعطيلات نوروز آماده ميزباني و پذيرايي از زائران و گردشگران هستند.
برپايي بازارچه هاي نوروزي صنايع دستي
زارع صفت با بيان اينكه خراسان رضوي پرچم دار گردشگري مذهبي در كشور است افزود: توسعه بازارچه هاي صنايع دستي، توجه به سوغات و صنايع دستي بومي و نيز ساماندهي راهنمايان گردشگري از ديگر اقدامات مهمي است كه در نوروز 95 از سوي اين اداره كل صورت خواهد گرفت.
وي در پايان صحبت هاي خود خاطر نشان كرد: طرح ملي نوروزگاه نيز يكي از مهمترين برنامه هاي اين اداره كل است كه به معرفي آئين ها و برنامه هاي مرتبط با نوروز مي پردازد و از 24 الي 28 اسفندماه در مشهد ونيشابور برگزار مي گردد
نظر شما