به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، مرضیه وحید دستجردی در برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار داشت: زنان و مردان در جامعه مشکلات خاص خود را دارند. زنان 50 درصد جمعیت جامعه را تشکیل میدهند که بار اصلی مسئولیت خانه و خانواده بر دوش آنهاست و این بهجز مسئولیت اجتماعی زنان است.
وی افزود: زنان شاغل مشکلات خاص خود را دارند، از سوی دیگر زنان سرپرست خانوار، زنان روستایی و دختران فارغ التحصیل نیز با مشکلات مخصوص به خود مواجه هستند.
وزیر بهداشت و درمان دولت نهم گفت: در مجلس پنجم حضور قاضی مشاور زن در دادگاهها تصویب شد و امروز 800 قاضی زن در دادگاهها حضور دارند. همچنین قوانین مربوط به طلاق و حضانت و برخی از آنها اصلاح شدند اما هماکنون به قوانین جدیدی نیاز است.
برخی دستگاههای دولتی و بخش خصوصی از اجرای قانون مرخصی 9ماهه زایمان سر باز میزنند
دستجردی ادامه داد: زنان شاغل باید فرصت رسیدگی به فرزندان خود را داشته باشند؛ زمانی که مرخصی 9ماهه زایمان در حال تصویب بود تا مدتها با آن مخالفت میشد و هماکنون نیز برخی دستگاهها بهدلیل تأمین نبودن بار مالی و از سوی دیگر بخش خصوصی از اجرای این قانون سر باز میزنند.
وی با اشاره به اینکه خانواده بنای جامعه است، گفت: آسیبهای اجتماعی بهدلیل آن است که به خانواده بهای لازم داده نمیشود. در گذشته شاهد بودیم که پدر، مادر و فرزندان زندگی عادی خود را داشتند، اما امروزه نقشها تغییر کرده و بسیاری از زنان علاوه بر مسئولیت خانه در بیرون از خانه نیز مسئولیتی را بهعهده دارند و اگر حمایتهای لازم از آنها صورت نگیرد نمیتوانند بهخوبی به خانواده خود رسیدگی کنند.
وزیر اسبق بهداشت و درمان عنوان کرد: زنانی که در خانه و بیرون از خانه کار میکنند، حتی اگر مدیریت خوبی را نیز اعمال کنند باز هم دچار فرسودگی میشوند و اداره هر دو موضوع برای آنها دشوار است. اگر فرزند بیمار شود چهکسی باید به آن رسیدگی کند؟ رسیدگی به مسائل تحصیلی فرزندان بهعهده چهکسی است؟ این موارد جزو مسئولیتهای مادر است و از سوی دیگر او باید به وظایف اجتماعی خود نیز رسیدگی کند.
دستجردی مطرح کرد: بیش از 30 درصد کارکنان دولت زنان هستند که بهلحاظ فساد اداری نیز کمترین مشکل را دارند؛ زنانی که هم در خانه و هم در بیرون از خانه مسئولیت دارند، تحت فشار قرار داشته و این فشار بر سلامت روحی و جسمی آنها تأثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه زنان سرپرست خانوار با مشکلات مختلفی مواجه هستند، گفت: دولت باید از این زنان حمایت خاصی را انجام دهد تا بتوانند با موفقیت خانه و فرزندان خود را اداره کنند.
وزیر بهداشت و درمان دولت نهم در پاسخ به پرسشی در خصوص ضرورت حمایتهای حقوقی و قضایی از زنان در مسائلی همچون برابری دیه زنان و مردان یا حق طلاق بیان کرد: مسائلی مانند برابری دیه زنان و مردان حل شده است و بین دیه زن و مرد مشکلی نداریم. از سوی دیگر برای خروج زنان از کشور که هماکنون نیاز به اجازه همسر دارد، به هماهنگی بین دولت و قوه مقننه نیازمندیم. از سوی دیگر برای اصلاح برخی قوانین باید تعاملاتی با حوزههای علمیه صورت بگیرد.
دستجردی ادامه داد: در حوزه زنان باید بدانیم که میخواهیم چهکار کنیم، آیا میخواهیم زنان در اجتماع فعال باشند یا فقط در خانه حضور داشته باشند؟ و نهادهایی مانند آموزش و پرورش، دانشگاهها، بیمارستانها و سایر بخشها به حضور زنان نیاز است و اگر این ضرورت احساس میشود و درصدی از اجتماع باید شاهد حضور زنان باشد، این حضور اجتماعی نباید به خانه و خانواده لطمه بزند، از این رو دولت باید حمایتهای لازم را انجام دهد، چرا که این حمایتها نوعی سرمایه گذاری بوده و از آسیبهای اجتماعی جلوگیری میکند.
نظر شما