به گزارش قدس آنلاین، در این واکسن انواع مختلفی از راینو ویروس (عفونتهای ویروسی که عامل اکثر سرماخوردگیها هستند) با هم ترکیب شدهاند تا بتوانند با سرماخوردگیهای مختلف مبارزه کنند.
وقتی محققان دانشگاه اموری این واکسن را به گروهی از موشها و ماکاکها تزریق کردند، پی بردند که این دارو منجر به تولید پادتنهایی شد که با تمام راینو ویروسهای موجود در دارو مبارزه میکرد و به طور موثر تهدیدات مختلفی را از بین میبرد.
«مارتین مور»، یکی از اعضای این تیم میگوید: «واقعا عجیب است که طی ۵۰ سال گذشته هیچکس این راه حل ساده را امتحان نکرده است. ما فقط ۵۰ نوع راینو ویروس را با هم ترکیب کردیم و مطمئن شدیم که از هر یک به اندازه کافی داریم. »
البته این واکسن هنوز یک درمان برای سرماخوردگی نیست، اما مدرکی است که نشان میدهد دستگاه ایمنی آماده چالش دفاع از چند عامل ویروسی حداقل در جانوران است. محققان برای آزمایش آن در انسانها برنامهریزی کردهاند تا ببینند که آیا میتوانند همین اثرات را تکرار کنند یا خیر.
با اینکه دانشمندان در گذشته توانستهاند افراد را در مقابل یک راینو ویروس واکسن کنند، اما مشکل اینجاست که تعداد آنها بسیار زیاد است (در آخرین شمارش بیش از ۱۰۰ ویروس بوده) و همهی آنها از هم متمایز هستند. همچنین آنها به مشکلات تنفسی مثل آسم مربوط هستند و میتوانند عفونت گوش و سینوس ایجاد کنند.
وقتی به طور مصنوعی تعداد زیادی از انواع راینو ویروس را به بدن معرفی کنیم، دستگاه ایمنی این فرصت را پیدا میکند تا برای ضد حلمه آماده شود. در نتیجه هنگامی که همان ویروسها به طور طبیعی وارد بدن میشوند، بدن میتواند با آنها مبارزه کند.
منبع:الودکتر
نظر شما