تحولات منطقه

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان گفت: حکم اعدام باید به سردسته قاچاقچیان بزرگ و مهم محدود شود. این کار بلافاصله تعداد اعدام‌ها را کاهش خواهد داد؛ این نظر در حال بحث است و فکر می‌کنم ظرف 6 تا هفت ماه به اولین نتایج تجدیدنظر خواهیم رسید.

حکم اعدام باید به سردسته قاچاقچیان بزرگ محدود شود/با این محدودیت تعداد اعدام‌ها کاهش می یابد
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا ،  محمدجواد لاریجانی در آخرین روز سفر خود به برزیل با روزنامه «او استادو» یکی از سه روزنامه پرتیراژ برزیل در مورد موضوعات مطرح شده در سفر، توافقات و دستاوردهای آن، وضعیت حقوق بشر در ایران و انتخابات آمریکا مصاحبه کرد.

«او استادو» که لاریجانی را یکی از چهره‌های مهم ایران در مورد رفورم قضایی در کشور معرفی کرده، نوشته است: محمدجواد لاریجانی مدافع اصلاح قوانین ایران و رئیس شورای عالی حقوق بشر ایران معتقد است تا هفت ماه می تواند تعداد اعدام ها در کشور را کاهش دهد. با این وجود او انتقادات غرب در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را رد کرده و افزود: سبک و شیوه زندگی غرب نباید به ملت ایران تحمیل شود.

وی که برای گفت وگو در مورد روابط دوجانبه با دولت برزیل به این کشور آمده در تشریح اهداف سفر خود گفت: برنامه سفر من وسیع بود. در مورد بهبود روابط دوجانبه گفت وگو کردیم. بحث های طولانی در مورد چگونگی توسعه روابط تجاری فیمابین و همکاری در زمینه سرمایه‌گذاری مشترک داشتیم.

وی ادامه داد: دو کشور منافع مشترک زیادی نظیر مبارزه با قاچاق مواد مخدر، تروریسم و قاچاق انسان دارند. در مورد چگونگی همکاری های متقابل در زمینه حقوق بشر و موضوعات مورد علاقه طرفین بحث و تبادل نظر کردیم.

لاریجانی تصریح کرد: دو کشور به دلایل متفاوت مورد انتقاد هستند ولی مهم اینست که چگونه می توانیم حقوق بشر را تقویت کنیم. حقوق بشر کالا و محصول غرب، آمریکا و اروپا نیست که بتواند صادر شود. حقوق بشر باید بدون تبعیض توسعه یابد.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان افزود: دموکراسی اولین دستاورد حقوق بشر است. اصل مهم اول احترام به تنوع است. ما فکر نمی‌کنیم جهانشمولی بهانه‌ای برای تحمیل سبک زندگی به فرهنگ ها و تمدن های دیگر باشد. آمریکایی ها، آلمانی ها، فرانسوی ها نباید ادعا کنند تنها سبک زندگی همان سبک و شیوه ای است که آنها در کشورهای‌شان دارند.

وی ادامه داد: نکته مهم دوم سیاسی نکردن این مساله است. برای مثال آمریکا و اروپا از ایران انتقاد می کنند ولی از بعضی از کشورهای منطقه ما که حتی یک انتخابات برگزار نکرده اند و زنان در آن کشورها حق اظهار نظر ندارند، طوری حمایت می کنند گویا اینکه این موضوع اصلاً آنها را ناراحت نمی کند.

لاریجانی در ادامه و در پاسخ به پرسش خبرنگار در خصوص وضعیت جنبش کم کردن از مجازات قاچاق مواد مخدر در ایران، گفت: تعداد اعدام ها در ایران بالاست و همه طبق قانون انجام می‌گیرد، ولی اعدام چیز خوبی نیست. 93 درصد اعدام ها در ایران در ارتباط با قاچاق مواد مخدر است.

وی افزود: من موافق تغییر قانون هستم، اما نه به این معنی که مبارزه با قاچاق مواد مخدر را متوقف کنیم. ما 800 کیلومتر با افغانستان مرز داریم. تولید تریاک در افغانستان در دوره اشغال توسط ناتو چهل برابر شده است.

وی گفت: تریاک تولید شده در آنجا برای مصرف اروپا و آمریکاست و در نهایت با دلار معاوضه می شود. این دلارها پس از بازگشت به دست تروریست ها می افتد. نمی توانیم این وضع را تحمل کنیم.

لاریجانی تصریح کرد: قاچاقچیان افراد عادی نیستند بلکه شبکه پیچیده ای داشته و مسلح و خطرناک هستند. ایران برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر سالانه 200 میلیون دلار هزینه می کند ولی ما نباید تنها بجنگیم بلکه کشورهای مصرف کننده باید به ما کمک کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در مورد راه حل این مشکل می گوید: مبارزه با قاچاق مواد مخدر نباید متوقف شود. بلکه ما باید با کمک کشورهای علاقمند و توسعه همکاریهای بین المللی و استفاده از فناوری های مدرن قدرت خود را افزایش دهیم. مساله دوم بازنگری قوانین است.

وی افزود: در مرحله دوم حکم اعدام باید به سردسته قاچاقچیان بزرگ و مهم محدود شود. این کار بلافاصله تعداد اعدام ها را کاهش خواهد داد. این نظر در حال بحث است. با واقع بینی می توانیم تعداد اعدام ها را کم کنیم. هیچ کسی نباید فکر کند ایران مبارزه خود علیه قاچاق مواد مخدر را سست می کند، بلکه تاکتیک خود را عوض کرده و مبارزه را عملی تر می سازد.

لاریجانی در پاسخ به پرسش زمان این تغییرات گفت: می بایستی روند های قانونی را محترم بشماریم. فکر می کنم ظرف 6 تا هفت ماه به اولین نتایج تجدیدنظر خواهیم رسید. به‌تدریج تغییرات بیشتری بوجود خواهند آمد. مساله این است که در هشت ماه آینده انتخابات ریاست جمهوری خواهیم داشت. مهم است که این مساله به یک موضوع سیاسی در جریان مبارزات انتخاباتی تبدیل نشود.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در پاسخ به این پرسش که «دولتهای حزب کارگر خیلی به ایران نزدیک بودند، آیا جنابعالی بیم دارید که در سیاست برزیل تغییری پیش آید؟» گفت: این یک موضوع داخلی است و ایران در آن دخالت نمی کند. ما به انتخاب برزیلی ها احترام می گذاریم و معتقدیم روابط دو کشور در وضع خوبی است. ما هیچ مانعی مشاهده نمی کنیم. در حقیقت دولت جدید علائم خوبی برای ایران نشان داده است.

لاریجانی درباره نتایج انتخابات آمریکا گفت: ما ترسی نداریم. نظام ما در طول 4 دهه گذشته شاهد روسای جمهوری متعددی در آمریکا بوده است. «جیمی کارتر»، «دونالد ریگان»، «جورج بوش پدر» و «جورج بوش پسر»، «بیل کلینتون» و «باراک اوباما». برای ما دیدن سطح مبارزات انتخاباتی جالب است که در سطح نازلی است. یک کاندیدا بطور نامودبانه کاندیدای دیگر را متهم می کند بدون اینکه با منطق و دلیل با هم رقابت کنند. فکر نمی کنم تغییر فاحشی در سیاست خارجی آمریکا پدید آید.

وی درخصوص عدم ایجاد تغییر فاحش در سیاست خارجی آمریکا در دوره رئیس جمهوری جدید این کشور گفت: سیاست خارجی آمریکا در منطقه با مشکل بزرگی روبرو است. در افغانستان بیش از 10 سال است که ناتو حضور دارد و این کشور دوباره در حال بازگشتن به مرحله حاکمیت طالبان است. ناتو در افغانستان به طرز تحقیر آمیزتری در مقایسه با اتحاد جماهیر شوروی در سالهای دهه هشتاد شکست خورده است. آمریکا در سوریه هم شکست خورده است. آنها خیال می کردند که مساله ظرف 6 ماه حل خواهد شد ولی نتوانستند. سیاست آمریکا در خاورمیانه شبیه کشتی است که در حال غرق شدن است. آنها نمی خواهند مساله دیگری در منطقه داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.