تحولات منطقه

همزمان با ایام هفته ملی کودک، نشست تخصصی با عنوان " کودک، رسانه، فرصت‌ها و تهدیدها" به همت کانون پرورش فکری کودکان استان و به میزبانی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

 نشست تخصصی " کودک، رسانه، فرصت‌ها و تهدیدها" در مشهد برگزار شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
به گزارش قدس آنلاین و به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، جایگاه رسانه‌ها در زندگی کودکان، فرصت ها و چالش های حضور رسانه در زندگی کودک و راهبردهای توانمندسازی خانواده و کودکان در مواجهه موثر با این چالش از محورهای این نشست بود.
جواد محقق نیشابوری مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی ضمن تبریک هفته ملی کودک و تسلیت ایام شهادت سالار شهیدان گفت: حضور اساتید و دانشجویان روانشناسی و علوم تربیتی را در جمع کارشناسان و مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فرصتی مغتنم می دانم تا در مورد دغدغه‌ها و مسائل مربوط به حوزه کودک و نوجوان به بحث و تبادل نظر بپردازیم و امیدوارم این نشست‌ها و جلسات تا رسیدن به یک برنامه راهبردی ادامه داشته باشد .
محسن اصغری نکاح روانشناس کودک و عضو هیأت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی که یکی از سخنرانان این نشست بود با عنوان این مطلب که حضور رسانه در زندگی کودکان می‌تواند فرصتی برای یادگیری،‌ تفریح، فرهنگ سازی و مواردی از این قبیل باشد، تأکید کرد که این فرصت‌ها مشروط هستند و اگر به قضیه مدیریت زمان و هدفمندی رسانه کم توجه باشیم این فرصت‌ها تبدیل به چالش در زندگی کودک و خانواده می ‌شود.
اصغری نکاح در ادامه سخنانش به چند مورد از این چالش‌ها اشاره کرد و گفت: مداخله در رشد ،‌ تضادهای تربیتی، تضادهای فرهنگی- اجتماعی ، تزاحم‌های تحصیلی و در نهایت اعتیاد رسانه‌ای  نمونه هایی از چالش‌های حضور رسانة بدون هدف در زندگی کودکان می‌باشد.
وی در بیان راهبردهای توانمندسازی خانواده و کودکان در مواجهه موثر با حضور رسانه‌ها گفت : یکی از بهترین کارها این است که به صورت جدی به تهدیدها و چالش‌ها فکر کنیم. دومین راهبرد می تواند حضور کمتر و هدفمندتر رسانه‌های مجازی در زندگی باشد و خانواده باید با اهرم‌های مناسب تربیتی در خصوص میزان حضور رسانه و بالاخص رسانه‌های مجازی در زندگی کودک مدیریت کند. افزایش فرصت‌های مثبت در زندگی کودکان و به تبع آن، کاهش تأثیرات منفی رسانه مجازی به عنوان آخرین راهبرد برای مقابله با این چالش‌ها مطرح شد.
سکینه سلطانی دیگر روانشناس حوزه کودک و عضو هیأت علمی دانشکده علوم تربیتی نیز در مورد فرصت یا تهدید بودن رسانه گفت: باید بپذیریم که ما در دهکده جهانی زندگی می‌کنیم و نباید بچه‌ها را در استفاده از نوع رسانه‌ محدود کنیم ولی باید به آنها آموزش لازم را بدهیم تا بتوانند مناسبت‌ترین رسانه را با سن و شرایطی که دارند انتخاب کنند.
سکینه سلطانی در ادامه سخنانش گفت: لزوماً رسانه به تلویزیون، رادیو و ماهواره اطلاق نمی‌شود بلکه رسانه آن چیزی است که حامل پیام باشد و آموزشی را در بر بگیرد. سه گروه از افراد هستند که می توانند در بحث رسانه‌ که امروزه دغدغه خانواده‌ها می‌باشد نقش داشته باشند. این سه گروه عبارتند از: خانواده،‌ معلمین و کودکان.
وی در ادامه سخنانش گفت: خانواده‌ها و معلمین اکثراً معتقدند که رسانه از نظر تربیتی و آموزشی برای کودکان ما تهدید به حساب می‌آید ولی در این میان کودکان رسانه مجازی را مناسب و مفید می‌دانند.
این روانشناس حوزه کودک در خصوص فرصت یا تهدید بودن رسانه ضمن معرفی کتاب " مغز تربیت یافته " گفت: از دیدگاه علوم شناختی تکنولوژی و رسانه‌ها می‌تواند عامل خیلی مهمی در نظریه "مغز، ذهن و تربیت"  باشند و در نهایت باید گفت اگر استفاده از رسانه‌ها به صورت هدفمند باشد یک فرصت خوب بشمار می‌آید.  
گفتنی است؛ پخش نماهنگ عاشورایی ، معرفی فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی کانون به صورت کلیپ و جلسه پرسش و پاسخ از دیگر برنامه‌های این نشست بود.   

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha