تحولات منطقه

قدس آنلاین- بیرجند : مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با بیان اینکه این استان در زمینه استاندارد دارای 16 آزمایشگاه است گفت: با توجه به موقعیت استان و عدم رغبت بخش خصوصی لازم است بخش دولتی نیز در زمینه آزمایشگاه‌ها ورودکرده و سرمایه گذاری کند

16 آزمایشگاه استاندارد در استان خراسان جنوبی  فعال است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین از بیرجند، محمدرضا مروی‌ مقدم در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته استاندارد، اظهار داشت: آزمایشگاهی حساس و مجهز به مساحت 3 هزار و 300 متر در سایت اداری مرکز استان در حال ساخت است که با توجه به پیشرفت فیزیکی بالا در دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: تجهیزات این آزمایشگاه با اعتبار 1.5 میلیارد تومان خریداری و آماده شده است که به محض تکمیل ساختمان این آزمایشگاه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 720 کالا تحت پوشش استاندارد اجباری در کشور هستند که نظارتها نیز بر این کالاها مرتباً انجام می‌شود، گفت: در قانون ملی استاندارد 3 نوع نقص وجود دارد و واحد دارای پروانه استاندارد در صورت رعایت نکردن آن ابتدا شامل نقص جزء‌ای شده که مشمول 5 نمره منفی می‌شود و در مرحله بعد نقص عمده مشمول 15 نمره منفی و نقص بحرانی شامل 30 نمره منفی است.

صدور 3 مورد گواهی معیار مصرف انرژی در استان

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با اشاره به عملکرد شش ماه نخست سال 95 این اداره کل، گفت: 150 مورد بازنگری استاندارد، 144 نفر ساعت آموزش کارشناسان رسمی استاندارد، 410 نفر ساعت آموزش کارکنان اداره کل استاندارد، ارسال 7 هزار پیامک در زمینه استاندارد، 896 نفر ساعت سایر آموزشهای برون سازمانی و بازدید آموزش از 110 نفر در این مدت از جمله اقدامات این اداره کل است.

مروی‌مقدم بیان کرد: در شش ماه نخست امسال 21 مورد صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، 8 مورد صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی در استان خراسان جنوبی صادر شده است.

وی افزود: در این مدت 3 مورد گواهی معیار مصرف انرژی، 5 مورد مجوز استاندارد صادر شده است و تعداد 7 مورد آزمون تعیین ماهیت مبادی خروجی و ورودی در استان انجام شده است.

درآمد کارمزد واردات برنج در استان 420 میلیون ریال است

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه درآمد کارمزد واردات برنج توسط این اداره در این مدت 420 میلیون ریال بوده است، گفت: در شش ماهه نخست امسال 13 مورد اظهارنامه وارداتی و 5 مورد اظهارنامه صادراتی که در قالب کالای برنج بوده است توسط اداره استاندارد خراسان جنوبی مورد بررسی قرار گرفته است.

مروی مقدم بیان کردتعداد هزار و 200 مورد بازدید و نمونه برداری از فرآوردهای نفتی و تعداد 15 هزار مورد بازدید از محموله‌های مشمول علامت استاندارد اجباری در شش ماهه نخست امسال در استان صورت گرفته است.

وی با اشاره به طرح طاها، افزود: این طرح اجرای هماهنگ طرح استاندارد شامل نمونه‌گیری از محصول در هنگام تولید، نمونه‌گیری در انبار و نمونه‌گیری از بازار است.

بیشترین شکایات در زمینه کالاهای استاندارد مربوط به لاستیکهای خارجی و وارداتی است

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی افزود: اگر جمع این نمرات به 90 نمره منفی برسد پروانه استاندارد آن واحد تعلیق می‌شود و اگرجمع نمرات منفی به 120 برسد پروانه استاندارد واحد مذکور ابطال می‌شود.

مروی مقدم با اشاره به اینکه در استان بیشترین شکایات در زمینه کالاهای استاندارد مربوط به لاستیکهای خارجی و وارداتی است، بیان کرد: سامانه 1517 به صورت شبانه روزی در اختیار شهروندان است که در صورت هرگونه شکایت در مورد کالای استاندارد یا فاقد استاندارد تماس گرفته و با دریافت کدرهگیری پیگیریها انجام شود و نتیجه آن را دریافت کنند.

اعلام برنامه‌های هفته استاندارد در استان

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی در مورد برنامه‌های این اداره کل همزمان با هفته استاندارد، افزود: دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، دیدار با مقامات استانی، بازدید دانش ‌آموزان از آزمایشگاههای استاندارد، سخنرانی کارشناسان استاندارد در سطح مدارس استان، برگزاری همایش بزرگداشت روز جهانی استاندارد و غبارروبی از مزار شهدا از جمله برنامه‌های هفته استاندارد در استان است.

وی اظهار داشت: در همایش بزرگداشت روز جهانی استاندارد در استان در 29 مهرماه 3 واحد نمونه تولیدی در زمینه استاندارد و 3 مسئول کنترل کیفیت نیز تجلیل می‌شوند و همچنین از 3 واحد دیگر تولیدی نیز قدردانی می‌شود.

مروی‌مقدم گفت: همه ساله هفته استاندارد یک هفته قبل از روز جهانی استاندارد  14 اکتبر برگزار می‌شده است که امسال باتوجه به مصادف شدن هفته استاندارد با ایام عزاداری سرو و سالار شهیدان، 23 تا 29 مهرماه به عنوان هفته استاندارد نامگذاری شده است.

وی با اشاره به شعار روز جهانی استاندارد با عنوان «استانداردها اعتماد ساز هستند» افزود: 23 مهرماه همزمان با آغاز هفته استاندارد با نام استاندارد و اعتمادسازی، 24 مهرماه استاندارد و ارتقاء توان تولید ملی، 25 مهرماه استاندارد و خدمات و بهبود کیفیت زندگی، 26 مهرماه استاندارد و اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، 27 مهرماه استاندارد و مدیریت ایمنی زنجیره غذایی، 28 مهرماه استاندارد و فرهنگ و خانواده و 29 مهرماه استاندارد و رقابت پذیری و بهبود فضای کسب و کار نامگذاری شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.