به گزارش قدس آنلاین از تبریز، مرتضی آبدار امروز در مراسم افتتاحیه اولین همایش بینالمللی مرمت، معماری و مقاوم سازی بناهای تاریخی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز در میان استادان متخصص این حوزه اظهار داشت: میراث فرهنگی آذربایجانشرقی و تبریز دارای نه صرفا ارزشهای ملی بلکه فراملی و جهانی است.
وی بیان کرد: در تاریخ تمدن شرق باستان و دنیای اسلام، کمتر منابع معتبر علمی را میتوان پیدا کرد که کلمهای در باب تبریز ننوشته باشد. امروزه ما وارث تاریخ تمدنی هستیم که قدمت آن تا عصر روستانشینی اولیه نوسنگی و 9 هزار سال پیش عقب میرود.
وی با اشاره به مواریث ماندگار معماری تبریز از این شهر به عنوان تاریخ زنده ایران قاجار و ایران مشروطیت یاد کرد.
آبدار حفاظت و صیانت از مواریث فرهنگی را از عوامل موثر در تحقق اهداف دولت تدبیر و امید در راستای شکوفایی فرهنگی استان آذربایجان شرقی و تبریز 2018 دانست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی تاکید کرد: تبریز به لحاظ زیرساختها و ظرفیتهای متنوعی که دارد از طرف سازمان همکاری اسلامی به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال 2018 انتخاب شده است و از این رو یکی از مهمترین برنامههای راهبردی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی دستیابی به اهداف تبریز 2018 در حوزه مرمت و احیای میراث فرهنگی است.
وی با اشاره به تفاهمنامههای بینالمللی سه جانبه صورت گرفته با مشارکت دانشگاه هنر اسلامی تبریز، گفت: صیانت، مرمت و نگهداری علمی و آکادمیک آثار ارزشمندی چون میراث جهانی بازار تبریز، مسجد کبود، ارگ علیشاه، ربع رشیدی، مجموعه حسن پادشاه و ... نیازمند مساعدت و همدلی و همراهی استادان بنام و متخصصان حوزه میراث فرهنگی به ویژه اساتید دانشگاه هنر اسلامی به عنوان یکی از مراکز مهم علوم مرمتی و حفاظتی است.
وی با قدردانی از حضور استادان و متخصصان در این همایش ابراز امیدواری کرد تا برگزاری برنامههایی از این دست سر منشاء اتفاقات ارزشمند در حوزه صیانت از میراث گرانبهای تاریخی تبریز و آذربایجان باشد.
گفتنی است این همایش به مدت سه روز از 24 تا 26 مهرماه در محل دانشگاه هنر اسلامی تبریز در حال برگزاری است.
نظر شما