تحولات منطقه

۱۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۵
کد خبر: ۴۷۹۲۲۹

مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد: «فرهنگ پخت نان لواش» به عنوان دومین پرونده چندملیتی ایران ثبت جهانی شد.

«فرهنگ پخت نان لواش»، جهانی شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، فرهاد نظری گفت: در یازدهمین اجلاس بین‌الدول میراث ناملموس، پرونده "فرهنگ پخت نان لواش" مطرح و پس از بحث و بررسی طولانی به ثبت رسید که با ثبت این پرونده، میراث ناملموس جهانی ایران به یازده عنوان رسید.

او ادامه داد: این پرونده به طور مشترک بین کشورهای ایران، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، و ترکیه ثبت شد.

به گفته وی؛ همچنین در سال ٢� ١٤ «نقش فرهنگی لواش» توسط ارمنستان ثبت شد. ارمنستان خواستار تغییراتی در خصوص پرونده مشترک لواش شد. پنج کشور تدوین کننده‌ی پرونده لواش و ارمنستان و دبیرخانه یونسکو تفاهم کردند که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور مورد وثوق همه اعضای مذکور نقش هدایت و راهبری موضوع را برعهده گیرد.

نظری تاکید کرد: پس از بررسی‌های کارشناسی با مسئولیت هیأت نمایندگان ایران، در نهایت پرونده "فرهنگ پخت نان لواش" ثبت شد.

او گفت: پرونده‌های چندملیتی بر اساس ریشه‌ها و مشترکات فرهنگی تشکیل می‌شود و باعث تقرب فرهنگ‌ها و گفت‌وگو و صلح می‌شود. یونسکو کشورها را به تدوین پرونده های مشترک ترغیب می‌کند.

وی که در این اجلاس حضور دارد، اظهار کرد:در این اجلاس دو پرونده چندملیتی از ایران «نوروز» و «فرهنگ پخت نان لواش» به ثبت رسید.

نوروز قبلاً در سال ٢� � ٩ با همکاری هفت کشور ثبت شد. در این اجلاس پنج کشور افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق، و قزاقستان به پرونده نوروز افزوده شدند و این پرونده مجدداً به شماره و تاریخ جدید و با عضویت دوازده کشور و با مدیریت ایران به ثبت رسید.

او تاکید کرد: نمایندگان ایران در این اجلاس احمد جلالی سفیر ایران در یونسکو، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور، فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، مینا عمیدزاده رئیس گروه میراث ناملموس، شروین گودرزی کارشناس میراث ناملموس و شبان میرشکرایی کارشناس میراث ناملموس هستند. همچنین علی بحرینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتیوپی و محمدامین مقرب کارشناس سفارت هیأت نمایندگان ایران را همراهی می کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.