به گزارش قدس آنلاین، سردار عبدالرضا آقاخانی اظهار داشت: در اجرای منویات فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر لزوم اهتمام بیشازپیش دستگاههای مسئول در پیشگیری از جرائم مرتبط با زمینخواری، مقابله با این پدیده در دستور کار جدی پلیس آگاهی این فرماندهی قرارگرفته است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان بعد از استانهای کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان رتبه پنجم را در عرصه منابع طبیعی کشور داراست، افزود: این استان موردتوجه زمینخواران قرار گرفته و این افراد با یک سری اقدامات متقلبانه، زمینهای دولتی و غیردولتی را با سندسازی، جعل اسناد و مدارک و یا کشت و زرع و تغییر کاربری تصاحب میکنند.
فرمانده انتظامی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در چهار سال گذشته کشفیات این فرماندهی در موضوع زمینخواری روند صعودی داشته بهطوریکه کشفیات سال ۹۳ نسبت به ۹۲ با افزایش ۱۰۰ درصدی و کشفیات سال ۹۴ هم نسبت به ۹۳ با رشد ۱۱۰ درصدی روبهرو بوده است.
وی به رشد ۳۰ درصدی کشفیات زمینخواری در هشتماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل اشاره و تصریح کرد: از سال گذشته تاکنون، دو میلیون ۴۶۷ هزار و ۷۵ مترمربع زمین به ارزش ۳۰۰ میلیارد ریال توسط کارآگاهان در سطح استان از دست زمینخواران آزادسازی شده است.
سردار آقاخانی با بیان اینکه افرادی که در این زمینه فعالیت میکردند با هماهنگی دستگاه قضایی دستگیر شدند، بیان کرد: در این رابطه سه باند بزرگ زمینخواری در سالجاری منهدم شدند.
وی گفت: ۵۰ درصد از این زمینها مربوط به اداره منابع طبیعی، ۲۰ الی ۲۵ درصد مربوط به اداره کل راه و شهرسازی و ۵ تا ۱۵ درصد مربوط به سایر سازمانها بودند.
فرماندهی انتظامی استان اصفهان ادامه داد: بیشتر این زمینخواریها بهصورت انفرادی انجامگرفته و عمدهترین شیوه و شگرد در زمینخواری نیز سندسازی، دیوارکشی، کاشت محصولات کشاورزی و شخم زدن یا ساختوساز است.
وی با بیان اینکه پلیس برای برخورد با زمینخواری منتظر شکایت هیچ سازمانی نمیماند، اظهار داشت: مبارزه با پدیده زمینخواری در دستور کار پلیس آگاهی تمامی شهرستانها قرار گرفته و بهصورت ویژه هرگونه تغییرات و اقداماتی که مظنون به زمینخواری باشد به مرجع قضایی منعکس میگردد و با هماهنگی مقام قضایی پیگیری لازم انجام میشود.
سردار آقاخانی خاطرنشان کرد: پدیده زمینخواری ضمن اینکه سبب خسارت عمده به دولت و بیتالمال میشود در عرصههای طبیعی نیز خسارتهای مادی و معنوی زیادی ایجاد میکند و بسیاری از عرصههای منابع طبیعی با تغییر کاربری و زمینخواری ممکن است آسیبدیده و از بین برود، به همین خاطر سعی کردیم با همکاری سازمانهای مسئول از این پدیده جلوگیری کنیم.
وی عدم اجرای طرح کاداستر توسط برخی از سازمانها را سبب سوءاستفاده برخی از زمینخوارها عنوان کرد و افزود: در این طرح باید تمام زمینهای دولتی در نقشه مشخصشده و در هیچ نقطه گپی قرار نگیرد.
فرمانده انتظامی استان اصفهان با تأکید بر روشن شدن تکلیف زمینهایی که در نقاط گپ هستند گفت: از سازمانهای متولی زمین انتظار داریم سطح تعاملات خود با پلیس را افزایش و همچنین نظارت بیشتری بر اراضی تحت اختیار خود داشته باشند و از مردم نیز میخواهیم که هرگونه اخبار و اطلاعات مربوط به زمینخواری را به پلیس گزارش کنند تا برخوردهای لازم و دقیقتر با آنها انجام گیرد.
نظر شما