تحولات منطقه

نمایندگان ۲۲ کشور شبکه بین‌المللی هنرهای نمایشی معاصر در جشنواره‌ تئاتر فجر حضور می‌یابند.

حضور نمایندگان ۲۲ کشور شبکه هنرهای نمایشی در جشنواره تئاتر فجر
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش «قدس آنلاین»،   «مهرداد رایانی مخصوص» مدیر امور بین‌الملل مرکز هنرهای نمایشی و جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر فجر اعلام کرد: شبکه بین‌المللی هنرهای نمایشی معاصر IETM امسال با ۲۲ عضو و نمایندگی در کشورهای گوناگون همچون دانمارک، نروژ، بلژیک، هلند، سوییس، آلمان، اسپانیا، اسلوانی، فرانسه، ترکیه، مصر، ایتالیا، مجارستان و... به جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر فجر خواهند آمد.

«رایانی مخصوص» در این باره افزود که ارتباطات اولیه با این تشکل از یک سال پیش آغاز شد و حتی قرار بود نشستی مابینِ مجموعه‌ مرکز هنرهای نمایشی و مدیران ارشد این شبکه، اوایل امسال در بیروت برگزار شود که این نشست به دلیلِ تراکم‌ِ برنامه‌های مرکز هنرهای نمایشی رخ نداد؛ اما سرانجام این ارتباطات و مذاکرات، فرصتی برای هم‌اندیشی و حضور این شبکه‌ ارتباطی در تهران و جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر فجر شد.
مدیر بین‌الملل جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر فجر درباره برنامه‌ حضور مدیران و اعضای شبکه بین‌المللی هنرهای نمایشی معاصر در جشنواره امسال گفت: دیدنِ نمایش‌های روی صحنه ارتباط با هنرمندان تئاتر ایران، برگزاری نشستِ عمومی با تهیه‌کنندگان و کارگردانان تئاتر در روز پنجشنبه ۷ بهمن ماه، هم‌اندیشی با مدیران تئاتر ایران و... از جمله برنامه‌های تنظیم شده برای این گروه از نمایندگانِ کمپانی‌های اروپایی است.

*راه یافتگان به مسابقه هویت بصری سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شدند.
در این دوره از جشنواره ۳۴ طراح گرافیک (هفت گروه ۲ نفره و ۲۰ طراح گرافیک انفرادی) متقاضی شرکت در مسابقه هویت بصری بودند که در نهایت ۱۷ گروه نمایشی از ۲۱ طراح گرافیک (۱۱ طراح انفرادی و ۵ گروه طراح ۲ نفره) به بخش مسابقه و نمایشگاه راه پیدا کردند.
‌اسامی طراحان گرافیک راه یافته به این بخش به شرح زیر است:
انفرادی: الهام همت (شایا)، امیر مصباحی(صورتک)، ایمان ارضی (گروه تئاترسیماچه)، آرمان کوچکی (تازه)، خیام مویدی (ققنوس)، سروش حیدری (مردم)، سعید خالقی (استوویداتو)، سهند بادلی(سکوت)، سینا افشار(اندیشه یکم)، کمال کچوئیان (چهره)، مسعود زمانی (معاصر)
گروهی: بابک صفری ونهال تحویل داری (بچه‌های ایران)، سعید رضوانی و مریم فرهادی (گروه تئاترمهتاب)، سمیرا عدلی پور و کمال کجوئیان(تک)، کارنگ طیاری و پونه صادق‌زاده (تماشا و تم)، نوری عابدی و الهام خدابندلو(تماشاخانه باران)
بر اساس این خبر، به طراحان راه یافته به مسابقه بابت هویت بصری هر  گروه نمایشی(۱۷ گروه) طبق فراخوان کمک هزینه تعلق خواهد گرفت.
آثار راه یافته به مسابقه همزمان با برگزاری جشنواره تئاتر فجر در قالب نمایشگاهی در خانه هنرمندان ایران به نمایش در خواهد آمد و به طراحان راه یافته، کتاب مسابقه اهدا خواهد شد.

*فرانسوی‌ها با ۲ نمایش به ایران می‌آیند
 
کشور فرانسه با ۲ نمایش «جهش» و «شاخص» در سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد.
«جهش» کاری از گروه تئاتر «تاک اُ تاک» به نویسندگی و کارگردانی بریس بوتان است و سرگذشت سه کاوشگر روسی را روایت می‌کند که می‌خواهند اولین انسان‌هایی باشند که به کره ماه پا می‌گذارند. این نمایش یک کار خیابانی و سرگرم کننده است که با استفاده از تکنیکی ساده و جدید و با استفاده از پاهای هیدرولیکی اجرا می‌شود.
عوامل اجرایی این نمایش، نویسنده و کارگردان: بریس بوتان، بازیگران: کریم رانده، بریس دوراند، مهدی رانده، مدت نمایش: ۲۵ دقیقه است.
همچنین نمایش «شاخص» دیگر نمایشی است که از کشور فرانسه و گروه نمایش «پیرامید» به‌عنوان کار گروهی از کشور فرانسه به صحنه می‌رود.
این نمایش متکی بر زبان بدن است و قوت توانایی کار معطوف به تصاویری است که از سوی گروه اجرا کنندگان پدید آمده است. این اثر نمایشی بدون دیالوگ اجرا می‌شود و به سمت تئاتر فیزیکال میل بیشتری پیدا کرده است.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: در سالنی که یک کتابخانه بزرگ در داخل آن قرار گرفته است، ۵ قهرمان این نمایش، درباره نقش کتاب در زندگی خود صحبت می‌کنند.

*جشنواره تئاتر فجر اسیر نگاه تکراری داوران نشود
 
رضا گوران کارگردان تئاتر معتقد است: جشنواره تئاتر فجر برای قضاوت آثار نیازمند نظریات و نگاه‌های نو از سوی پیشکسوتان بوده و در زمینه انتخاب و داوری نیازمند همکاری با جوانان مستعد در این عرصه است.
 
وی در ادامه افزود: هر جشنواره‌ای به مرور زمان در بخش داوری دچار دیدگاه‌های تکراری می‌شود و در همه این سال‌ها قضاوت آثار نمایشی با یک نگاه خاص جلو می‌رود که چنین رویدادی باید به طراوت و تازگی برسد.
وی ادامه داد: هیچ الزامی ندارد که همیشه در ترکیب هیات داوران هنرمندان پیشکسوت حضور داشته باشند بلکه باید از جوان‌های مستعد در این عرصه هم استفاده کرد تا نگاه آنان هم به این بخش اضافه شود. در واقع جشنواره نیازمند حضور پیشکسوتانی برای نقد آثار است که نگاهشان را به‌روز کرده باشند تا دیگر شاهد این روند تکراری نباشیم.
 
*ابراهیم پشت‌کوهی در راه جشنواره‌های استانی
 
نمایش «تنها هملت می‌داند سگ چرا پارس می‌کند مکبث» به کارگردانی ابراهیم پشت‌کوهی طی روزهای ۱۸، ۲۱ و ۲۶ دی ماه در ۳ شهر یزد، مازندران و مشهد روی صحنه می‌رود.
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم پشت‌کوهی اجرا می‌شود و روایت‌گر نمایشنامه مشهور «مکبث» در فضای جنوب ایران و تلفیق آن با آیین زار است. در این نمایش محمد سایبانی، داود اسلامی، بهرنگ عباسپور، حسین اصیلی، بهنام پاییزه، بهروز عباسی، الهام اسکندری، سارا شاهی، پیمان بخش به ایفای نقش می‌پردازند.

این کارگردان درباره استقبال تماشاگران از نمایش‌هایی که در شهرهای مختلف اجرا می‌شوند، گفت: استقبال تماشاگران خوب و امیدوار کننده است. به نظر من برای بهتر شدن این روند اگر تبلیغات خیلی جامع‌تر برگزار شود، تاثیرات بهتری دارد و با فراهم کردن فضای خوب اجرایی برای گروه‌ها، تعداد تماشاگران نیز بالطبع بیشتر و استقبال چند برابر افزایش خواهد یافت.
 
سی و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری سعید اسدی از اول تا دوازدهم بهمن ماه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.