به گزارش قدس آنلاین، عیسی ابراهیم زاده با بیان اینکه دشت سیستان با وسعتی حدود 15 هزار کیلومتر مربع در تمامی استان سیستان و بلوچستان به لحاظ تاریخی و فرهنگی خود، ایران کوچکی است، گفت: به دلایل مختلف همواره زمینه های بهره گیری از موقعیت های جغرافیایی و تاریخی و فرهنگی این استان فراهم نشده است.
دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه اظهار کرد: در این سرزمین کهن و باستانی مجموعه های عظیمی از زمینه ها و موقعیت های جغرافیایی، منطقه ای، فرهنگی و تاریخی وجود دارد که می توان با احیاء و توسعه آن، گامهای بلندی در احیای گردشگری به عنوان قطب فرهنگی و تاریخی جنوب شرق ایران برداشت.
ابراهیم زاده بیان کرد: با توجه به همسایگی ناحیه سیستان با دو کشور مسلمان افغانستان و پاکستان و مهمتر از آن برخورداری از موقعیت ارتباطی با شبه قاره هند از یک سو و آسیایی مرکزی از سوی دیگر زمینه مناسبی از بعد موقعیت تجاری و بازرگانی دارد و با گسترش و توسعه بازارچه های مرزی و منطقه ویژه اقتصادی سیستان، انگیزه های اقتصادی و تجاری لازم به عنوان پشتوانه جذب گردشگر از دوکشور همسایه شرقی دراین ناحیه فراهم خواهد شد.
به گفته وی، علاوه بر وجود آثار باستانی ما قبل تاریخ و تمدن آریایی در محوطه های باستانی شهر سوخته، دهانه غلامان و کوه خواجه، آثاری از تمدن های بعدی همچون هخامنشی، اشکانی ساسانی و اسلامی نیز در جای خویش حفظ شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه هر یک از این فضاها و موقعیت های تمدنی از جایگاه ویژهای از نظر سیر مدنیت در ایران و جهان برخوردار بوده و هست، با احیای آن یکی از دیگر انگیزه های مهم در جذب گردشگر فرهنگی، هنری و علمی به منطقه خواهد بود.
دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: میتوان به بازسازی، مرمت و بازآفرینی بخشی از کارکردهای و قابلیتهای جذاب گردشگری سیستان اقدام کرد تا در نتیجه آن، شاهد رونق گردشگری در این منطقه باشیم.
نظر شما