تحولات منطقه

مراسم اختتامیه سومین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرّم) جمعه ۱۷ دی ماه با معرفی و قدردانی از هنرمندان و گروه های برگزیده شرکت کننده این رویداد در تالار وحدت تهران برگزار شد.

نوای خرّم به پایان رسید/ شور کودکانه در تالار وحدت
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

به گزارش «قدس آنلاین»،  گروه ها و هنرمندان برگزیده سومین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرّم) شامگاه ۱۷ دی ماه در حضور هنرمندان پیشکسوت موسیقی ایران، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل و قدردانی شدند.

در ابتدای این مراسم که با استقبال قابل توجه مخاطبان و اجرای منصور ضابطیان در تالار وحدت برگزار شد، گروه «ضرباهنگ» به سرپرستی و تنظیم سپاس صدر نوری قطعات «راز دل» و «همچون گذشته ها» را با هنرمندی سپاس صدر نوری پیانو، غزل روز بهانی ویولن، همایون اسلامی ویولن، یکتا سادات احمدی زاده ویولنسل، پریسا غیبی فلوت، امیرحسین سیف نوری کمانچه، آسمان صدرنوری تمبک و هم خوان، فریماه خرمی همخوان و پریماه صبوریان هم خوان اجرا کردند. این در حالی است که قبل از اجرای این برنامه فیلم کوتاهی از سخنرانی زنده یاد استاد همایون خرم درباره زنده یاد استاد علی تجویدی برای حاضران در برنامه پخش شد.

قرائت بیانیه هیات داوران و بیان چند نکته مهم

پس از اجرای گروه «ضرباهنگ» و کلیپی از روند برگزاری سومین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرّم) نیلوفر ابراهیمی نوزانده و داور جشنواره، به نمایندگی از هیات داوران بیانیه ای را قرائت کرد.

در این بیانیه آمده است:

«بی شک هنر موسیقی از اصیل ترین و ارزشمندترین هدایای الهی است که در درون انسان ها به امانت گذاشته شده است؛ پس باید قدر آن را دانست و برای تکاملش کوشید. ترویج فرهنگ غنی ایران زمین، ارتقای بینش فرهنگی – هنری و سرمایه فرهنگی جامعه، توسعه فرهنگ موسیقایی و تشویق کودکان و نوجوانان برای توجه به موسیقی دارای اصالت، ارایه الگوهای مناسب از هنرمندان اخلاق‌مدار، کشف استعدادهای جدید و ارایه توانمندی‌های بخش خصوصی برای اجرا و ارایه فعالیت‌های فرهنگی، از مهمترین اهداف جشنواره و جایزه همایون خرّم است.

این جشنواره در حالی سومین سال زندگی خود را سپری می‌کند که کمتر کسی تصور می نمود که گونه موسیقی اصیل ایرانی مبتنی بر آثار اساتید بی بدیلی چون همایون خرّم، علی تجویدی، روح‌ا... خالقی با استقبالی این چنین در میان هنرآموزان کودک و نوجوان مواجه شود. در این میان بی شک نقش خانواده‌های فرهنگ دوست، معلمان پرتلاش موسیقی، آموزشگاه های موسیقی و مدارس، انکارناپذیر و قابل تقدیر است. داوری و قضاوت آثار رسیده آن هم در این رده سنی از با اهمیت ترین و سخت‌ترین بخش‌های جشنواره امسال بود. کیفیت خوب آثار اجرا شده در کنار روح لطیف کودکان و نوجوانان شرکت کننده و انگیزه فراوان آنان برای رقابت و دیده شدن از یک طرف، و نقش مهم انتخاب‌های دقیق داوران در جهت دهی آینده هنری هنرآموزان، از مهمترین ویژگی‌های این جشنواره‌ بوده است.

به هر حال با توجه به ماهیت رقابتی جشنواره‌ و لزوم انتخاب یک یا چند گزینه از میان ده‌ها گزینه، طبیعتاً تعداد زیادی از عزیزانمان در مرحله رقابتی جشنواره حضور نیافتند. اما این امر به هیچ عنوان به منزله نادیده انگاشتن تلاش‌ها و قابلیت‌های آنان نیست و قطعاً با اتکال به خداوند متعال و تلاش بیشتر، جزو بهترین‌های جشنواره های آتی خواهند بود. به پاس تلاش و حضور ارسال کنندگان آثار، از سوی موسسه فرهنگی هنری رادنواندیش برای تک تک آنان با ذکر نام، تقدیرنامه ارسال خواهد شد.

بر اساس داوری مرحله اول که توسط رضا خرّم، ناصر ایزدی و بردیا صدرنوری روی تصاویر اجراهای رسیده به دبیرخانه جشنواره صورت پذیرفت، در نهایت ۷۰ اجرا و ۲۹۸ نوازنده و خواننده در قالب ۴۱ اجرای تک خوانی و تک نوازی، ۱۳ اجرای همنوازی و همخوانی ۲ یا ۳ نفره، ۱۵ اجرای گروهی ۴ نفره به بالا (۲ اجرا از میان اجراهای مدارس) برای شرکت در مرحله رقابتی این جشنواره پذیرفته شدند که در طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه ۱۵ و ۱۶ دی ماه ۱۳۹۵ در تالار وحدت تهران به اجرای آثار پرداختند. هیأت داوران مرحله رقابتی متشکل وارطان ساهاکیان، بهداد بابایی، بابک شهرکی، بردیا صدرنوری و نیلوفر ابراهیمی با دقت فراوان و جلسات متعدد و به ارزیابی کلیه آثار اجرا شده در تالار وحدت پرداختند که در نهایت۱۸ اجرا متشکل از ۵۰ هنرآموز را به عنوان برگزیده جشنواره و شایسته دریافت تندیس جشنواره در کنار سایر جوایز شناختند. همچنین هیأت داوران، ۱۰ اجرا متشکل از ۱۱ نفر و یک مدرسه ابتدایی را شایسته تقدیر در سومین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرّم ۳) دانستند. قابل ذکر است که برگزیدگان امسال از شهرهای اصفهان، بروجرد، تنکابن، تهران، رشت، شهر کرد، قم، کرج، کرمان، گچساران، نوشهر هستند.»

غوغای کوچک ترین شرکت کننده جشنواره در تالار وحدت

بعد از قرائت بیانیه هیات داوران نوبت به اهدای جوایز بخش «تقدیر ویژه» رسید که در این بخش ماهک اردانه ۱۳ ساله از تهران نوازنده پیانو، عسل پاکزاد  ۱۳ ساله از تهران نوازنده پیانو، ماهور عقیلی ۹ ساله از تهران نوازنده تمبک و ارشیا عقیلی ۱۲ ساله از کرج نوازنده تار، مدرسه «مهرآسا» به سرپرستی آزاده لاله از تهران، احسان منفردی ۱۰ ساله از تهران، آنیتا اصغری  ۸ ساله از تهران، سجاد عطاء الهی ۷ ساله از تهران، صبا حاج حسینی ۷ ساله از تهران، غزاله اسمعیل زاده ۶ ساله از تهران، باران شایان فرد ۶ ساله از تهران و مانی مهدوی ایزدی ۳ ساله از تنکابن به عنوان کوچک ترین شرکت کننده جشنواره تقدیر نامه و یک دستگاه تبلت را در حضور فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اکبر صفی پور مدیر عامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، وارطان ساهاکیان عضو هیات داوران، میلاد کیایی نوازنده پیشکسوت سنتور، رضا خرم فرزند ارشد زنده یاد همایون خرم و بردیا صدر نوری مدیر جشنواره نوای خرم دریافت کردند.

اهدای جوایز این بخش در حالی انجام گرفت که حضور مانی مهدوی به عنوان کوچک ترین شرکت کننده جشنواره روی صحنه و اجرای یک قطعه موسیقایی از آثار استاد همایون خرم به درخواست مجری برنامه با استقبال قابل توجه مخاطبان قرار گرفت.

تقدیر از معلمان پر تلاش موسیقی و اعلام نتیجه یک بخش در وقتی دیگر

پویا بنی اسدی سرپرست ارکستر «گل های کرمان» به نمایندگی از معلمان پرتلاش موسیقی، اسماعیل دل فراز مدیرعامل شرکت بیمه «سرمد» به عنوان حامی سومین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرّم) هم از جمله افرادی بودند که در این بخش مورد قدردانی قرار گرفتند، البته طبق برنامه ریزی های قبلی در این بخش قرار بود از شرکت کنندگان در پویش «احترام به پیشکسوتان فرهنگ و هنر» قدردانی به عمل آید که ستاد جشنواره با توجه به تداوم ارسال پیام ها اعلام نتایج را به وقت دیگری موکول کرد.

اجرای ارکستر «گل ها» به سرپرستی و تنظیم پویا بنی اسدی با اجرای قطعات «غوغای ستارگان» به آهنگسازی استاد همایون خرم و «تنها منشین» به آهنگسازی علی تجویدی بخش بعدی مراسم اختتامیه سومین جشنواره و جایزه و همایون خرم را تشکیل می داد.

قدر دانی معاون هنری وزیر و پیشکسوتان از بچه های هنرمند ایران

پس از اجرای این برنامه در حضور فریدون شهبازیان رهبر ارکسترملی، فضل الله توکل نوازنده و آهنگساز پیشکسوت سنتور، پری ملکی آهنگساز وخواننده موسیقی ایرانی، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر محسن خرم فرزند زنده یاد همایون خرم، رامتین خرم نوه زنده یاد خرم، بردیا صدر نوری مدیر جشنواره و اسماعیل دل فراز مدیر شرکت بیمه «سرمد» جوایز بخش رقابتی جشنواره شامل تندیس جشنواره، تقدیر نامه و یک دستگاه تبلت را به برگزیدگان اهدا کردند.

نجلا سادات علوی ۹ ساله از کرمان نوازنده پیانو، ترنم ملایی ۱۰ ساله از قم نوازنده ویولن، پرهام وفایی، ۱۰ ساله از قم نوازنده ویولن، صدرا فلاحی ۱۰ ساله از بروجرد نوازنده ویولن، فربد حناچی ۱۳ ساله از نوشهر نوازنده سنتور، محمد مهدی حیدری ۱۳ ساله از قم نوازنده ویولن، آرمان مهدیه ۱۶ ساله از اصفهان نوازنده سنتور جوایز «بخش تک نوازی» را دریافت کردند.

در بخش «هم نوازی و هم خوانی دو و سه نفره» هم مهبد عرفانی ۱۲ ساله نوازنده ویولن و علی بزرگ ضیابری ۱۲ ساله نوازنده تمبک از رشت، سینا بحرینی ۱۳ ساله نوازنده ویولن و آرمیتا خلیلی بروجنی ۱۴ ساله نوازنده تنبک از شهرکرد، شهریار اسلامی نظری  ۱۰ ساله نوازنده پیانو و خواننده، همایون اسلامی نظری ۱۶ ساله نوازنده ویولن از تهران، آموزشگاه گریلی، صدف افشاری مفرد  ۱۵ ساله نوازنده تمبک و سبا امیری۱۲ ساله نوازنده قانون و کیمیا حیدری دستجردی۱۴ ساله نوازنده قانون از تهران، آموزشگاه «ملودی کهن» به سرپرستی سامان محمدنبی به عنوان گروه ها و هنرمندان برگزیده معرفی شدند.

گروه «مهرنواز» به سرپرستی آرمان حیدریان از نوشهر و ارکستر «کودکان باران» به سرپرستی وحید خرّمی از قم و گروه «گل های جاویدان» وابسته ارکستر «گل های کرمان» به سرپرستی پویا بنی اسدی از کرمان در رده سنی ۹ تا ۱۲ سال و مدرسه هنرهای زیبا و موسیقی اصفهان به سرپرستی مهرداد بابک پور از اصفهان در رده سنی ۱۲ تا ۱۵ سال هم به عنوان برگزیدگان بخش «اجراهای گروهی» معرفی شدند. این در حالی است که در بخش «تک خوانی» نیز غزل صمدیان ۱۱ ساله از کرج، سینا نوشادی ۱۳ ساله از گچساران، صبا مرتضی نژاد ۱۵ ساله از تهران، آموزشگاه «هنرآفرین» به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند.

اجرای بابک شهرکی و فیروز ویسانلو در ایستگاه پایانی

پایان بخش مراسم اختتامیه اجرای چند قطعه موسیقایی به نوازندگی بابک شهرکی ویولن و فیروز ویسانلو گیتار بود که این برنامه نیز با استقبال مخاطبان روبه رو شد.

نادر گلچین خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی، فضل الله توکل نوازنده و آهنگساز سنتور، میلاد کیایی نوازنده و مدرس پیشکسوت سنتور، فریدون شهبازیان آهنگساز، مریم معترف بازیگر و کارگردان تئاتر، مزدا انصاری نوازنده و آهنگساز، پری ملکی خواننده و آهنگساز، بهداد بابایی نوازنده و عضو هیات داوران، وارطان ساهاکیان مدرس و عضو هیات داوران، سالار عقیلی خواننده، سامان احتشامی نوازنده و آهنگساز، حریر شریعت زاده نوازنده، رضا خرم فرزند ارشد زنده یاد همایون خرم، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اکبر صفی پور مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، بهرام جمالی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران از جمله مهمانان ویژه مراسم اختتامیه بودند.

سومین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرّم) ۱۵ تا ۱۷ دی ماه سال جاری با مدیریت بردیا صدر نوری و دبیری ناصر ایزدی با حضور هنرمندان گروه سنی کودک و نوجوان در تالار وحدت تهران برگزار شد.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.