تحولات منطقه

​​​​​​​ رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در نخستین کنفرانس خبری خود پس از پیروزی در انتخابات به موضوعات مختلفی پرداخت؛ از نقش روسیه در هک انتخاباتی تا هزینه‌های ساخت هواپیماهای جنگنده و سیاست‌های شرکت‌های خودروسازی.

اولین نشست خبری ترامپ؛ از هک انتخاباتی تا حصار مرزی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری دویچه وله، روز چهارشنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا نخستین کنفرانس خبری رسمی خود پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری را برگزار کرد تا به پرسش‌های رسانه‌ها پاسخ دهد. او طی این نشست خبری از موضوعات گوناگون سخن گفت، اما در اکثر موارد به طور کلی به مسائل پرداخت و اظهارات دقیقی بیان نکرد.

ترامپ در آغاز کنفرانس مطبوعاتی‌اش به اتهام‌هایی اثبات نشده پرداخت که گفته می‌شود، سازمان‌های امنیتی روسیه منبع آن بوده‌اند.

طبق گزارش رسانه‌های آمریکا که روز سه‌شنبه منتشر شد، نهادهای امنیتی ایالات متحده اطلاعاتی در اختیار دونالد ترامپ گذاشته‌اند که طبق آن سازمان‌های امنیتی روسیه در مورد زندگی شخصی و حساب‌های مالی ترامپ اطلاعاتی حساس در اختیار دارند؛ اطلاعاتی که روسیه می‌تواند با بهره‌برداری از آن‌ها رئیس‌جمهوری جدید آمریکا را تحت فشار قرار دهد.

پس از انتشار این گزارش‌ها دونالد ترامپ بلافاصله واکنش نشان داد. او با انتشار پیامی در شبکه توییتر اخبار جدید را "جعلی" خواند و آن را یک "بازی کاملا سیاسی" دانست. رئیس کارزار انتخاباتی ترامپ نیز در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی اظهار داشت که هیچ‌کدام از اخبار منتشر شده در این زمینه تایید نشده‌اند.

مقامات روسیه نیز چهارشنبه گزارش رسانه‌های آمریکایی و طرح اتهامات جدید علیه روسیه را رد کردند. سخنگوی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه تصریح کرد که کرملین "هیچ سند رسواگری در رابطه با ترامپ در اختیار ندارد. "

رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در نخستین نشست خبری خود به مساله هک انتخاباتی نیز پرداخت، اما این بار به نقش روسیه در این ماجرا اذعان کرد. او گفت: «فکر می‌کنم که این، کار روسیه بوده است.» او اما در عین حال خاطرنشان کرد که دیگر کشورها نیز می‌کوشند سیستم‌های رایانه‌ای آمریکا را هک کنند.

وعده‌های انتخاباتی و آینده‌ی شرکت‌های شخصی

ترامپ در بخشی از نشست خبری خود به وضعیت اقتصادی آمریکا پرداخت. او از برنامه شرکت‌های خودروسازی آمریکا در جهت حفظ کارخانه‌ها و ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر در این کشور استقبال کرد. او پیشتر از شرکت‌هایی چون تویوتا و جنرال موتورز به خاطر فعالیت‌های تولیدی‌شان در کشورهایی کم‌هزینه مانند مکزیک انتقاد کرده و آنها را به پرداخت مجازات‌های گمرکی تهدید کرده بود.

رئیس‌جمهوری منتختب آمریکا شرکت‌های داروسازی این کشور را مورد انتقاد قرار داد و گفت که این شرکت‌ها محصولات خود را در خارج از خاک ایالات متحده تولید می‌کنند و افزون بر این، کالاهای خود را به بهایی گران عرضه می‌کنند.

ترامپ در این نشست خبری وعده انتخاباتی خود در مورد مبارزه با بیکاری و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید را تکرار کرد و گفت که با سخت‌کوشی در راه تحقق این وعده عمل خواهد کرد.

مساله ساخت حصار در مرز مکزیک نیز از دیگر وعده‌های انتخاباتی ترامپ بود. او در نشست خبری روز چهارشنبه به این موضوع اشاره‌ای کرد و بار دیگر گفت که خود مکزیکی‌ها هزینه‌ی ساخت آن را پرداخت خواهند کرد. او البته از ذکر جزییات اینکه این پرداخت به چه صورت خواهد بود، خودداری کرد.

ترامپ سپس در عرض تنها چند دقیقه به چندین مساله و موضوع پرداخت، اما تنها به صورت گذرا و کلی، از جمله "هزینه‌ی هنگفت" تولید هواپیماهای جنگنده‌ی اف ۳۵ و همچنین وضعیت درمان و پزشکی کهنه‌سربازان آمریکایی.

دونالد ترامپ در نشست مطبوعاتی خود همچنین گفت که دو پسرش اداره‌ی شرکت‌های او را بر عهده خواهند گرفت. او تصریح کرد که از توان اداره‌ی همزمان کشور و امور تجاری‌اش برمی‌آید، اما "نمی‌خواهد این کار را انجام دهد".

ترامپ: هیچ معامله‌ای با روسیه ندارم

رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا می‌گوید که او هیچ رابطه‌ای با روسیه ندارد و افزوده است که "با روسیه هیچ معامله‌ای ندارم. "

ترامپ در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود طی شش ماه گذشته گفت که رابطه خوب با پوتین مهم است و افزود که البته مطمئن نیست که با پوتین بتواند تفاهم‌نظر داشته باشد اما امیدوار است که تفاهم‌نظری ایجاد شود. او گفت در دوران زمامداریش، روسیه، چین و البته دیگر کشورهای جهان در مقایسه با دولت قبل احترام بیشتری برای آمریکا قائل خواهند بود.

ترامپ همچنین تلویحا آژانس‌های اطلاعاتی را مسئول انتشار پرونده‌ای خوانده که حاوی ادعاهایی است مبنی بر آن که روسیه از ترامپ اطلاعاتی در دست دارد. او گفت که اگر این نکته (دست داشتن آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا) درست باشد، نقطه سیاه بسیار بزرگی بر اعتبار آنهاست.

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا این اطلاعات را در اختیار ترامپ و همچنین باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا گذاشته‌اند که می‌گویند مستقلا قابل تایید نیست اما منابع آن موثق است. این گزارش‌ها متکی بر یاداشت‌هایی است که یک مامور امنیتی سابق بریتانیا که برای یک سازمان مخالف دونالد ترامپ در واشنگتن کار می‌کرد، نوشته شده بود. هدف از تنظیم آن، ضربه زدن به مبارزات دونالد ترامپ بوده است.

در نشست مطبوعاتی چهارشنبه ترامپ با اشاره به اینکه دو پسرش شرکت‌های او را اداره خواهند کرد، گفت که آنها در مورد معاملاتشان با او صحبت نخواهند کرد. ترامپ گفت همین اخیرا یک معامله دو میلیارد دلاری را در دوبی رد کرده است که این نکته به گفته او نشانگر آن است که ترامپ در خصوص شرکت‌ها و تجارتش، دیگر فعالیتی ندارد.

او در بخش دیگری از سخنان خود گفت که روحیه مناسبی در کشور ایجاد شده است و افزود که "من بزرگترین کارآفرینی خواهم بود که خدا تاکنون آفریده است. "

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.