به گزارش «قدس آنلاین»، «غلامعلی حداد عادل» روز پنجشنبه در آئین تشییع دکتر علی شریعتمداری در دانشگاه خوارزمی افزود: این استاد دانشگاه از دوران جوانی در دانشگاه تهران به کار تدریس پرداخت و در کنار فعالیت های علمی به مبارزات سیاسی ادامه می داد.
وی اظهار داشت: شریعتمداری سال ۱۳۴۵ به شیراز رفت و به دلایل سیاسی از شیراز به اصفهان منتقل شد و از سال ۵۷ با نهضت امام (ره) کارهای سیاسی و خدمات رسانی به مردم را آغاز کرد و در کسوت تعلیم و تربیت تمام قد در خدمت انقلاب بود.
رئیس فرهنگستان علوم و زبان فارسی ادامه داد: فعالیت های سیاسی و علمی دکتر شریعتمداری پس از نهضت مقاومت ملی به دلیل داشتن سلامت نفس، اعتقاد و ایمان به خدا با نهضت امام خمینی (ره) گره خورد و مانند دکتر چمران، فعالیت های سیاسی و علمی خود را در طبق اخلاص برای خدمت به ملت ایران قرار داد.
وی گفت: این چهره فرهنگی کشورمان طی چهار دهه، خدمات ارزشمندی در عرصه تعلیم و تربیت برای جوانان این مملکت انجام داد و امیدواریم، دستاوردهای آن مرحوم و همچنین مرحوم دکتر عباس ماهیار از اساتید زبان فارسی دانشگاه خوارزمی بتواند الگویی برای اساتید و دانشجویان باشد.
پیکر دکتر علی شریعتمداری عضو شورای عالی انقلاب فرنگی امروز(پنجشنبه) پس از قرائت نماز توسط حجت السلام «علی اکبر رشاد» از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برروی دستان یاران دیرینش، اساتید و دانشجویان تشییع و به سمت گلزار بهشت زهرا (س) انتقال داده شد.
پیکرمرحوم شریعتمداری در قطعه ۱۱۰ و در جوار همسر مکرمه اش به خاک سپرده می شود.
در این مراسم «فخرالدین احمدی دانش آشتیانی» وزیر آموزش و پرورش، سردار «رحیم صفوی» مشاور مقام معظم رهبری، «علی خدایی» رئیس سازمان سنجش، «داوری اردکانی» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، «عبدالله جاسبی»، «رضا داوری»، حجت السلام و المسلمین «محمود دعایی»، «حسن غفوری فرد» و دیگر اساتید و دانشجویان دانشگاه های کشور حضور داشتند.
مرحوم علی شریعتمداری ۲۰ دی ماه در شهر شیراز و در سن ۹۳ سالگی به علت کهولت سن دار فانی را وداع گفت.
مرحوم شریعتمداری در سال ۱۳۰۲ شمسی در شهر شیراز به دنیا آمده بود. پس از اتمام تحصیلات متوسطه در این شهر وارد دوره آموزش عالی شد و در سال ۱۳۳۲ مدرک کارشناسی علوم تربیتی و در سال ۱۳۳۵ مدرک کارشناسی علوم قضائی خود را اخذ کرد.
وی سپس برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفت و در سال ۱۳۳۶ موفق شد تا مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته آموزش متوسطه را ازدانشگاه ایالت میشیگان و مدرک دکترای خود را در رشته فلسفه، تعلیم و تربیت و برنامه ریزی درسی در سال ۱۳۳۸ از دانشگاه تنسی آمریکا اخذ کند.
آن مرحوم در طول دوران تحصیل در کسوت شریف معلمی نیز به انجام وظیفه مشغول بود و پس از بازگشت به کشور در سال ۱۳۳۹ به عنوان استاد در رشته علوم تربیتی در دانشگاه اصفهان به کار مشغول شد. وی مدتی در سمت وزیر فرهنگ و آموزش عالی در دولت موقت مهدی بازرگان مشغول فعالیت بود.
در سال ۱۳۴۴ و هنگامی که به علت فعالیت سیاسی علیه نظام ستمشاهی دیگر نمی توانست در داخل کشور به فعالیت علمی بپردازد، به عنوان استاد مدعو در دانشگاههای ایالت ایندیانا و تنسی کار کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای ادامه خدمت به کشورش به ایران بازگشت و با عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران به فعالیت علمی پرداخت.
مرحوم دکتر علی شریعتمداری از همان ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی حضور در سمت های مهم و حساسی مانند عضویت در ستاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ و آموزش عالی، ریاست گروه برنامهریزی درسی رشته های علوم انسانی، عضویت در هیات مرکزی گزینش و استخدام اعضای هیات علمی دانشگاهها، عضویت در شورای پژوهشهای علمی کشور، عضویت در هیات رییسه انجمن ایرانی تعلیم و تربیت و ... را در کارنامه خود دارد.
مرحوم شریعتمداری به پاس خدمات علمی و فرهنگی، مدال درجه یک علمی و نشان درجه یک تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران و لوح چهره ماندگار علمی کشور را نیز دریافت کرده است.
مرحوم دکترشریعتداری تالیف های بسیاری در حوزه و دانشگاه، تعلیم و تربیت اسلامی، جایگاه علوم انسانی در تولید علم و... داشته است.
۲۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۵
کد خبر: ۴۹۲۴۲۴
رییس فرهنگستان علوم و زبان فارسی گفت: سلامت نفس یکی از خصوصیات بارز دکتر علی شریعتمداری عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و این معلم اخلاق بود.
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
منبع: خبرگزاری ایرنا
نظر شما