به گزارش «قدس آنلاین»، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم افتتاحیۀ اولین دوره مدرسه درسگفتار آفاق حکمت با عنوان «طیفبندی حوزه علمیه در نسبت با علوم انسانی» که روز پنجشنبه در سالن خواجه نصیر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، با تأکید بر اینکه که بدون تحول در علوم انسانی به تمدن اسلامی نمیتوان رسید، گفت: تحول در علوم انسانی از لوازم تمدن اسلامی است. همچنین این کار حتماً باید با همکاری حوزه و دانشگاه صورت بگیرد و میدان اصلی و واقعی همکاری حوزه و دانشگاه همین تحول علوم انسانی است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: قطعاً عوامل و نیروهای غربگرا به تحول در علوم انسانی که مورد نظر رهبری است تمایلی ندارند و به هر صورتی که بتوانند مانع ایجاد میکنند، لذا باید به این ابعاد و جهات توجه داشته باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: اعتقاد بنده این است که باید پنجاه سال نشاط علمی و گفتوگو و نقد و بررسی در این فضا صورت گیرد تا بتوانیم مقصود خودمان را از علوم انسانی اسلامی در مقابل علوم انسانی موجود غربی بفهمیم و بفهمانیم؛ چراکه ما فعلاً به آن چیزی که میخواهیم، علم اجمالی داریم و رسیدن از اجمال به تفصیل یک فرایند طولانی است.
وی افزود: هر کس ادعا کند ظرف شش ماه یا دو سال میتواند علوم انسانی را اسلامی کند، مسلماً اشتباه میکند و نمیداند راجع به چه چیزی صحبت میکند.
ادامه مباحث درسگفتار مدرسه آفاق حکمت پنچشنبه ۷ بهمن با سخنرانی حجتالاسلام حمید پارسانیا با موضوع «رویکرد واقعگرایی انتقادی در علوم انسانی اسلامی با تکیه بر فلسفه اسلامی» و همچنین سخنرانی حجتالاسلام اکبر میرسپاه با موضوع «تبیین مفهومی دین و علم و رویکرد تهذیبی در علوم انسانی اسلامی (تبیین نظریه علامه مصباح یزدی)» از ساعت ۱۴ الی ۱۷ برگزار خواهد شد.
بر پایۀ این گزارش، این دوره از درسگفتار مدرسه آفاق حکمت به مدت ۷ هفته و تا ۱۹ اسفندماه سال جاری با حضور اساتید مطرح از جریانات مختلف حوزه علمیه برگزار خواهد شد.
نظر شما