تحولات منطقه

استفاده از غذاهای سرد و مرطوب در فصل زمستان باعث می‌شود که بخارات آنها به‌سمت سر صعود پیدا کند و از بینی نزول پیدا کند و بیماریهایی چون سرماخوردگی، سرفه، نزله، سینه‌درد، سردرد، بیماریهای عصبی و حتی سکته ایجاد کند.

مصرف «غذاهای سرد» در زمستان می‌تواند باعث بیماریهای عصبی و حتی سکته شود
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، در کلیات طب سنتی ایران آمده است که مزاج زمستان مانند بلغم سرد و تر، مناسب افرادی با مزاج گرم و خشک (صفراوی) است و برای پیران و افراد بلغمی‌مزاج مناسبی نیست.

استفاده از غذاهای سرد و مرطوب در فصل زمستان باعث می‌شود که بخارات آنها به‌سمت سر صعود پیدا کند و از بینی نزول پیدا کند که افزایش این بخارات در برخی از اعضا، اگر ضعیف باشند مانند دستگاه تنفس، سر، چشم و... بیماری‌هایی چون سرماخوردگی، سرفه، نزله، سینه‌درد، سردرد، بیماریهای عصبی و حتی سکته ایجاد می‌کند.

به‌علت افزایش حرارت غریزی در فصل زمستان، هضم بهتر صورت می‌گیرد؛ گوشت و خون بیشتری تولید می‌کنند، در سرما منافذ پوست بسته می‌شود و اخلاط در بدن ساکن می‌شوند، پس افراد باید ورزش سنگین انجام دهند.

افراد در فصل زمستان بیشتر از غذاهای گرمی‌بخش استفاده کنند و میوه‌های سردی‌بخش نخورند، خواب روز بیماریهای رطوبی را در این فصل افزایش می‌دهد؛ افراد در این فصل بعد از حمام در هوای آزاد قرار نگیرند، بهتر است در این فصل انجیر خیسانده مصرف شود که مانع بروز یبوست شود و شکم روان و نرم کار کند.

بهتر است در فصل زمستان از انجام فصد و حجامت خودداری کنند، از غذاهای معتدل و غلیظ مانند حلیم، آش، کله‌پاچه، آبگوشت، گوشت و ... و خوراکی‌هایی مانند گردو، فندق، پسته، پیاز، چای، لپه، نارگیل، نخود، دارچین، زیره، رازیانه، موسیر و... استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.