به گزارش قدس آنلاین، دکتر روح لله صابری عضو هیات علمی دانشگاه ولی عصرعج که برای اولین بار در کشور «ترکیبات بیولوگ» به نام خود به ثبت رسانده است ، گفت: طرح ترکیبات بیولوگ ازبین ۹۰۰ طرح کارآفرینی توانست بعنوان اولین طرح دانش بنیان حائز رتبه برتر کارآفرینی در استان کرمان و باشرکت در جشنواره نوآوری و فن آفرینی دانشگاه تهران طرح برتر کشاورزی ایران شناخته و جایزه شهید دکتر چمران را ازآن خود کند، این طرح در جشنواره علم تا عمل نیز که از طرف بنیاد ملی نخبگان برگزارشد، رتبه نخست را از آن خود کرد .
دکترصابری تصریح کرد: از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹طی تحقیقات خود با استفاده از یک باکتری افزایش دهنده رشد گیاهان بر روی گیاهان مختلف مشخص کرد که این باکتری قابلیت جذب و کلاته نمودن برخی از عناصر مورد نیاز گیاهان را دارا است ، در این طرح با استفاده از تکنیک های جدید شرایط بهینه تکثیر باکتری مذکور در محیط فرمانتور مشخص شده و در قسمتی از پژوهش که در دانشگاه لوزان سوئیس انجام گردید نسبت به سایر باکتری های استفاده شده در دنیا نتایج قابل توجهی نشان داده است.
وی ادامه داد: ماده سیدروفور یک ترکیب کاملاً طبیعی بوده که توسط یک باکتری مفید تولید می شود و قابلیت جذب عناصر مهم از قبیل آهن، روی و … را در گیاهان بالا می برد ،به اضافه اینکه مقاومت گیاه را نسبت به برخی عوامل آفات ، بیماریهای گیاهی و تنش های شوری و خشکی بیشتر می نماید ،ترکیب سیدروفوریک حاضر حاوی پایوردین ، پایوکلین و سالیسیسک اسید می باشد که هر کدام نقش بسیار مهمی در افزایش رشد ، عملکرد و مقاومت گیاهان ایفا می کند.
روح الله صابری افزود: این تکنولوژی برای اولین بار در دنیا ارایه شده و در حال حاضر با نام های تجاری Biolog و Emerald عرضه شده است.
لازم به یادآوری است که جبران کمبود موادغذایی خاک ها با استفاده از کودهای آلی از جمله بقایای گیاهی و فضولات حیوانی موضوعی است که از گذشته فکر بشر را به خود مشغول کرده است اما از آنجایی که امکان تولید مقادیر زیاد این کودها به آسانی فراهم نبوده و از سوی دیگر انسان قادر به کنترل مشکلات بهداشتی نیست، در نتیجه به نسل دوم کودها یعنی کودهای شیمیایی روی آورد.
آسیبهای زیست محیطی و تغییر بافت شیمیایی، فیزیکی و زیستی خاکها و مشکلات بهداشتی، بشر را مجبور کرد که به فکر جایگزین دیگری باشد. این دلایل عامل بازگشت به کودهای آلی با تغییراتی در قالب کشاورزی آلی یا ارگانیک بود و در گام بعدی نسل سوم کودها به نام کودهای زیستی پا به عرصه کشاورزی گذاشت.
نظر شما