تحولات منطقه

نتایج دومین دوره رتبه‌بندی خبرگزاری‌ها با اعلام ماتریس مقایسه‌ای امتیازات خبرگزاری‌های عمومی و تخصصی منتشر شد.

نتایج دومین دوره رتبه‌بندی خبرگزاری‌ها اعلام شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

 به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر کمیته رتبه‌بندی خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری گفت: در دومین دوره رتبه بندی ۱۷۷ خبرگزاری عمومی و تخصصی مشارکت داشتند.

سیدمحسن فرجادی با بیان اینکه خوداظهاری و مستندات این خبرگزاری‌ها در ۱۴ جلسه کمیته رتبه‌بندی بررسی و راستی آزمایی شد، افزود: شاخص‌های رتبه‌بندی در دومین دوره، سختگیرانه‌تر اعمال شده است. مدیران مسئول خبرگزاری‌ها از اسفند ۹۴ پس از ۴ جلسه به اصلاح و بازنگری شاخص‌ها و تعاریف رتبه بندی دور اول پرداختند. بر این اساس ۲۳ شاخص و ۷ مصداق کسر امتیاز به عنوان شاخص‌های ارزیابی خبرگزاری‌ها در دومین دوره توسط مدیران مسئول برای اجرا در تابستان ۹۵ تدوین شد.

دبیر کمیته رتبه‌بندی خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری با بیان اینکه خبرگزاری‌ها پس از تکمیل فرم خوداظهاری مستندات خود را برای هیات رتبه بندی ارسال کردند، افزود: از مجموع ۱۰۰ امتیاز رتبه بندی ۷۶ امتیاز در قالب خوداظهاری توسط خبرگزاری‌ها اعلام شده و ۲۶ امتیاز نیز توسط هیات رتبه بندی ارزیابی شده است.

وی با اشاره به مراحل ارزیابی و اعلام نتایج رتبه‌بندی گفت: نتایج اولیه دور دوم رتبه بندی در قالب جدول امتیازات برای مدیران مسئول خبرگزاری‌هایی که در این طرح شرکت کرده بودند، ارسال شد تا اگر به نتایج خود یا دیگران اعتراضی داشتند، اعلام کنند.

فرجادی افزود: پس از ۱۰ روز کاری، خبرگزاری‌هایی که به نتایج اعلامی اعتراض داشتند در جلسه‌ای به طرح اعتراضات خود در حضور اعضای هیات رتبه بندی پرداختند و پس از بررسی اعتراضات نتایج نهایی شد.

دبیر کمیته رتبه‌بندی خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری درباره اجرای سومین دوره رتبه بندی خبرگزاری‌ها نیز گفت: اجرای سومین دوره رتبه بندی خبرگزاری‌ها مطابق شیوه نامه پس از بازنگری شاخص‌ها توسط مدیران مسئول خبرگزاری‌ها خواهد بود.

بر اساس دستوالعمل رتبه بندی خبرگزاری‌ها، هیات رتبه بندی شامل دو استاد ارتباطات به انتخاب مجمع روسای دانشکده‌ها و گروه‌های ارتباطات دانشگاه‌های تهران، یک مدیرمسئول خبرگزاری عمومی و یک مدیرمسول خبرگزاری تخصصی، دو سردبیر خبرگزاری همگی به انتخاب مدیران مسول خبرگزاری‌ها و عضو هفتم نیز مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی است. در این دوره به ترتیب یونس شکرخواه، حسن نمکدوست، علی متقیان (ایسنا)، حمید صابرفرزام (ایکنا)، مریم جمشیدی (آنا)، محمد کریمی (تسنیم) و حسن محرابی اعضای این هیات هستند.

خبرگزاری‌هایی که اسامی آنها در جداول دیده نمی‌شود، در این طرح که به صورت داوطلبانه برگزار شده، شرکت نکرده‌اند.

بر اساس این گزارش، تا کنون طرح رتبه بندی روزنامه‌ها برگزار شده (اینجـا) و هم اکنون با پایان یافتن فرصت خوداظهاری پایگاههای خبری، فرایند بررسی و رتبه بندی پایگاههای خبری در دست انجام است و نتایج آن توسط کمیته رتبه بندی پایگاههای خبری تا پایان سال اعلام خواهد شد.

ماتریس مقایسه‌ای امتیازات طرح رتبه بندی خبرگزاری‌های عمومی را می‌توانید اینجا و ماتریس مقایسه‌ای امتیازات طرح رتبه‌بندی خبرگزاری‌های تخصصی را اینجا ببینید.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha