به گزارش «قدس آنلاین»، احمد حاجبی در ارتباط با گزارشی در خصوص ارائه حمایتهای روانی و اجتماعی آسیبدیدگان در حادثه آتشسوزی ساختمان پلاسکو اظهار داشت: ایران یکی از بلاخیزترین سرزمینها در قاره آسیاست. چنین شرایطی به عنوان یک اصل اجتناب ناپذیر ایجاب میکند که همه دست اندرکاران نظام سلامت برای بهبود شرایط بازماندگان حوادث غیرمترقبه و بلایا تمام همت و تلاش خود را به کار ببرند.
وی افزود: در این میان، بهبود وضعیت روانی و اجتماعی بازماندگان و حفظ و ارتقای سلامت روان افراد یکی از مهمترین ابعاد سلامت به شمار میرود که توجه تمامی مسئولان را میطلبد. به دنبال تشکیل کمیته حمایتهای روانی و اجتماعی پس از بلایا از سوی اداره سلامت روان وزارت بهداشت در سال ۱۳۷۷ و مطالعات انجام شده بر زلزلههای رودبار، بیرجند، قائن و به ویژه تجربیات بهدست آمده از حادثه زلزله بم، برنامه ملی حمایتهای روانی و اجتماعی در حوادث غیر مترقبه و بلایا تدوین شد.
مدیر کل سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: امروزه بر پایه مطالعات به انجام رسیده در زمینه مسائل روانشناختی و رفتاری ناشی از فجایع طبیعی، اطلاعات گسترده ای در این زمینه وجود دارد. نتایج مطالعات نشان میدهد که پس از حوادث غیر مترقبه و بلایا، شایعترین اختلالاتی که ممکن است در آسیب دیدگان از بلایا بروز کند، افسردگی اساسی، اختلال هراس و اختلال فوبیا است.
حاجبی ادامه داد: در واقع ابتلا به بیماریهای روانپزشکی پس از سوانح، نظیر جراحات چندگانه، سلامت افراد را مورد تهاجم قرار میدهند. بر این اساس، بدیهی بوده که ضرورت پرداختن به مداخلات حمایتی در زمینه سلامت روان مطرح است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس مستندات موجود دستگاه متولی امر ارائه خدمات روانی ـ اجتماعی در حوادث، وزارت بهداشت است، گفت: در پی وقوع حادثه تلخ آتشسوزی ساختمان پلاسکوی تهران نیز، دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد از همان روز اول و به عنوان دستگاه مسئول در این حوزه به انجام وظیفه پرداخت.
مدیر کل سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت اضافه کرد: اعضای کمیته حمایتهای روانی اجتماعی پس از حوادثِ استان تهران به همراه مسئولین مرتبط از وزارت بهداشت و نماینده انجمن علمی روانپزشکان ایران در محل حاضر شدند و پس از بازدیدی که بهعمل آمد و هماهنگی با رئیس اورژانس تهران و آتش نشانی، برنامه ریزی لازم برای استقرار تیمها و ارائه خدمات روانشناختی و حمایتی به بازماندگان صورت گرفت.
حاجبی گفت: ۲۶ تیم متشکل از ۵۲ نفر از کارشناسان سلامت روان آموزش دیده ستادی ۳ دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی شروع به انجام کار کردند و بخشی از حمایتها در محل حادثه و برای کمک به آتشنشانان و امدادگران حاضر انجام شده و تیم های متعددی نیز در تعداد مشخصی از ایستگاههای آتشنشانی مستقر شدند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین برای ارتباط گرفتن با خانوادههای آسیب دیدگان و مفقودین، کسبه و اهالی منطقه نیز تیمهایی اعزام شدند و تعدادی از افراد به صورت انفرادی مسئول ارائه خدمات به مصدومینی بودند که در بیمارستان های مختلف بستری شده بودند.
مدیر کل سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت یادآور شد: با توجه به لزوم همکاری بین بخشی برای ارتقای کیفیت خدمات، از همان ابتدا با دستگاه هایی که مستقیما درگیر حادثه بودند، هماهنگی به عمل آمد. همچنین بیمارستان های روزبه و امام حسین (ع) و بیمارستان بانک ملی نیز جهت درمان موارد حاد و شدید روانپزشکی نیز مشخص شدند.
حاجبی اضافه کرد: در مجموع، برای ۱۱۸ نفر، خدمات روانشناختی انفرادی و برای ۱۵۴ نفر خدمات گروهی ارائه شد. ۲۴ خانواده نیز تحت پوشش مستقیم خدمات قرار گرفتند. در یک مورد اورژانس پیش آمده نیز با همکاری انجمن علمی روانپزشکی ایران، یکی از همکاران روانپزشک به منزل فرد مورد نظر اعزام و ویزیت و ارائه خدمات برای ایشان در منزل انجام شد.
وی بیان داشت: در حال حاضر هم که از مرحله حاد حادثه عبور کردهایم، طی هماهنگی با سازمان آتش نشانی و دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران، مقرر شد تیمهای سلامت روان هم به صورت فعال با حضور در ایستگاههای تعیین شده توسط سازمان آتش نشانی و حضور در منزل امدادگران حادثه دیده و جان باختگان، اقدام به ارائه خدمات کنند.
مدیر کل سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: کارشناسان سلامت روان آموزش دیده در تعدادی از مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی نیز آماده ارائه خدمات به همه امدادگران و خانواده های آنهاست.
انتهای پیام/
نظر شما