به گزارش قدس آنلاین به نقل از اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، کاوه زرگران در سیودومین نشست کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران که به بررسی وضعیت صنعت دام کشور و دلایل گرانی گوشت قرمز از سوی فعالان این صنعت و مسولان سازمان دامپزشکی اختصاص داشت، گفت: بر اساس دادههای مرکز آمار و بانک مرکزی، سهم انواع گوشت از هزینه خانوار از ۶.۱ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۵.۴ درصد در سال ۱۳۹۴ رسیده است؛ ضمن اینکه سرانه مصرف گوشت قرمز طی سالهای گذشته نوسانات زیادی داشته و به ۱۱.۴۳ کیلوگرم در سال گذشته رسیده است؛ درحالی که بر اساس آمار بانک مرکزی، سرانه مصرف گوشت قرمز در خانوار شهری طی دهه گذشته، بیش از ۲۵ درصد کاهش یافته است.
به گفته وی، طی ۱۰ سال اخیر بهای دام سنگین در کشور نیز ۵ برابر افزایش یافته است در حالی که در کشورهای صادرکننده دام سنگین، رشد قیمتی چندانی اتفاق نیفتاده است. آگاهی همچنین تصریح کرد که بر اساس آمار بانک مرکزی، سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور حدود ۹ گرم در روز به ازای هر یک نفر است که در مقایسه با سرانه مصرف گوشت مرغ تفاوت فاحشی دارد. به گفته وی، سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور در حال حاضر ۲۷.۵ کیلوگرم است. رییس انجمن واردکنندگان فراوردههای خام دامی همچنین خاطرنشان کرد که بررسیها نشان میدهد که میزان فروش توزیعکنندگان گوشت قرمز در کشور طی چند سال گذشته، تا یک سوم کاهش یافته است.
نظر شما