تحولات منطقه

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: ثبت نام آموزش دهندگان در سامانه آموزش مجازی از ۲۳ بهمن ماه آغاز می شود و تا ۱۵ اسفند ماه ادامه دارد.

ثبت نام آموزش دهندگان در سامانه آموزش مجازی از ۲۳ بهمن ماه آغاز می شود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

 به گزارش «قدس آنلاین»،  علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در مراسم رونمایی از «سامانه آموزش مجازی آموزش دهندگان» که امروز در ساختمان معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار داشت: در سواد آموزشی به آموزش با کیفیت نیاز داریم زیرا نرخ بازگشت به بیسوادی را باید مدنظر قرار دهیم؛ البته این موضوع در جهان پدیده شایعی است.

وی ادامه داد: در نخستین جلسه با جهاد دانشگاهی در نظر داشتیم از فرصت این نهاد برای اردوهای جهادی استفاده کنیم که دیدیم می توانیم از فرصت فضای مجازی استفاده کنیم.

باقرزاده افزود: سالیانه ۶۰ هزار نفر از شهروندان تحصیل کرده کشور از طرف موسسات غیردولتی با نهضت سواد آموزی همکاری می کنند.

وی با بیان اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ساعت برای آموزش دهندگان برگزار شده است، اضافه کرد: دوره آموزش و توانمندسازی آموزش دهندگان ۱۲۶ ساعت است که ۸۲ ساعت آن دروس تخصصی و ۴۴ ساعت واحد عمومی است.  

معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص سامانه آموزشی مجازی آموزش دهندگان، گفت: ثبت نام از ۲۳ بهمن از طریق سایت imooc.ir انجام می شود و تا ۱۵ اسفند ماه ادامه دارد.

وی افزود: از سال ۹۶ همکاری افراد با نهضت سواد آموزی در قالب موسسات غیردولتی صرفا از طریق ارائه گواهی قبولی در این دوره امکان پذیر است و  آموزش دهندگانی مجاز به جذب افراد بیسواد برای آموزش هستند که در این سامانه ثبت نام کرده باشند و اگر در پایان دوره این گواهی را ارائه نکنند امکان ادامه همکاری با ما را ندارند.  

باقرزاده ادامه داد: بخش اندکی از هزینه آموزش و آزمون را آموزش دهندگان می پردازند که عمدتا هزینه آزمون های حضوری در شهرستان هاست.

وی در خصوص محتوای ۴۴ ساعت آموزشی عمومی، گفت: مبانی و فلسفه آموزش بزرگسالان،  روانشناسی بزرگسالان، روش های سوادآموزی بزرگسالان، اصول و فنون کلاس داری، تجارب موفق سوادآموزی در جهان عناوین دروسی هستند که در بخش عمومی ارائه می شوند.  

وی افزود: کلیات زبان آموزی و روش تدریس زبان فارسی، روش تدریس قران، زبان، بررسی کتاب های درسی و تدریس ریاضی نیز از جمله عناوین دروس ارائه شده در بخش تخصصی هستند.  

رییس سازمان نهضت سواد آموزی با بیان اینکه اگر این پروژه موفق شود برآورد ما این است که می توانیم شش میلیون نفر ساعت آموزش به همکاران ارائه کنیم عنوان کرد: پس از ثبت نام برای هرشخص پروفایلی ایجاد می شود و تمام اطلاعات و محتویات برای وی قابل دسترس است.

باقرزاده با بیان اینکه پس از پایان ثبت نام،  فایل های دروس بتدریج تا خرداد ارائه می شود  گفت: از ابتدای تیرماه امکان انجام آزمون آنلاین فراهم و امیدواریم تا پایان شهریورماه به اتمام برسد.  

وی ادامه داد: علی رغم آنکه جهاد دانشگاهی آمادگی داشت برنامه را برای همه علاقه مندان ارائه کند اما این دوره برای ۷۵ هزار آموزش دهنده ما درنظرگرفته شده است. در مراحل بعدی اگر کسی علاقه مند بود می تواند وارد این سیستم شود. این دوره هدف ارتقای دانش و بروزرسانی اطلاعات آموزش دهندگان را مدنظر دارد.

رییس سازمان نهضت سواد آموزی درباره  علت تاخیر در پرداخت حق الزحمه بخشی از آموزش دهندگان گفت: تا امروز ۴۷۰ هزار نفر را تحت پوشش بردیم که ۲۶۰ هزار نفر از آنها در گروه ۱۰ تا ۴۹ سال قرار دارند، ۲۹ درصد در دوره دوم سوادآموزی و ۱۶ درصد در دوره تحکیم سواد قرار دارند.  ۸۷ درصد سوادآموزان زن و مابقی مرد هستند و ۲۵ درصد در گروه جوانان قرار می گیرند.

باقرزاده  ادامه داد : تعهد ما با دولت در سال ۹۵، آموزش ۴۲۰ هزار نفر بود در حالی که ما ۴۷۰ هزار نفر و ۱۲ درصد بیش از تعهد افراد بیسواد را تحت پوشش بردیم. اما ۱۴۴ میلیارد تومان و معادل ۵۲ درصد بودجه مصوب تا کنون به ما تخصیص داده شده است و ۳۰ درصد کسری تخصیص داریم و نتیجه این می شود که بخشی از آموزش دهندگان حق الزحمه خود را دریافت نکرده اند و امیدواریم تا پایان سال بودجه تخصیص یابد.  

وی درباره واریز پاداش باسواد شدن افراد گفت : از ۱۴۵ هزار نفر سوادآموز فارغ التحصیل فقط ۸۹ هزار نفر شماره حساب بانکی داده بودندکه ۵۵ هزار نفر شماره حساب به نام خودشان بود. تا امروز صبح ۳۶ هزار نفر پاداش گرفته اند و ۱۸ هزار نفر هم تا پایان وقت امروز دریافت می کنند.  حدود ۳۴۰۰ نفر نیز زمان ثبت نام اعلام کردند که پاداش نمی خواهند و مایل اند بودجه آن صرف اقدامات فرهنگی شود.  

وی افزود: افراد با ورود به این سایت می توانند لینک آموزش نهضت را گشوده و وارد سامانه شوند.  برنامه ریزی شده تا نیمه اسفند ثبت نام و از فروردین ارائه دروس شروع شود و از تیرماه برگزاری آزمون ها کلید بخورد و افراد به تناوب می توانند در آزمون ها شرکت کنند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.