به گزارش «قدس آنلاین»، محققان دانشگاه تافتس بوستون دریافته اند مصرف غلات کامل هم موجب کاهش جذب تعداد کالری در طول هضم در بدن می شود و هم روند متابولیسم را تسریع می کند.
درحالیکه در سایر مطالعات مشخص شده است که افراد مصرف کننده غلات کامل لاغرتر بوده و چربی بدنی کمتری نسبت به سایر افراد دارند، اما فیلیپ کارل، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «تفکیک تاثیرات مصرف غلات کامل از ورزش منظم و رژیم غذایی سالم تر دشوار است.»
در مطالعه جدید، محققان به شدت رژیم غذایی را تحت کنترل داشتند و اجازه کاهش وزن به شرکت کنندگان ندادند. شرکت کنندگان این مطالعه ۸۱ زن و مرد با رده سنی ۴۰ تا ۶۵ سال بودند.
در دوهفته اول مطالعه، همه افراد مواد خوراکی مشابهی مصرف می کردند و محققان میزان کالری موردنیاز هر فرد را برای حفظ وزن شان محاسبه کردند.
از شرکت کنندگان خواسته شد تا فقط مواد خوراکی ارائه شده را بخورند و به فعالیت فیزیکی عادی شان ادامه دهند.
محققان دریافتند افراد رژیم غذایی غلات کامل کالری کمتری جذب کرده و مدفوع بیشتری دفع می کردند. نرخ متابولیکی در حال استراحت شان هم (میزان کالری مصرفی در حال استراحت) بالاتر بود.
میزان فیبر موادخوراکی حاوی غلات کامل حدود دو برابر موادخوراکی حاوی غلات تصفیه شده است، که به گفته کارل، همین خاصیت نقش اصلی را در بروز نتایج فوق دارد.
نظر شما