تحولات منطقه

با اینکه تورم در حال نزولی شدن است اما قیمت کالاهای اساسی مردم اگر نگوییم روزانه ، اما هفتگی و چند هفته در میان گران میشود. این گرانی ها را آمارهای رسمی بانک مرکزی تایید کرده است.

گرانی‌های سرسام آور گوشت، مرغ، برنج و میوه ۴۰ روز مانده به عید نوروز!
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، اوضاع تنظیم بازار خوب نیست. همه چیز بهم ریخته و دولت توانایی کنترل قیمتها را ندارد. عبارات مذکور اغراق نیست، واقعیتی از فضای اقتصادی کشور را به تصویر کشیده است. با اینکه تورم در حال نزولی شدن است اما قیمت کالاهای اساسی مردم اگر نگوییم روزانه، اما هفتگی و چند هفته در میان گران میشود. این گرانی ها را آمارهای رسمی بانک مرکزی تایید کرده است. در هر حال آشفتگی در بازار کالاهای اساسی موج میزند، مثل گرانی و نابسامانی در گوشت و مرغ. آشفتگی تنظیم بازار گوشت تا جایی ادامه یافته است که حتی بخش خصوصی نیز اخیرا به این موضوع واکنش نشان داده و در این راستا پیشنهاد داد که دولت با کمک تشکل‌ها، پیش از پایان سال‌جاری برنامه‌ای منسجم را برای تامین گوشت قرمز در سال ۹۶ تهیه کند چراکه تجارت خارجی، یک پدیده پیچیده و درهم تنیده با مولفه‌های متعدد است و کاهش تعرفه واردات گوشت قرمز از ۲۶ به ۵ درصد به تنهایی نمی‌تواند عاملی برای کاهش قیمت‌ها و تنظیم بازار گوشت باشد. در این راستا همچنین اعضای اتاق بازرگانی پیشنهاداتی را درخصوص ایجاد میز تعیین قیمت گوشت جهانی در راستای بهینه‌سازی واردات اعلام کردند تا مانع از تحمیل هزینه اضافه واردات شود.
در ادامه نوسانات اخیر، بازار مرغ نیز بار دیگر با تغییرات و نوسانات قیمتی همراه شده است؛ نوساناتی که البته از ابتدای امسال تاکنون چندین بار به دلایل و گاه‌ بهانه‌های مختلف اتفاق افتاده است و دیگر چندان غیرمنتظره به نظر نمی‌رسد. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ که تا چند روز پیش کیلویی ۶۵۰۰ تومان بود، در مغازه‌های سطح شهر به طور متوسط کیلویی ۷۳۰۰ تومان عرضه می‌شود تا با نزدیک شدن به اواخر سال، شیب تندتری در مسیر افزایش قیمت پیدا کرده باشد. این در حالی است که قیمت مرغ در نیمه‌های تابستان امسال به کیلویی بیش از هشت هزار تومان نیز رسیده بود و به نظر می‌رسد تا پایان سال‌جاری نیز دوباره به این نرخ نزدیک شود.
گشت و گذاری در بازار حاکی از آن است که میانگین قیمت اقلام مختلف مرغ به طور متوسط به این شرح است: هرکیلوگرم مرغ تازه ۷۳۰۰ تومان، فیله مرغ کیلویی ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان، سینه جوجه کبابی کیلویی ۱۵ هزار تومان، جوجه با کتف کیلویی ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان، سینه مرغ کیلویی ۸۰۰۰ تومان، ران مرغ کیلویی ۷۵۰۰ تومان، بال مرغ کیلویی ۸۰۰۰ تومان، کتف مرغ کیلویی ۹۰۰۰ تومان، گردن مرغ کیلویی ۳۸۰۰ تومان و مرغ سبز کیلویی ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت دارد.
تحولات در بازار میوه و سبزی، گوشت و مرغ در حالی ادامه دارد که بازار برنج نیز از اوایل سال ۹۵ تاکنون همچنان در وضعیت گرانی قرار دارد و هر کیلو برنج ایرانی تا کیلویی ۱۴ هزار تومان هم در مراکز عمده فروشی به فروش می‌رسد. گزارشات بانک مرکزی نیز حاکی از آن است که قیمت برنج ایرانی طی یک‌سال اخیر افزایش ۴۰ درصدی داشته است. از همین رو با توجه به اینکه دولت برنامه منسجمی را برای کنترل بازار برنج و همچنین افزایش سطح درآمد مردم ندارد، بسیاری از اقشار سطح جامعه توانایی خرید برنج ایرانی را ندارند و ناچارند تا علاوه بر تمام طول سال، شب عید را نیز با برنج خارجی سپری کنند.

منبع: نسیم آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.